С Русия в сърцето Ч.1: Сеит и Александра

Автор: Нермин Безмен
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 67

Издател ИК Памет
Преводач Панайотка Панайотова
Брой страници 472
Година на издаване 2012
Корици меки
Език български
Тегло 584 грама
Размери 13x20
ISBN 9789542960058
Баркод 9789542960058
Категории Романи и повести. Световни, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Нермин Безмен има своето извоювано място сред класиците на турската литература.
Сеит Еминов - роден сред богатство и почит в семейството на гвардейски майор Мехмет Еминов. Красив, умен, смел. Офицер от охраната на Негово Величество цар Николай II. Включен в "смъртните" списъци на болшевиките. Принуден да напусне родината си. Донася оръжие на Кемал Ататюрк в труден за Турция момент. Достатъчно горд, за да не потърси отплата за стореното. Започва живота си отначало с единственото богатство, което му е останало - гордостта и любовта... Александра Верженская или просто Шура. В една снежна московска вечер, сред светлините на "Болшой театър", под звуците на "Лебедово езеро" на Чайковски, едва шестнадесетгодишна, красива и чиста, влезе в живота на Сеит. Последва любимия си в приключение с неизвестен край. Зад гърба си оставя семейство, дом, родина. За да не ги види никога повече...Всеки един от двамата ще търси в другия безвъзвратно изгубеното... Опирайки се един на друг ще живеят в носталгия и тиха печал с Русия в сърцето...

от Силвия / дата: 24 мар 2016

Извинявам се ,но няма ли да пуснете първа част на ''С Русия в сърцето''?Има само втора?Как е възможно ,никъде я няма?

от читател / дата: 05 ное 2015

Най-сетне първа и втора част отново по книжарниците!

от Администратор / дата: 16 юни 2015

За съжаление, изданието е с изчерпан тираж. Към настоящия момент не ни е предоставена информация от страна на издателството за предстоящо реализиране на допълнителен тираж.

от Александра / дата: 15 юни 2015

Книгата ще има ли отново наличност?

от Въжарова / дата: 15 юни 2015

Дали ще има издание ново, на двете частина книгатА?!

от Гергана / дата: 08 юни 2015

Ако някой може да ме насочи, от къде мога да си купя книгата С Рудия в сърцето част 2 , ще съм много благодарна

от Илиана / дата: 26 май 2015

Шура это и женское име, Александра, Шурочка.

от хахаха / дата: 23 май 2015

Шура е умалително от Александър и се използва само за мъже.Повече няма нужда да коментирам.

от Захарий / дата: 15 фев 2015

Досадна книга за нискоинтелитентни читатели.

от Кали / дата: 15 фев 2015

Прочетох на един дъх първата част. Много ми хареса, искам да попитам дали има някъде и втората. Много искам да си я купя.

от boryanka_g / дата: 09 ное 2014

Надявам се книгата в момента да се коригира от правописни грешки и да се готви второ издание. Дано да се подготвя и втората част.

от Mарина / дата: 23 окт 2014

Търся книгата от месеци.Живея в малък град и в нашите книжарници дори не са чували за нея.Преди месец попаднах на нея,но нямах паричната възможност да си я купя.Сега най-накрая мога да си я позволя,но я няма нито тук,нито никъде.Искам да помоля ако няма да пускате нов тираж и ако не се смята против правилата на сайта някой да ме насочи към място,където книгата е още в наличност или има някой, който иска да я продаде.Можете да ми пишете на имейл [email protected] Благодаря!!!

от Кали / дата: 13 авг 2014

До администратор:
Благодаря ви! Но вече си я купих. Даже взех да я чета. Много ми харесва, страхотна е.
Искам да попитам за втората част - някой знае ли някакво инфо за нея, излезла ли е, откъде може да се купи? Благодаря предварително, ако споделите информация за нея.

от Администратор / дата: 11 авг 2014

към Кали: Бихте могли да направите он-лайн поръчка за книгата чрез активния бутон Купи, за да доставим до ваш адрес. Или да заявите чрез предпочитана от вас книжарница Хеликон, за да закупите на място. Очакваме ви!

от Маргарита / дата: 06 авг 2014

Линкът е изтрит от администратор.

от Гинка Ст / дата: 06 авг 2014

Линкът е изтрит от администратор.

от Кали / дата: 06 авг 2014

искам да попитам откъде мога да я купя. От доста време я търся, а много искам да я прочета. Благодаря предварително, ако споделите!!!

от Нихал / дата: 02 юни 2014

@сиси Може ли да ми кажеш от къде си я купила? Аз дълго време я търсих и не вожах да я намеря, а много я искам!! Ще съм ти много благодарна, ако споделиш! :)))

от сиси / дата: 29 мар 2014

купих яяя! чета яяя!

от Стела / дата: 25 мар 2014

Споделям мнението на Ева по-долу, че книгата е пълна с правописни грешки - много съм възмутена от това, защото разваля удоволствието от четенето, постоянно се набива на очи.

от стеф / дата: 25 мар 2014

Великолепна! Искам втората част!

от Ева / дата: 18 яну 2014

Книгата е интригуваща.Дава гледната точка на една турска писателка,което вече възбужда интерес.Лошото в нея са изключително многото правописни грешки.Аз съм от четящите хора,но досега не ми беше попадала книга с толкова правописни грешки-жалко - разваля се цялата наслада от четенето.

от Светлозар и Елена / дата: 09 сеп 2013

Ако някой знаели нещо за 2-рата част - излязла ли е, не е ли?, много молим да пише!

от БГ МАМА / дата: 21 авг 2013

В очакване на сериала с Къванч Татлъту в ролята на Сеит Еминов! !

от аз / дата: 03 юли 2013

Искам да напиша нещо, което да прозвичи убедително, за да ви накарам да посегнете към книгата, но не ми се получава. Не е от книгите, изпълнени с мъдри мисли и готови житейски съвети. Ако очаквате нещо в слил Коелю или Букай - забравете. На пръв поглед няма и някаква обена драм - бурни страсти, сълзи, но в края всички ще се просълзите, не от сантимент, а от мъка и безпомощност пред капризите на съдбата, трогнати от трагедията на малкия човек, понесен от вихрушката на големите страстиия - събития и случки - пряко волята си. Ако харесвате Ана Каренина, ще харесате и Шура.

от Камелия / дата: 11 мар 2013

Книгата е изключително вълнуваща и подтикваща към размисъл, освен това представя уж познати нам събития по много различаен начин - чрез личната драмата на героите. Определено заслужава да бъде прочетена, но се питам, след като е в две части, защо издателите не обявяват кога ще излезе и втората част!

от Lidia / дата: 26 фев 2013

На мен пък ми надмина очакванията.
Прекрасна книга!

от София / дата: 26 фев 2013

Към Семра
"Разочарована"? Не виждам някой, който е чел книгата да пише, че е разочарован! Продължавам да твърдя, че е много интересна и заслужава да се прочете и осмисли.

от семра / дата: 13 фев 2013

аз също съм разочарована от книгата

от Евгения Теодосиева, В. Търново / дата: 12 фев 2013

Книгата е забележителна както с темата, така и с документалността си, с общочовешките проблеми, които поставя, с посланията, които отправя. Не на последно място с красивия си език. За мен авторката се оказа много приятна изненада, за което поздравявам както нея, така и издателите ?.

от Дениза / дата: 04 фев 2013

И най-хубавата книга да се напише, все ще се намери някой да я уплюе

от София / дата: 04 фев 2013

Присъединявам се към всички положителни отзиви.Много е хубава книгата.

от съгласен / дата: 22 яну 2013

Подкрепям Дамянова!

от толкин / дата: 18 яну 2013

истинска и стойностна книга

от Дамянова / дата: 14 яну 2013

Достатъчно добро четиво за да бъде препоръчано без излишен коментар.

от Кирил / дата: 06 яну 2013

Капке, Капкеее, направо уби всичко детско в мен. Като ти чета коментара си мисля, че прав е бил Йовков - "Боже, колко мъка има по тоя свят, боже"

от Капка Лугова / дата: 05 яну 2013

Без тази книга всяка библиотека би била непълна и маловажна. Съвременният читател обаче отвикна от истинската литература, иска му се да му пишат сресано и гладко, и затова му трябват напътствия кое наистина е хубаво и заслужава да се прочете. Читателю, прочети тази книга и няма да зажалиш!

от Олга / дата: 03 яну 2013

Радвам се, че този път не се скарахме и стигнахме до единомислие по книгата, Кириле! Нали с тебе спорихме за "Естер–една еврейка в османския двор" и за "Вятърът на Дарданелите" на С. Камуран!

от Кирил / дата: 28 дек 2012

Всичко което ти казах си е там, в книгата. Ако я прочетеш пак, ще го откриеш, понеже ще знаеш какво да търсиш.

Не, не стоя постоянно в сайта. Между нас казано има поне още трима Кириловци, толкова съм открил. Сигурно налиташ на някой от тях. Стават грешки.

от Олга / дата: 28 дек 2012

Между другото, ти само в сайта ли киснеш, та си на всяко гърне - мерудия?

от Олга / дата: 28 дек 2012

Скъпи Кирил, значи ли това, че си чел романа, защо аз го прочетох и не намерих в него нищо от това, за което пишеш?

от Кирил / дата: 26 дек 2012

Скъпа Олга, Зюмбюл, Фатме или както ти викат, какво те мъчи? В моментара ми няма нищо различно от историческите факти залегнали в романа. Така, че не разбирам за какво ме упрекваш.

В крайна сметка и до ден днешен Турция чупи кръстче и търка коленца пред Русия. Такава е историята, такова е и настоящето поведение на Турция.

Всичко това е отразено в романа и място за сърдене няма

от Олга / дата: 25 дек 2012

Кириле, има ли тема по която да не си компетентен и нещо, което да не плюеш? Все извътрташ нещата. Какво общо има Русия и Турция и създаването на републиката с романа! ?Важното е историята на двама интелигентни, млади хора, чийто живот е унищожен, от робуващите на една утопична идея, каквато е комунизма! Това са хора с култура, възпитание, възможности, които са изтласкани от тълпата. Един мъж, който цял живот, всяка вечер сънува Санкт Петербург и който, повече от всико, желае още веднъж да го зърне, преди да умре... Какво намесваш Съветския съюз и тем подобни.

от Славена Василева / дата: 11 дек 2012

Книгата е интересна с пълнокръвността (и реалността) на героите и с тяхното многопластово представяне, с богатството, безпристрастността и ненатрапчивостта при описване на събитията, с красивия, съвременен език на авторката, който улеснява четенето и го прави "по вода", (за което вероятно голяма рола играе и преводът), с красивото корично оформление. Едно от малкото, заслужаващи внимание произведения, в морето от книги.

от Иван Плевен / дата: 05 дек 2012

Ами така е като се дава власт на плебса и простаците, интелигенцията бяга. Учените и достойни хора са наврени в миша дупка, а бачкаторите крещят, че искат всичката власт! Много поучителна книга, а ако наистина описаните лица и събития са и истински, както се казва в предговора, бих добавил – ИЗКЛЮЧИТЕЛНО поичитено четиво. Животът на двама души с качества, принципи, морал е сринат до основи.

от Кирил / дата: 30 ное 2012

Фънк, Турция като държава е създадена благодарение на Съветският съюз - Ленин, компартията, много злато, оръжия и т.н. Не случайно в Истамбул, на площад Таксим, има паметник по случая. Намесата на болшевиките спаси Турция като държава.

Така че няма как - Турция трябва да отдава почит на своята спасителка - Русия.

от фънк / дата: 30 ное 2012

Каква Русия, какви 5 лева, бе! Смешници! Стига с тази Русия! толкова години не ви ли стигнаха, че и сега.

от Меа / дата: 25 ное 2012

Хубава, хубава, хубава!

от Нина / дата: 22 ное 2012

Тъжна история... Кофти край... Но истинска и завладяваща... Нина

от Добрина Дългопол / дата: 19 ное 2012

Започнах със съмнения и неухота, само и само да видя след филмите как са с книгите турците, но трябва да призная, че книгата е страхотна и няма нищо общо с турците. Темата е много различна, историята на двамата млади - невероятна. Особено краят – не можеш да останеш равнодушен. Накратко - много хубава, много човешка книга.

от Димитринка Николова / дата: 19 ное 2012

Тази книга ме завладя. Не е просто любовна история, а една прекрасна, истинска, изстрадана любовна история. Поднесена на читателите по много фин начин, без да е блудкава. Историческите факти в книгата ми бяха безкрайно интересни и ме обогатиха много.
С нетърпение очаквам втората част.
Препоръчвам я на всички, които обичат качествени книги!

от Иванов / дата: 16 ное 2012

Ще я купя

от Бистра / дата: 15 ное 2012

Книгата ми харесва много!

от Mila / дата: 14 ное 2012

Хубава книга! Много хубава ! С нетърпение очакам и втората част! надявам се да е толкова увлекателна!

от Стоян Дилков / дата: 23 окт 2012

Хубава книга!Много истина има.

от Момчил и Милена / дата: 17 окт 2012

Изключително четиво! Невероятна история или по-точно трагедия! Този мий наистина цял ивот носи Русия в сърцето си. Сблъсък на обичай и нрави, среда, начин на ивот - всичко в Турция му е безкрайно далечно и чуждо. Един живот, започнал по блестящ начин и завършил трагично. И останалите - Михаил, Владимир - също. Шура оцелява, но на каква цена? Предателството винаги е страшно! Момчил и Милена

от Слави / дата: 16 окт 2012

За периода 1917-1922 в Истанбул пристигат 400. 000 руснаци! Цвета на Русия може да се каже , добре, самият Истанбул колко хиляди е бил по това време? Не им дават гражданство и ги принуждават да емигрират. Жалко!

от Нина / дата: 15 окт 2012

С нетърпение очaквам втората част! Дано да излезе скоро!

от Момчил / дата: 12 окт 2012

Не й липсва самочувствие, но има за какво! Никога не съм искала да бъда просто трева в полето! Затова безкрайно благодаря на героинята си Александра или просто Шура, на дядо ми – Сеит Еминов и на читателите ми, които с първата ми книга ме направиха автор на бестселър!

от Svilen / дата: 09 окт 2012

Хубава е!!! ''Много рядко съдбата предоставя на хората, онова, което желаят и тогава те го наричат късмет. В останалите случаи те продължават да го наричат съдба.''

от Петър / дата: 09 окт 2012

„Сърце, душа, мисъл, тяло – не усещат ли всички едновременно – не е любов. Всяко едно по отделно поражда само чувство. Единствено всички заедно означават любов.” Нермин Безмен

от Дима / дата: 08 окт 2012

Похвално е, че издавате тъй хубави и стойностни книги! Русия е в сърцата ни и никога няма да изтлее оттам! Всичко дължим на Матушка Русь! Вечна признателност към славянските ни братя, оставили костите си за нашата свобода!

от Стефка / дата: 08 окт 2012

Снощи най-сетне я прочетох! С нетърпение очаквам втората част!

от четец / дата: 30 сеп 2012

Доста е дебеличка. До 118 стр съм , върви интересно сега.

от семра / дата: 27 сеп 2012

чела съм я на турски - любов, но и за октомврийската революция и белогваредйците. Хубава е. Има и втора част, но нещо не я виждам тука.

от въпрос / дата: 24 сеп 2012

Това нещо историческо ли е или? Който е чел да пише!

от познавач / дата: 22 сеп 2012

Александра е племенница на ген. Богаевски - казашки атаман , един от приближените на ген. Врангел. За кратко време е бил в България, преди да емигрира за Франция.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]