Изгубеният символ

Автор: Дан Браун
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 35

Издател Бард
Брой страници 614
Година на издаване 2009
Корици меки
Език български
Тегло 440 грама
Размери 20x13
ISBN
Баркод
Категории Трилъри, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

След толкова чакане...

Роман, в който
Робърт Лангдън отново разкрива невероятни тайни...
На друг таен орден...
На друго място...
С друг, още по-голям залог...

Написан от Дан Браун със същия невероятен мащаб, стил и език.
Със същия невероятен динамизъм.
И оставящ читателя със същия въпрос в края на книгата:
АМИ АКО Е ВЯРНО?!

Забележителна книга! Вещо проучена и написана, с главоломно действие, "Изгубеният символ" още веднъж показва защо Дан Браун е най-четеният автор на трилъри в света.

Писан в продължение на шест години романът "Изгубеният символ" е изключително продължение на световните бестселъри на Дан Браун, "Шестото Клеймо" и "Шифърът на Леонардо", в които главен герой е Робърт Лангдън.

Нищо не е както изглежда на пръв поглед в романа на Дан Браун. Действието се развива в 12 часов период от време, който читателите следват с притаен дъх . Разказът ги води на вълнуващо пътуване сред пейзаж лъхащ увереност и непредсказуемост докато Робърт Лангдон, професор по символизъм, е отново призован да действа.

Основаващ се на майсторско проучване и писан светкавично бързо, романът "Изгубеният символ" още веднъж демонстрира защо Дан Браун е най-търсеният писател на трилъри по света.
Дан Браун е автор на продавани с огромен успех романи включителнои номер 1 по света, "Шифърът на Леонардо", един от най-продаваните романи на всички времена. Неговите 4 романа бяха включени цяла година в списъка на най-продаваните романи в Sunday Times и бяха четирите най-купувани такива за 2005 г. Те са преведени и публикувани на повече от 40 езика по света. Дан е завършил колежа Амхърст и академията Филипс Екситъ, където работи като учител по английски преди да насочи усилията си напълно към писането. През 1996 неговият интерес към разгадаване на тайни кодове и тайни правителствени агенции го карат да напише първия си роман "Дигитална крепост", който бързо стана номер 1 за най-продавана eBook. Действието се развива сред тайната агенция за национална сигурност. Романът изследва тънката разлика между личния живот на цивилните граждани и националната сигурност. Следващият техно-трилър на Дан Браун, "Метеорит", се концентрира върху подобни въпроси от етиката в политиката, националната сигурност и тайната техника.

Ключови думи: , Майстори на трилъра, ТОП трилъри, Топ 50 за последните 10 години, ТОП 110 на десетилетието, ТОП 110 за 10 години, Време за хубави книги, ТОП 101 Художествена литература 2011-2020, Завладяващи трилъри

от Еми / дата: 09 мар 2015

Аз харесах книгата.Именно тези исторически факти и обяснения относно произведения на изкуството правят книгите на Браун толкова интересни за мен.Ако човек иска забързан екшън и зрелищни сцени може спокойно да си пусне телевизора,където изобилства с филми с насилие,стрелби,боеве....

от Лина / дата: 01 авг 2014

Към цветистия и оригинален "Смукача" - Всъщност обидния коментар от теб към мен сочи, че твоят коефициент не е кой знае колко висок, да не говорим за възпитанието ти, езикът, който използваш спрямо човек, когото не познаваш и не си запознат какво и колко чете и т.н, Доколкото знам с моето "ниско" АйКю, живеем в свободна държава и има свобода на словото, по Конституция е така, това ти го казвам под секрет:). Още в по-висока степен всеки има право да чете, пише, говори, харесва каквото иска. Но всеки трябва да умее да носи отговорност за това! А обидите показват комплекси и безсилие у техния автор. Обидните квалификаций пък - в още по-висока степен. Нека всеки сам си прави изводите в живота и нека всеки сам се научи да чете и разбира книгите, да се научи да отсява зърното от плявата, вкл. и да чува, евентуално уважава чуждото мнение, не да го приема, но да го уважава, а може би и разбира.....още повече, че никъде в моя коментар за книгата не съм казала, че АЗ Я ХАРЕСВАМ, нито че не я харесвам, но съм я прочела. А ти "Смукач" прочел ли си я?!
Но всъщност, само един човек със средна или по-висока интелигентност може да РАЗБЕРЕ смисъла на даден коментар за дадена книга. Останалото отива в графа - ИЗсмукване от пръстите на хейтъра, който се прави на "отворен"......
Желая на всички читатели, на каквито и да е книги да имат повече време за четене, анализиране, МИСЛЕНЕ! Бъдете по-толерантни към чуждото мнение и мислете преди да се изкажете неподготвени. Специални поздрави и пожелания за хубаво лята на "Смукача":)

от "Смукача"- Ивана до Лина / дата: 31 юли 2014

Харесван е от такива като теб- с АйКю под 100 пункта.

от Лина / дата: 31 юли 2014

Към Петко Каменов - Не, не трябва.
Книгата е доста добра, наистина има сходство с предишните му книги, но Браун не е по-различен от типа писатели като Гришам, Агата Кристи и тн. Има собствен и отличаващ го стил. Това именно е неговият специфичен стил и затова е интересен, различен и харесван. Само, че след филма по предишната му книга "Шифърът на Леонардо", която и негова книга да чета все си представям лицето на Том Ханкс :(

от Петко Каменов / дата: 01 юли 2014

Трябва ли да сте чели някоя от предходните му книга за да прочетете тази?

от Петър Емилов Митев / дата: 28 ное 2013

Кой каквото да разправя, по-велик и продаван от Браун няма.

от Мира / дата: 27 окт 2013

То бива изтъркан сюжет, но Браун наистина прекалява. Да, става за губене на времето, но няма как да те държи в напрежение - вече знаеш какво ще се случи от предните книги... Мисля, че това беше последната книга на Браун, за която си даам парите.

от Мариан Димитров / дата: 12 сеп 2013

Шифърът на Леонардо,Шестото клеймо,Изгубеният символ намерете 100000000000 прилики по един и същ начин започват с убиство нататак сте вие.

от Десислава / дата: 25 яну 2013

Аз много харесвам всички книги, на Браун и тази е хубава но,всеки има мнение

от Виолета / дата: 12 окт 2012

Книгата е уникална!

от Саша / дата: 17 авг 2011

Четенето беше доста мъчително, изтъркана история, досадно написана... Не разбирам защо, когато някой не харесва някое масово книжле, останалите го заклеймяват като злобар и критикар. Когато се четат много и различни книги, веднага разбираш, че Дан Браун става от посредствен по-посредствен и въобще не е някакъв връх в литературата, па било то и на ниво книги тип трилър.

от бойо / дата: 06 апр 2010

@034 мартингр
Откога филолози (българици) преподават библеистика?
Иначе очаквано добро четиво. Препоръчвам да се чете с Гугъл, за да се разглеждат споменаваните сгради, артефакти, а защо не и сателитната карта на района, където се случва действието.

от Доротея / дата: 30 яну 2010

Книга е моного хубава, защо пишете тъпи коментари, като не можете да я разберете не пишете глупости !

от Clawfinger / дата: 12 яну 2010

С голямо очакване си купих книгата, но след първите 100 страници започна да ми става скучна. На края има неочаквани моменти, който обаче не са свързани с главния замисъл на книгата. Съжалавам, че дадох 20лв , а не я взех от някой познат или библиотеката.

от Гошо / дата: 09 яну 2010

Искам да помоля, ако някой е открил книгата в илюстровано и луксозно издание да напише линка! Благодаря, Ви предварително.

от James / дата: 26 дек 2009

Скука. Трябваше да свърши точно след като се разбра, че Малах е ....................

Администратор: този коментарът е редактиран!
Нека не разваляме удоволствието на тези, които още не са прочели книгата ;)

от Жалко / дата: 17 дек 2009

На Хеликон не им прави чест, че не направиха жест към хората които отидоха да си я купят на промоцията в 0:00, а пуснаха намалението по-късно.

от Четеца / дата: 08 дек 2009

Някой от книгите преведени от Крум Бъчваров, които са ми допаднали.

"Отмъстителят" от Фредерик Форсайт
"Играта на лъва" от Нелсън Демил
"Алеята на прокълнатите" от Роджър Зелазни
"Котешко лице" от Клифърд Саймък

от Четеца / дата: 07 дек 2009

Превод: Крум Бъчваров

от Стела Янкова / дата: 07 дек 2009

Моля Ви, пишете кой е преводачът на "Изгубеният символ". Защо не пишат името му?

от Ива / дата: 04 дек 2009

На мен книгата ми хареса.Дори повече от Шифъра на Леонардо!

от Милена / дата: 04 дек 2009

Книгата е много добре написана /очаквано/, увлекателна и много впечатляваща, само края трябваше да е някъде към 560 страница. Който я прочете, няма да съжалява!

от Марин / дата: 02 дек 2009

Увлекателно четиво, написано от страхотен разказвач!

от Нончо / дата: 28 ное 2009

Именно поради причините, които изброи в България никога няма да се появи автор с големи продажби. Не че нямаме талантливи хора, просто ги смачкват със завист и нихилизъм. Дори без да си поставят за цел, "Разбирачи" и "критикари", точно това правят - унищожават в зародиш българската литература с отношението си.

от Ех леле / дата: 28 ное 2009

Няма толкова негативни хора по света, критикарството е толкова впито в гените на 90% от българите, че те са започнали да си вярват, че то произлиза от собственото им величие а не от бликащата на ляво и на дясно простотия...
Дайте ми за пример поне един бг автор, пък макар и комерсиален с продажби подобни на Браун?

Как се понасяте?

от Колето / дата: 26 ное 2009

Дан Браун вече изскача и от хладилника с две-три книжки в ръка

от Нончо / дата: 23 ное 2009

Почнах да я чета, досега ми е интересна, но съм в началото. А има толкова идиоти, които харесват Стефани Майеър, че не виждам причина да критикуват Дан Браун, който е по-смислен и добър автор от нея.

от ismail / дата: 22 ное 2009

воб6те не ми хареса края на книгата но пак е интересна .Препоръ'вам ви книгите на орхан памук .

от Стойката / дата: 22 ное 2009

Не знам за книгата, но премиерата в България беше страхотна.Светлинното шоу беше уникално, а организацията в книжарницата на европейско ниво.Страхотна подредба на книгите много качествено обслужване и усмивки.Хеликон наистина е книжарница с класа.А сега мога да се насладя и на книгата :)

от Анелия / дата: 02 ное 2009

В момента чета книгата на английски. Много е интересна и обогатяваща. Накара ме да се замисля за неща, за които никога не съм си представяла, че съществуват. Препоръчвам я.

от Сашо / дата: 25 окт 2009

Ооо съмнявам се да си позволи издънка!Между другото и аз си взех от този ваучър на Бард.Много по удобно е и съм спокоен, че ще има книга и за мен :)

от NeO / дата: 25 окт 2009

Пуснали са в Хеликон ваучери със 10% отстъпка за книжката, а и по този начин си запазваш една бройка моментално :)
До колкото разбрах премиерата е точно на Хеликон Витоша в нощта на 22 дано Бард се постараят да е добро :)

от руми / дата: 21 окт 2009

Чакам с нетърпение, дано да си заслужава!

от Роси / дата: 16 окт 2009

Чакам с нетърпение 22.11.2009

от Лерния / дата: 11 окт 2009

Имам големи очаквания за книгата, дано да е също толкова добра (че даже и повече), колкото останалите книги на Дан Браун. (:

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Зашеметяващ коктейл от убийства, конспирации, тайни общества и разкрития способни да променят света.


Поредният шедьовър на Дан Браун, който ще ви остави с хиляди въпроси и неутолима жажда за отговори.

Марина Теофарова, Хеликон София - Славейков

Роден е в Ексетър, Ню Хампшир и е най-възрастния от три деца. Дан Браун се дипломира през 1982 година в колежа Амхърст където е бил член на Psi Upsilon братство. Браун се премества от родния си град в Ню Хемпшир през 1993 година.

Дан Браун е най–четения автор на трилъри в САЩ в момента.
Син на професор по математика и изследователка и изпълнителка на църковна музика. Завършва колежа Амхърст и академията в Ексетър,където и преподава по–късно английски език. Женен. Живее в Ню Ингланд. Автор на четири бестселъра.

Син на професор по математика спечелил президентска награда и на професионален дълбоко уважаван музикант, Дан израства заобиколен от странни идеи за науката и религията. Тези допълнителни представи го вдъхновили да напише своя бурно аплодиран роман, Шестото клеймо, трилър сравняващ науката с религията, чието действие се развива в швейцарска физичека лаборатория и Ватикана.

Съпругата на Дан Браун, Блит, историк на изкуствата и художкик-съдейства за неговите изследвания и го придружава по време на честите му изледователски пътувания, включително в Париж, където те прекарват известно време в Лувъра във връзка с трилъра му Шифърът на Леонардо. Шифърът на Леонардо има продадени 70 милиона копия по целия свят. И Шифърът на Леонардо и Метеорит са били адаптирани за филм от Columbia Pictures.

Неговият 5 роман, Изгубеният символ, ще излезе на 15.09.2009. Ако желаете повече информация за Дан, включително интервюта и снимки, посете неговия официален уебсайт www.danbrown.com.