Лъжи на дивана

Автор: Ървин Д. Ялом

Коментари: 1

Издател Колибри
Брой страници 464
Година на издаване 2016
Корици меки
Език български
Тегло 362 грама
Размери 13x20
ISBN 9786191506545
Баркод 9786191506545
Категории Романи и повести. Световни, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Хартиено издание

Наличност: НЕ
Доставка: не е в наличност

Цена: 20.00 лв.


Електронно издание

Наличност: ДА

Цена: 12.00 лв.

Вторият роман на Ървин Ялом, „Лъжи на дивана“, го утвърждава като забележителен съвременен писател. Някои от героите на тази книга, която определено бележи появата на нов жанр – жанра на психоаналитичния трилър, – „лежат“ на дивана, други „лъжат“ на дивана. И едните, и другите са се поверили на грижите на своите терапевти. Които, както става ясно, също са хора с проблеми. Уважаваният ветеран в психотерапията Сиймор Тротър прекрачва границите на професионалната етика в името на пациентката си. Но дали има право на това? Самонадеяният психоаналитик Маршал Страйдър е твърде влюбен в парите, което го въвлича в сериозно изпитание. Дали ще излезе от него пречистен? Младият и амбициозен Ърнест Лаш прави всичко, което е по силите му, за да помогне на пациентите си. Но дали прави това, което трябва? Историите на тримата терапевти се преплитат с историите на пациентите им: красивата и много болна Бела, комарджията Шели, нещастния Джъстин, злата Карол. Не всички казват истината, лъжата е на всяка крачка (да уточняваме ли, че на английски „лъжа“ и „лежа“ се пишат и произнасят по един и същи начин?). Намесват се и двама интелигентни измамници, които се оказват по-добри психолози от психолозите, и нещата сякаш излизат от контрол. Докато не се появява светлинка в тунела.

от Ердинч / дата: 01 фев 2016

Прочетох я на един дъх !!! УНИКАЛНА. Силно препоръчвам.
Цялото изложение на историята, на моменти предвидима, но и силно разтърсваща. Не мога да повярвам, че я прочетох за по малко от 24 часа. А краят ? Искам продължение, не може да завърши просто така!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Ървин Д. Ялом е вече известен на българската публика с книгите си „Дарът на терапията“, „Когато Ницше плака“ и „Все по-близо всеки ден“. Сега издателство Колибри представя и следващия негов хит, който затвърждава жанра на психоаналитичния трилър, романа „Лъжи на дивана“. Ървин Дейвид Ялом е роден през 1931 г. американски психиатър, теоретик и практик, преподавател и автор на романи. Научната му практика преминава в Станфордския университет. През 1996 година, 4 години след появата на първия му роман „Когато Ницше плака“, излиза „Лъжи на дивана“, в която главни герои са трима психотерапевти и техните пациенти. Заглавието е игра на думи, на английски „лежа“ и „лъжа“ съвпадат като изписване. И докато пациентите лежат върху дивана, лъжите им се преплитат с тези на терапевтите. Сиймор Тротър е психоаналитик от старата школа, заради своята хубава пациентка той прекрачва всички професионални граници и размива границата на сексуалното благоприличие, без да се притеснява от последствията. Порокът на Маршал Страйдър е сребролюбието, той толкова много обича парите, че обсесивно-компулсивното му поведение става причина за големи проблеми. Ърнест Лаш е млад и амбициозен, дотолкова, че си поставя за цел да въведе един нов подход в практиката си, основан на абсолютно откритите и честни отношения с пациентите. Но дали това няма да доведе до непредвидими резултати с опустошителен ефект? В „Лъжи на диванаЪрвин Д. Ялом представя на читателите си трима експерти в тази обичана американска професия, които са на ръба на закона, изпълнените с лъжи и непредвидени обстоятелства истории държат напрежението във високите регистри до самата развръзка. В сюжетната линия се намесват и двама интелигентни измамници, които се оказват по-добри психолози и от професионалистите, тогава вече кашата става застрашително объркана... Но в крайна сметка дори от нея има светъл изход, нищо не е изгубено. Препоръчваме ви да се излегнете на дивана, да си налеете чаша с любимото питие, да вземете в ръце книгата на стария Ървин Ялом и да му се доверите, той знае какво прави. Поне по отношение на трилъра.

от Хеликон