Как да учим децата да учат - за да успяват

Автор: Сид Джейкъбсън
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 2

Издател Дилок
Преводач Людмила Андреева
Брой страници 448
Година на издаване 2016
Корици меки
Език български
Тегло 567 грама
Размери 14x21
ISBN 9789542902454
Баркод 9789542902454
Категории Възпитание. Образование, Педагогика, Хуманитарни науки, Книги, За родители, Хоби и свободно време

Сид Джейкъбсън има докторат по клинична психология и е експерт в областта на невролингвистичното пограмиране повече от 35 години. Експерт е по приложение на НЛП в образованието и обучението и е автор на първата книга на тази тема, както и на четири други книги. Обучава и консултира професионалисти, учители и родители по целия свят.

От 70-те години на ХХ век педагози, психолози и поитици непрекъснато подчертават необходимостта да се помага на децата наистина да се научат как да учат. Тази преломна книга е първата по рода си, която прави точно това. Ориентирана към родителите, които искат да насочат децата си в правилната посока, тя всъщност е наръчник, който стъпка по стъпка ще им помогне да научат децата си как да учат.
Пълна е с обяснения, упражнения, насоки, списъци за проверка и напътствия, за да ви помага на всяка стъпка от процеса. Децата ви няма да научат тези неща в училище, защото училищата не са в състояние да ги осигурят. Това е вашият шанс да компенсирате нещо, което липсва в класната стая. Няма да намерите нищо подобно никъде другаде.

Ключови думи: Как да учим децата да успяват, Как да ..., Вдъхновение за пролет, Скоро ще стана майка, Успешни родители

от ПОл / дата: 26 сеп 2016

За това остана простак, по думите на баща си.

от Гморк / дата: 26 сеп 2016

“Моето образование беше прекъснато единствено от ходенето ми на училище.” Чърчил :)

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

 


Авторът на книгата „Как да учим децата да учат – за да успяватСид Джейкъбсън е експерт по НЛП (невролингвистично програмиране), разклонение на психотерапията, създадено през седемдесетте години на миналия век. Според неговите основатели Ричард Бандлър и Джон Гриндер НЛП може да се справи с такива проблеми като фобии, депресии, разстройства в обучението (например дислексия), те смятат, че може да се създадат модели на поведение, копиращи ефективните модели на поведение на успелите хора, които после да бъдат придобити от други хора. Ако имате някакви съмнения, че това е поредната книга за самопомощ и самоусъвършенстване, трябва да ви успокоим, че става въпрос за наука и доказана в опита ефективност от прилагането в практиката на НЛП. Погледнете на книгата като на практическо пособие, което има за цел да намали щетите от българската фронтална образователна система върху децата ни. За съжаление, все още у нас битуват такива отчайващи и досадни схващания, че на някое дете „не му върви“ по някой конкретен предмет, примерно, по математика. Там, където обучават децата да развиват сами уменията си, да се ориентират да намират решенията на проблемите чрез различни предизвикателства, подобни твърдения отдавна са излезли от употреба. Човек, който е изгубил зрението си, се научава да чете чрез брайловата азбука и осезанието на пръстите си. Алтернативни начини за обучение на деца, на които „не им върви“ в някои науки, също има, въпросът е да бъдат усвоени от родители и учители, да се стигне до реформа на самото схващане за образование. Процесът е дълъг и труден. Затова един от начините да се справим с проблемите на децата си в училище е да ги обучаваме у дома как да подхождат към учението. В „Как да учим децата да учат – за да успяват“ (издателство Дилок) Сид Джейкъбсън ни предоставя богат инструментариум от упражнения, напътствия, обяснения и списъци за проверка, с които да помогнем на детето си да подходи правилно и с удоволствие към усвояването на полезни знания. На български език все още не е издаван толкова обемен научен труд с практическо приложение в тази важна за всички нас област.


 


 

от Хеликон