Ад

Автор: Дан Браун
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 127

Издател Бард
Преводач Крум Бъчваров
Брой страници 544
Година на издаване 2016
Корици меки
Език български
Тегло 467 грама
Размери 14x21
ISBN 9789546554093
Баркод 9789546554093
Категории Трилъри, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

"Търсете и ще намерите."

Тези думи отекват в съзнанието на видния харвардски професор по религиозна символика Робърт Лангдън, когато се свестява в болница, без спомен къде се намира и как се е озовал там. Не може да обясни и произхода на страховития предмет, открит сред вещите му.

Заплаха за живота ще запрати Лангдън и младата лекарка Сиена Брукс на главоломна гонитба из Флоренция. Единствено познаването на тайни проходи и древни загадки, спотайващи се зад историческата фасада, може да ги спаси от неизвестните им преследвачи.

Водени само от няколко стиха от мрачния шедьовър на Данте, Лангдън и Сиена трябва да разгадаят серия шифри, скрити дълбоко в някои от най-прочутите творби на Ренесанса – скулптури, картини, сгради, – за да открият отговора на загадка, която може би ще им помогне да спасят света от ужасяваща заплаха...

Разиграващ се на невероятен фон, вдъхновен от една от най-зловещите литературни класики в историята, „Ад” е най-завладяващият и предизвикващ размисъл роман на Дан Браун досега - задъхана надпревара с времето, която ще ви грабне още от първата страница и няма да ви остави до последната.

Дан Браун е автор на „Шифърът на Леонардо”, един от най-четените романи на всички времена, а също и на два други световни бестселъра, главен герой в които е професорът от Харвард Робърт Лангдън – „Изгубеният символ” и „Шестото клеймо”. Писателят живее в Нова Англия със съпругата си.

Ключови думи: , Майстори на трилъра, ТОП 50 Художествена литература 2016, Хеликон топ 200 2016, ТОП трилъри, Топ 50 за последните 10 години, Книги-филми, От страниците до екрана, ТОП 110 на десетилетието, ТОП 110 за 10 години, ТОП 100 март 2010 - март 2020, Всички говорят за ..., Хит трилър, ТОП 101 Художествена литература 2011-2020, ТОП 201 на десетилетието, Топ трилъри 2020, Завладяващи трилъри, ТОП Трилъри и Крими 2021, Майсторски трилъри, Топ трилъри и крими 2022

от Ели / дата: 03 дек 2017

Реших да и дам шанс, след като прочетох Произход и тя приятно ме изненада. Уви, пълна греда, Ад е адски скучна и я зарязах на 20-та страница. Още началото е пълно с измишльотини и недоразумения, а сериозната гонка даже не е почнала още. Героите са пълен фарс, и къде по дяволите е тая болница с изглед към Дуомо?! Май ще мина директно към филма, там поне става с прицъкване. Не си давайте парите за това чудо, не си струва инвестицията.

от Ади / дата: 17 окт 2016

На мен пък книгата много ми хареса. Повече от другите на Дан Браун, които съм чела, като "Шифъра на Леонардо" или "Шестото клеймо". Темата е доста интересна и актуална. За жалост в сега появилия се филм са променили края и според мен са сбъркали. В книгата нещата са по-логични и по-интересни. Има за какво да помислите, ако я прочетете.

от Ваня Иванова / дата: 20 авг 2015

Уникална книга! Съжалявам за негативните коментари, относно книгата и нейният автор.

от Габриела / дата: 14 ное 2014

Хубава книга с интересен край!

от Вазари / дата: 17 окт 2014

Твърде много описания за културните обекти във Флоренция и Венеция , което (според мен ) прави книгата на моменти доста скучна. Има няколко силни моменти , които грабват вниманието на читателя , но в последствие идва отното един момент на описания на обекти , които отклоняват вниманието на читателя.

от Истината за Браун / дата: 15 авг 2014

Прочетете книгите на Силвия Кристъл, тя пише много по-добре от Дан Браун.

от Евелина Христова / дата: 31 юли 2014

Много често книгите не се харесват от дадени читатели, не защото не са стойностни, а защото тези читатели не ги разбират. Оттам идват различните мнения за дадена книга. Според мен не трябва да се изразяваме за книга "не струва, не е добра, много лоша", а просто да кажем, че на нас не ни харесва, че може би не сме я разбрали.

от Силви / дата: 02 юли 2014

Силвия Кристъл е много по-добра от Дан Браун. А е българка.

от Мария / дата: 03 юни 2014

Очакванията ми тази книга бяха много повече от колкото ми даде самата творба. Единственото ценно нещо, което отчитам за себе си е новия поглед, който ми даде за творбата на Данте - "Ад", както и историческите бележки за някои обекти.

от Роберт / дата: 20 май 2014

Много тъпа книга, с много ненужни измишльотини, 20лв залудо...

от минерална вода / дата: 12 яну 2014

Прекрасна книга!

от Валерия / дата: 05 яну 2014

Колосален и в най-скоро бъдеще катастрофален проблем за човечеството - неговото неконтролируемо нарастване!

Но поднесен и разгледан по безобразно досаден, претенциозен и уж сензационен начин, а всъщност - едвам го сдъвкваш до края.

от Анна / дата: 30 дек 2013

Тъкмо я прочетох....през цялото време в очакване да се случи нещо.
Мен лично не успя да ме грабне...
Има само 2-3 силни момента....другото е описание на исторически паметници на културата...

от Мая / дата: 27 дек 2013

За мен четенето трябва да е удоволствие. Съсредоточено чета учебници!

от Петър / дата: 26 дек 2013

Още от първото изречение, АД поемачитателя в своето омагьосано килимче. Даже и да не сте прочели Божествена комедия на Данте Алигиери и да не сте чели предишните книги ... ТО няма никакъв проблем да се потопите в дълбоките води на АД. Типично за Дан Браун е, че само с едно изречение преобръща цялото съдържание на "АДА'

Относно: ЛОГИКАТА на АД:
Трябва много внимателно да се чете тази книга. Няма как да разберете всичко, докато четете книгата и през това време си гледате турския сериал. Трябва МИСЪЛ, ЛОГИКА и много съсредоточено четене.

от Саша / дата: 17 ное 2013

Мая, да не би другите му книги да са нещо изключително?! Започнах Ад, веднага след като бях прочела книга на Джон Льо Каре, и, честно казано, ми се струва като евтино романче и като сюжет, и като писане...Пълна загуба на пари и време за четене!

от Мая / дата: 12 сеп 2013

Само на мен ли ми се струва, че сюжетът е доста нелогичен?Какво имам предвид - Ректора иска да изпълни възложената му задача, макар клиентът му да е мъртъв, а именно – да вземе проектора от сейф и на определен ден да го даде на шефката на СЗО. След като установява обаче, че проекторът е вече предварително в ръцете на тази шефка, се юрва да преследва Професора, у когото е проекторът, за да му го вземе, че да го даде на същата шефка в точния ден. Сиена работи заРектора и знае, че проекторът е в сакото на Професора. Спокойно може да го вземе. Но не би…. търчи и се крие с Професора и то от друг агент на Ректора. Тук ще ме контрирате, че тя иска да разбере чрез Професора къде е вирусът. Защо обаче тогава тя дава възможност на Професора да се обади от телефона й и по този начин да разкрие на организацията, за която работи, местонахождението им? И още… и още…Може и да съм тъпа, но толкова скучна и досадна книга не очаквах от Дан Браун. Пълно фиаско!

от И още... / дата: 09 сеп 2013

Откъс от статия: „В истински ад бе превърнат за два месеца животът на единадесет преводачи, които преведоха на 6 езика най-новата книга на Дан Браун. Решението за едновременно публикуване на шест езика е взето по чисто търговски съображения от американските издатели "Дабълдей". Те установили, че ако един бестселър излезе първо на английски, нетърпеливите другоезични фенове го прочитат веднага в оригинал.” В България преводът е осъществен от ТРИМА ПРЕВОДАЧИ. И мисля, че това се усеща. „Всичко е пари, приятелю, всичко е пари….”

от Гост / дата: 09 сеп 2013

Цяла страница е посветена на Медичите, просто защото героите влизат в Института за изящно изкуство във Флоренция - сграда, построена от тази фамилия. Навсякъде са пръснати такива откъси за историята на Флоренция, за Дантевия "Ад", за художници и други исторически лица и събития, описани в стил Уикепедия. Отчайващо слаб роман за име от рода на Дан Браун!

от Елена / дата: 08 сеп 2013

В началото на романа съм. Действието тече твърде мудно за мен. Първите 60 страници биха могли да са не повече от десет - петнадесет. И употр***та на думата "фасилитатор" ме дразни много. Не би ли могло да се употреби "ръководител на проект"? Продължавам да чета. Но определено книгата не е от рода на тези, дето те грабват от началото и не ти се иска да я оставиш.

от Re / дата: 02 сеп 2013

на мен също ми липсва подобно място за сериозен и обективен /доколкото е възможно/ коментар на книги, филми, театрални постановки, изложби, концерти и прочее събития от света на изкуството, в който да пишат обикновени хора, а не платени критици или служители на издателствата. Подкрепям идеята за специализиран сайт с две ръце, само да има кой да го направи и поддържа постоянно, защото това е главният проблем..

от Безпристрастен / дата: 01 сеп 2013

Не съм Администраторът. Но много ми се иска да се обърна към всички. Чета мненията за тази и други книги. За някои са по няколко, за други са по няколкостотин. Но не помагат на Търсещия да прецени бива ли я книгата или не. Или е мого охулена, или обратното. В почти всички случаи обаче без никакви аргументи. Ако преобладават критичните мнения, почитателита ги обявяват за зложелателни. Ако преобладават хвалебствените, съм прочитал, че авторът и роднините му здраво го разхвалват, за да му вдигнат продажбите. Но нито едните, нито другите представят конкретни аргументи.
И това ме кара да се обърна към всички ви (не само коментиращите този роман, а и други) не ви ли се иска да има един сайт или вестник с реална и обоснована критика, а не платена – за литература, кино, театър и др.? Да отсява зърното от плявата и да служи за ориентир на интересуващите се? Защото отдавна „такова животно няма”! ТОВА Е ВЪПРОСЪТ! Можем да започнем сами, като пишем по-аргументирани оценки. Или пък не можем, защото не всеки читател е анализатор. Той или харесва, или не харесва и толкоз. Но май на всички ни трябва някакво такова МЯСТО.
Та така... какво мислите?

от R / дата: 29 авг 2013

И аз съм от разочарованите, макар по принцип никога да не съм била особено очарована от романите на Дан Браун. Просто ги възприемам като леко четиво, особено подходящо за летните жеги, пък и ми допада идеята да науча нещо ново за тая или оная забележителност, без да тормозя и без това лошата си памет с някоя суха, скучно поднесена научна книга по въпроса. Обаче... Като се изключи интересната за мен "екскурзоводска информация" за Флоренция, Венеция и Истанбул и стряскащото илюстриране на глобалния проблем с пренаселеността на планетата, "Ад" за мен е най-"злободневният", но и вероятно най-слабият като цяло роман на мистър Браун. На места съм се смяла с глас на наивните начини, по които е съшил фабулата, за да измъкне героите си и от липсата на елементарна логика в действията им, дори когато се оказва, че някои от тях са от едната страна на барикадата. Очаквах и по-смислени загадки около самия Данте и неговия "Ад", което си е благодатна тема отвсякъде. Все пак и в плявата все ще събереш някоя шепа зърно, тъй че който е с подобна настройка нека прочете поредния бестселър на Дан Браун, няма лошо, пък по- претенциозните като моя милост да заложат трайно на добрите стари класици!

от до 103 / дата: 21 авг 2013

Никаква шега, а най-очеваден пример на невежество. Ама какво друго да очаква човек от индивид, четящ Дан Браун...

от Вили / дата: 21 авг 2013

Като писах "Форест Гъмп" имах предвид точно актьора, който игаре в главната роля - Том Ханкс, затова и сложих кавичките. Шега, но явно не сполучлива.

от K / дата: 20 авг 2013

И аз прочетох "Ад" и никак, ама никак не съм доволна...Дан Браун буквално се е мъчел да сътвори нещо, но само мъките са му останали. Разочарована съм...А относно коментара преди мен, има филм "Форест Гъмп", който е уникален,с Том Ханкс, и е от доста отдавна във времето...

от Вили / дата: 19 авг 2013

Купих я и съжалявам. Започнах да я чета и след първите 10 страници я оставих. Не ми хареса, скучна е и нищо ново. Определено не му е шедоьовъра. След "Шестото клеймо", че дори и "Шифърът" си мисля, че тези ги пише на конвейер. Ако направят филм по книгата с "Форест Гъмп" ще го гледам заради Форест и защото ще е зрелищен като предните два. В момента съм очарована от Лора Лазар, а удоволствието ми е двойно защото е българка.

от Конски фен / дата: 18 авг 2013

Книгата не е чак цвете за мирисане...

от фен / дата: 10 авг 2013

За първи път четох книга от този автор и темата й много ме привлече искам да кажа, че който я прочете не мисля, че ще съжалява. Книгата е много хубава.

от Съдба! / дата: 06 авг 2013

Всяка следваща книга на Дан Браун става все по-кофти от предходната, а феновете и истерията около книгите му - все повече...

от Беден / дата: 06 авг 2013

Ако някой не може да си позволи да си я купи...Линкът е изтрит от администратор.

от ад / дата: 06 авг 2013

дан браун

от Ясен / дата: 06 авг 2013

Много е лесно да се плюе по чужд труд. Имайте предвид, че всеки един писател е достоен за уважение, защото написването на книга отнема години. Но както винаги българинът понеже е постигнал нещо повече, може да си позволи да плюе...Колкото до книгата, има какво да се научи от нея.

от Ася Кръстева / дата: 05 авг 2013

На мен книгата ми хареса. Прочела съм всички книги на Дан Браун и мога да кажа, че според мен най-добрата е "Шестото клеймо" Но и другите му книги не са слаби. А относно твърденията ви, че идеите в книгите и изобщо стилът на Дан Браун са изплагиатсвани, мога да кажа ,че книгите на Егеленад са крайно различни от тези на Дан Браун, но нужно човек наисина да е вникнал и да е разтълкувал идеите в романите на двамата автори, за да осъзнае, че те си приличат само на пръв поглед. За мен книгата не е толкова слаба, колкото я описват по българските форуми и доколкото разбрах отзивите зад океана и в Европа са добри.

от Любен / дата: 01 авг 2013

Четвърта книга която чета от автора. Определено е най-слаба за мен. Но лично мнение, че много добра е "Изгубеният Символ", която също е много оплювана. "Ад" е като един туристически гид през по-голяма й част, като на моменти наистина става досадна. Определено е по-лесно предвидима. Може би колкото повече четеш от автора – толкова по предвидим става, или просто книгата е слаба. Отделно, има много грешки в думите, явно редактора не си е свършил работата. Веднъж Бертран, после Бернар.

от Роси / дата: 28 юли 2013

Наистина не мога да разбера как вместо да има мнения относно качествата на книгата, има изписани толкова коментари относно цената. И аз не обичам да давам повече пари за нещо, което знам, че не струва толкова. Но все пак на когото не му понася цената на книгата, все още има библиотеки. Поне в Софийска библиотека проверих, че я има книгата. След като всички кафенета и кръчми могат да са пълни въпреки кризата от толкова години, значи все може човек да намери и пари за книга. Въпрос на приоритети и ценности.

от zazo / дата: 23 юли 2013

Най- слабата книга на Дан Браун до сега. Въпреки голямото ми желание не успях да издържа до края. С всяка следваща книга авторът върви стремително надолу.

от Гост / дата: 22 юли 2013

Търговец на дребно ми се похвали, че специално тази книга я получава при търговска отстъпка от 40 %. Изводите относно ценообразуването всеки може да си направи.

от Сали / дата: 15 юли 2013

Доста хора коментират цената, и се питам един ли не намира тази книга за малко опасна заради начина по който съчетава истини, статистики и измислен герой- злодей. Защо ли си мисля, че книгата може да даде много добри извинения / и на места звучи така/ за истинските злодеи. Аз лично не успях да се съсредоточа върху наистина по-слабото откъм екшън изложение, но пък се потресох от толкова много доводи в полза на изкуствено създадените вируси, които и сега експериментално ни пускат.

от Росина / дата: 10 юли 2013

Прочетох книгата на един дъх и много ми хареса.Струва си да се прочете.А коментарите,че са крадени идеи от Егеланд са безсмислени.В крайна сметка,идеите може да са еднакви,но начинът,по който са представени е различен.Всеки читател сам решава кой автор харесва повече.Не е нужно да спамите с едни и същи неща.Или напишете нещо обективно и конструктивно,независимо дали ще е положително или не,или коментирайте под книги,които харесвате.Човек чете коментарите,за да реши дали да си купи книгата,а не да си губи времето с лит.анализи на незнайни критици.

от Ваня / дата: 08 юли 2013

Прочетох "АД" и за мен ,тя е много по-слаба от останалите му книги.Стори ми се недостатъчно описателна,не ме грабна за да я прочета на един дъх.А бе като цяло цялата суматоха по тая гнига е малко прехвалена.

от Монахиня / дата: 06 юли 2013

Мен лично ме впечатли книгата, но не с литературни качества, а с изключително посредственото развитие на фабулата. Дан Браун с всичките си претенции просто олекна, когато призна (на фона на всичките му религиозно свързани писания), че не знае за съществуването на източно православие.
Коментарът е редактиран от администратор.

от Б. Хамсиева / дата: 05 юли 2013

Прочетете Егеланд, да видите откъде взима Дан Браун идеи и стил.

от БРАУН ДАН / дата: 05 юли 2013

Инферното е пълен АД!!!

от Стилияна / дата: 29 юни 2013

Само моята в моята книга ли се повтарят 15 страници и по този начин 15 страници ми липсват! От 48 стр. започва 62... Грешка в целия тираж ли е или само при мен?!

от Eva / дата: 28 юни 2013

Добре е попил от Данте Алигери.. Доста добре.
Жалко, че в днешно време никой не може да измисли нещо сам, а все трябва да взема нещо от някой друг и да го до-оправя.. .. смях-и-позор.
Нищо особено не е книгата, на Данте ми харесва повече.
П.С. Сега остава да заснемат една масова ХАмериканса боза и да го издигнат в култ в топ 10-филма-които-непременно-трябва-да-гледаш-преди-да-умреш ....... CLassic!

от Do 139 / дата: 27 юни 2013

Думичките съвсем не са нескопосани, още по- малко сложни. Така,че приемете най- после, авторе, че и без помощта на речник тия думи могат ясно да станат носители на една разумна критика. Остава да се поучите от нея и също така разумно да спестите излишни нерви.Така се израства в това поприще, което доброволно сте поел. Наслука!

от korazah / дата: 27 юни 2013

За жалост след предишната му книга "Символът" някак нямам намерение да чета повече нищо от него. "Шифърът" и "Шестото клеймо" имаха своя чар за плажа, но последната му толкова ме разочарова...

от Лямята Пупи / дата: 26 юни 2013

абе ... идиътс.... я скифте цената на "Идиот"
Какви са тия глупости ,който няма кинти няма да чете, не може куцо и сакато да има достъп до книгите))))))

от Васил Василов / дата: 26 юни 2013

Няма да си купя книгата, защото "съвременните" ни издатели не са я пуснали в електронен вариант.

Протестирам! :)

от х. / дата: 25 юни 2013

Коментарът е редактиран от администратор.

Колкото до книжката, аз си я взех и съм в началото, но засега нещо не ме грабва, предишната беше някак по-интересна. Но ще видим.. :))

от Сланг / дата: 24 юни 2013

Дан Браун приел поканата на издателството да посети България... не ми се вярва да стане това. Като знам какви са му продажбите на световния пазар просто ми се струва абсурдно!

http://danbrown.bg/index.php/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B0%D0%BD-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%83%D0%BD/16-%D0%B4%D0%B0%D0%BD-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%83%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BB-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F.html

от Роси / дата: 23 юни 2013

Много добра книга. Поставя и много интересен въпрос за размисъл. Приятно четене!

от Стеф / дата: 22 юни 2013

Скъпи потенциални читатели, любители на тайните загадки, шифрите, на Данте и на Браун ,
ако ВИ се чете нещо достатъчно развлекателно и което ще прикове вниманието ви за дълго време( повярвайте, от личен опит го знам) , но не ВИ се дават 20 лева за тази наистина невероятна книга, съвсем спокойно може да прочетете коментарите по-долу , под описанието и. От тях може и да не разберете много за оригиналът на световноизвестния автор, но със сигурност ще намерите АД, от който "лъхат" коментари и мнения на "видни" литературни критици и "Интернет милиардери в зелено" .Сред тази "висококласна" проза, ще останете запленени от неповторимостта и "шарената" лексика на милия ни език . Така, че не пропускайте!
ПС: Цена под 20 лв.
ППС Аз направих моя избор и ще остана с книжлето един от любимите ми автори.
Искрено ваша : Беатричето

от Георги / дата: 21 юни 2013

Правилно, единственият начин Люската да стане известна (с писане очевидно няма да й се получи) е да съди някой като Дан Браун, който вече е известен.

от Дани / дата: 21 юни 2013

Аз я прочетох книгата и искам да ви кажа, че е крадена от книгата на Людмила Филипова. Даже в едно интервю смята да ги съди за авторски права. Книгата му е копие на Антихтонът на Данте.

от Георги / дата: 17 юни 2013

След като в новата си книга Дан Браун "обясни" защо стерилитетът се увеличава, сигурно в следващата си ще каже къде отидоха пчелите. Опортюнист от класа.

от гергана / дата: 17 юни 2013

напълно съм съгласна с # 71 - Егеланд е в пъти по-добър

от Лейля / дата: 16 юни 2013

"Ад" на Дан Браун е хубава книга-има загадки,напрежение,развръзката само ми е като съшита с бели конци,много закърпено изглежда към цялата интрига."Заветът на Нострадамус" на Том Егеланд ми хареса повече като интрига и загадки.

от Дан Браун / дата: 16 юни 2013

Алилуя!

от Администратор / дата: 14 юни 2013

до читателка:
Решение на издателството е да предложи книгата и в електронен вариант. Когато това се случи, с удоволствие ще я предоставим на читателите си и като е-книга.

от Violeta / дата: 13 юни 2013

Браво,Виолета!Чуждите сайтове ли са виновни за твоята словоохотливост?Като видиш форум,и пощурявяш.

от Виолета / дата: 13 юни 2013

Е, не, това не са даже и печатни грешки... Това е недоглеждане и бързане, на няколко места в книгата са объркани имената и като цяло смисъла на изреченията. Много лошо за името на издателството. Иначе книгата е хубава, макар че Изгубеният символ ми хареса повече. Но много научих и за Флоренция, и за Венеция, и за Данте, и за Истанбул. Браво на Дан Браун и екипа, с които работи. А главната идея - сигурна съм, че отдавна е в ход...

от читателка / дата: 13 юни 2013

Ще има ли е-ввариант?

от А / дата: 13 юни 2013

Четейки коментарите не откривам и една смислена или задълбочена критика към Браун.
Съгласен съм, че плагиатства и от Джефри Дийвър, и от Том Егеланд. За Светата кръв Светия граал е ясно. Но все пак е по-добър и от Дийвър, и от Егеланд. И от Джеймс Ролинс дори!
Фактологията в книгите му е консултирана с експерти и не е подхвърлена напълно непроверена. Обхвата на информацията също не е тесен. Не защитвам тезата, че е сериозна докуметалистика, още по-малко, че притежава базов енциклопедизъм, но в жанра е един от най-добрите.
А и признавам, че Ад на Данте не го бях чел(бих се възхитил на критиците, които са го чели), което може би е една от основните положителни последствия от Ад на Браун.

от Mapa / дата: 13 юни 2013

Туй да бяха кусурите на поредната касова изцепка на Дан Браун-печатните грешки,щях да се престраша да я прочета.Но далеч не са само те.Автор,който гъделичка световни символи само заради най-непостоянното и мимолетно нещо в живота ни-парите, е един стопроцентов шарлатанин,разчитащ,разбира се,на читателската наивност.А тя е в изобилие,за ужас на историците.

от Виолета / дата: 12 юни 2013

Издателство БАРД, книгата е пълна с печатни грешки.... Недопустимо е

от интериум / дата: 12 юни 2013

а дано някой каже в някакъв момент защо името на книгата е избрано така, че да захвана хавата откъм Алигиери или да захапя баклавата откъм Браун, ще се надигна на пръсти или пък върху нечии рамене да стъпя, пардон, да се спъна ли..!? може пък да напиша глаголи в множествено число и т.н.

от Дан Браун до Николай Узунов / дата: 12 юни 2013

Николайчо, пак те питам: Кой сега е номер едно?:)

от Дан Браун / дата: 12 юни 2013

Браво Николайчо, виждам че разбираш от музика, поздравявам те!
Сега остава да се научиш да разбираш и от литература, и равен няма да имаш в Хеликон :)

от Николай Узунов до Дан Браун / дата: 12 юни 2013

Брауни, довечера като поседя в 00-та, ако не ползвал произведението ти за хартия, ще хвана да видя какво си написал. Твоите книги са като участие на Преслава - масово хората се бутат да са на концерта й, но никой не знае защо, а и в това няма никаква стойност. Дано само не реша да ползвам книгата ти за друго ... Може би след албумите на Преслава и Азис, ти си новата икона в чалгата, пърдон в "литературата", а Дан Браун? :)))))))))))

от Гергана Ангелова / дата: 12 юни 2013

Ами въобще не ме е срам в интерес на истината :-))) Аз си я купих вече, а пък който не може, да си седи тук и да си коментира! Не знам кой работи за 300 лв, но....това е една друга тема :-)))

от До Гергана Ангелова / дата: 12 юни 2013

Герганче, аз живея в Италия и тук книгата струва 10 евро с мека корица, и 21.25 с твърда корица. Моята заплата варира, но е средно 9 1450 евро на месец, като аз взимам значително по малко от италианските графьори, понеже съм българка. Сама пресметни как 20 лева влизат в близо 3 хиляди лева и как влизат 20 лева в 300 лева. Не те е срам!

от Дан Браун / дата: 12 юни 2013

Не ме интересува на какъв език ме купувате! Парата идва при мене!

от Читател / дата: 11 юни 2013

Не разбирам защо коментирате чалга песни, българския манталитет или имотното състояние на българина - кажете нещо за книгата!!!

от Робърт Лангдън / дата: 11 юни 2013

Гергана Ангелова: На европейския пазар, поне този, от който аз пазарувам книгата струва 9 британски паунда, с твърди корици. Вчера пак я гледах и не се разграбва въобще. Това са 10.56 евро, или 20.61 лв. Kindle версията е 8.45 евро. На български електронна версия въобще няма, а няма и да има. За какви 30 евро, какви приоритети и кафета става дума?

от Администратор / дата: 11 юни 2013

Решение на издателството е да предложи книгата и в електронен вариант. Когато това се случи, с удоволствие ще я предоставим на читателите си и като е-книга.

от zuzi / дата: 10 юни 2013

книжката ще се появи ли и в електронен вариант?

от Виви / дата: 10 юни 2013

Кви д***ти, кво нещо...

от Дан Браун до Николай Узунов / дата: 10 юни 2013

Николайчо, не разбра ли, че АЗ съм този, който определя правилата на пазара? Пък ти си остани форумен хейтър. Аз си трупам милионите, нека ми е зле, ха-ха! А ти, Николайчо, нямаш пари и за тоалетна хартия. Със здраве!

от армагедон / дата: 10 юни 2013

качеството на тиража определя риториката, а може би и обратно

от Дан Браун / дата: 10 юни 2013

Аз определям качеството!

от армагедон / дата: 10 юни 2013

качеството на тиража определя..

от Узунов до Браун / дата: 10 юни 2013

Тиражът НЕ ОПРЕДЕЛЯ качеството, Брауни ;)

от Дан Браун до Николай Узунов / дата: 10 юни 2013

Даже си я купи, мое любимо хейтърче! Всеки лев е добре дошъл за мен и издателството, ха-ха-ха! Николайчо, Николайчо... "Кой сега е номер едно?"( Въпросът е риторичен:))

от Николай Узунов / дата: 10 юни 2013

Хайде, да ви е честита. Книгата от днес е по книжарниците. Явно само Хеликон са назад и все още днес (10.06.2013/ 10:52 часа) не са я получили ... :)))))))))))))) Чудя се дали си заслужава да я разлиствам???

от Axa / дата: 09 юни 2013

Аха,а и заболяването и при двата случая е неизбежно,макар и скрито в проточването на годините.

от Фентъз / дата: 09 юни 2013

Не мисля, че има голяма разлика между Дан Браун и цигарите, и двете са опасни за обществото.

от Гергана Ангелова / дата: 09 юни 2013

Хора, като нямате 20 лв да си купите една хубава книга, по-добре се хванете някъде да изкарвате малко пари! Знаете ли, че на европейския пазар книгата струва около 30 евро....ама хората не седят цял ден по кафенцата /където сигурно с цигарките харчите долу-горе по толкова всеки ден/. Така, че харченето на пари се прави по приоритети....вие ще прецените къде в приоритетите ви се нареждат книгите - преди или след кафето и цигарите /само да вметна, че и аз съм пушач, но бих предпочела да се лиша 3 дни от цигари и да си купя книга/ !!!!

от salvador / дата: 07 юни 2013

Спори се за цена на книга, което е абсолютно безсмислено.Ако някой си купува книги, като се води от цената, значи е абсолютно заблуден, че обича да чете.Ако ще и 100 лв да е една книга, ще намеря начин да си я купя, стига да искам да я прочета.Тази книга не е от тези, но 20 лв не ми се виждат скъпо, в сравнение със средна цена на книга у нас, от порядъка на 12-15лв.Все пак е Дан Браун - има реклама, шум, очакване - трябва и да се печели:)

от Николай Узунов / дата: 07 юни 2013

Петре, навсякъде по света съотношението работна заплата - цена на книга е много по-различно от България. Не може с минимална заплата 200 и колко лева да си купиш книга за 20 лева като "Ад", която, като издание на едно определено издателство е: 1. С грозна корица, 2. Лош превод (типично за издателството), 3. Бързо става на помия и 4. Не носи НИКАКВА интелектуална себестойност.
Преди време един познат ми донесе няколко съчинения на Едмунд Хусерл на немски, чието качество на издаване е в ПЪТИ по-добро от това на шест български издателства взети заедно!
Няма да казвам как книги на друго издателство П**сей се превръщат в баница само докато си седят спокойно по рафтовете и масите с нови книги...

от Силхана / дата: 07 юни 2013

Единственото, което ме разочарова е, че не се продава в електронен вариант. Така, че издателите да си вземат бележка! Ако се предвижда електронно издание, нека да се помисли да е съвместимо с Киндъл.

от ? / дата: 06 юни 2013

Петре,пардон,пак ли да те поправям...Бисерите са патент на мидите,а диамантите-на земната лава при свръхналягане дълбоко под земната повърхност.Така че бисерите не могат да станат диамантени,но могат да се заместят от диаманти,които и в тоя форум не липсват,както виждаш сам.

от Петър / дата: 06 юни 2013

Ели, защо само българинът иска да се прави на тарикат-спестовник? НАВАСЯКЪДЕ по света книгата е сред най-скъпия интелектуален продукт. Ми не четете пък. Какво толкова. Чело коте книжки и май само си останало. И без това книгите са сред най-слабо харчените продукти на българския пазар. Няма пари за книга, ама има за кИфтенца. За това и бисерите на кандидатстудентите ни станаха диамантени.

от София Иванова / дата: 06 юни 2013

И тук виждам спорове за цените на книгите все едно за първи път ще излезе нова книга на пазара. Който не харесва автора, да не го чете, който не иска да купува нови книги, да не го прави. Аз харесвам книгите на Дан Браун и ги купувам. Когато имам възможност купувам книгите му и в оригинал.

На мен лично Ад ми харесва (до половината съм), но съм пристрастна, защото съм почитателка на всичките книги на Браун.

от Администратор до Дрън Браун / дата: 06 юни 2013

Хеликон предоставя възможност за он-лайн поръчки и на предстоящи заглавия. В тази връзка впредвид големия брой почитатели на Дан Браун, желаещи да получат най-новия му роман в първите дни от излизането му от печат, се генерира обективното присъствие на "Ад" в секция "Най-продавани".

от до 29 / дата: 06 юни 2013

Къртиш!:)

от Дрън Браун / дата: 05 юни 2013

Книгата е най-горе в раздел "Най-продавани" преди още да бъде пусната за продаване. :) Интересно ...

от Дан Браун / дата: 05 юни 2013

Я па да не ги карам насила

от 01 / дата: 05 юни 2013

Добре де, щом смятате автора за елементарен, предполагам, че няма да си го купувате. какъв е проблемът с цената. напълно нормално е, живеем в консуматорско общество, много ясно е, че от издателството ще се опитат да спечелят възможно най-много пари..и вие да бяхте на тяхно място, щяхте да постъпите така. това е бизнес, давайте го малко по-спокойно

от Ели / дата: 05 юни 2013

Бойкот! Никой да не купува безумно скъпи книги!
Какво значи труда на преводача?! Преводачите на дръгите книги не влагат труд ли? Хайде стига тъпотии. А и Дан Браун не е автор, който се превежда кой знае колко трудно!

от Али Ръза / дата: 04 юни 2013

Ей тоя ми е само конкуренция- Дан Браун!

от Ели / дата: 03 юни 2013

Ох, голяма мода е тоя автор нещо, при това не е някакъв невероятен разказвач и си е доста стандартно елементарен. Ама 20 лв.?!? Не и за него.

от симо / дата: 02 юни 2013

Петре, сега разбрах защо книгата е по-евтина в Щатите - ами там няма нужда от преводач :D:D:D

от ime / дата: 02 юни 2013

Ако книжката е по-евтина, повече хора ще си я купят и печалбата пак ще е същата, може и по-добра, обаче лакомия, е тва е.

от ? / дата: 01 юни 2013

Петре,преводачът не си е станал от задника,воден от страха какво ще прави без задник.

от интериум / дата: 01 юни 2013

можеше да се даде и да се иска повече от Ентусиаст-и за Лъвкрафт, който не палячо

от Петър / дата: 01 юни 2013

Краси, а за коя книга бихте дали 20 лева? Дискусията за труда на преводача не искам дори да я почвам, понеже мога само да гадая че не си е станал от задника от седмици. Вие кога за последно превеждахте този обем страници за период от време, който в другите държави се предвижда за не по-малко от три месеца? Питам , защото знам как става. Ама искате и книгата да е навреме, и преводът да ви е добър, че и да е без пари, ако може да ви плащат, за да я вземете. В крайна сметка никой не ви е хванал за врата да я купувате. Всеки има право на избор. Какво да чете и дали да плаща за труда на хората. Защо си мислите, че интелектуалният труд е ей на така, за каузата?

от Краси / дата: 31 май 2013

Чаках я наистина с нетърпение, но честно казано на мен също 20 лв. не ми се виждат нормална цена. Все пак не е някакъв кой знае какъв класик, а мода. Разбирам много добре ценообразуването на 1 книга, защото работя в издателство. Но точно за тази книга да ми говорят за труда на преводача, дизайнера, авторските права и т.н. ми се вижда малко смешно, като се има предвид, че в България нещата не са като на Запад (не като цени, а като сива икономика). И наистина може би им излиза 5 лв. А и от тия 20 лв. корична цена колко лева данък ще внесат???!!!! Да, тази дискусия не е за тук, но обяснявам защо ми се вижда скъпо.

от B. / дата: 31 май 2013

Вярно е, че за книгата не трябва да се съди по корицата, но все пак... могли са да се постараят маааалко повече! Или поне да ги издават със същия дизайн като английската версия...

от Дан Браун / дата: 31 май 2013

Узунов, да ме купиш до като можеш, че планирам да свърши 1-вия тираж на 1-вия месец!

от Дан Браун / дата: 31 май 2013

Стига мрънкя, давай парата!

от Робърт Лангдън / дата: 29 май 2013

Ми тук, на запад може да се купи на английски за около 10-11 евро от супермаркетите, с твърди корици. Толкова е и от Амазон. Киндъл изданието е 8-9 евро. Е, има ги и пиратите и при тях е съвсем безплатно. 44.95 лева за същото си е скъпичко, спор няма.

от Владислав / дата: 29 май 2013

В САЩ и в Западна Европа е скъпотия, защото гледаме през призмата на 700 лв. средна заплата.

от Дан Браун до Николай Узунов / дата: 29 май 2013

Ще си останете вовеки един никому известен хейтър в интернетното пространство, а аз- мултимилионер и преуспял писател! Продължавай да завиждаш, Николайчо!

от Иван В. / дата: 28 май 2013

Абе тука си е направо евтино, я идете в САЩ, в Западна Европа, да видите там каква е скъпотия... там какви са цените, тогава друга песен ще запеете. Тук наистина е много евтино и цената на книгите го доказва - кажете ми, какво й плащате на тази книга?

от цеко / дата: 28 май 2013

В amazon я има за 17 долара, тука - за 45 лева (изданието на английски). Това са фактите, всеки да си преценява за себе си по-натам...

от Николай Узунов до Дан Браун / дата: 28 май 2013

От постовете ти става видно, че романите на Дан Браун са еквивалент на чалгомислието в България (рових дълго в ГУУГЛЕ да разбера какво е онова милионерче в зелена?!?!? - хахахахах). Много пъти съм писал тук, че 95% от българския народ е ПРОСТ. Затова ще се радвам да си остане в ограничения гьол и да сърба попарата на Дан Браун, Хюсейни и Шафак! Евала на умственото Ви развитие, скъпи българи (от които ме е срам в повечето пъти!). Истерията по неизлязлата книга вече е видна... хахахахахах!

от Дан Браун до 007 / дата: 28 май 2013

Ама като отидеш до магазина, не пазаруваш с духовното си състояние,нали? Пък и не е доказано, че душата или духът съществуват. Всичко е проекция на ума. Повече мисъл, Светулке, по-малко- поезия!

от Виолета / дата: 28 май 2013

Леле, колко се радвам, че ще е 20 лв, като видях английското издание - 45 лв. и надеждата ми да прочета книгата скоро, се изпари. Но 20 лв. за книга е нормално :) :) :) Нямам търпение :)

от Светулка до "Дан Браун" / дата: 28 май 2013

Много често, когато българинът се чувства на по-ниско ниво от събеседника си започва да прибягва до изтъкване на имотно и банкнотно състояние, с което все по-осезаемо разкрива комплексираността на духовното си състояние...

от Дан Браун до Петър / дата: 23 май 2013

Ти мен не ме мисли. Аз съм "милионерче в зелено", ако си позволя да цитирам един пасаж от една моя любима песен.

от Петър / дата: 22 май 2013

Господин Дан Браун, може да си я купите за 24 евро с меки корици от друга държава, за 32 евро с твърди. Колко считате че струва трудът на писателя, на преводача, на дизайнери и не считате ли, че авторските права за Вас като Дан няма да са никак евтини. Може да я заемете от библиотеката, нали? Но понеже българинът винаги пести от книги, та за това сме на тоя хал. Не коментирам книгата, а това, че все нещо му е криво на българския читател.

от Дан Браун / дата: 22 май 2013

Така е, като се има предвид, че сигурно им излиза под 5лв. книгата

от Пр / дата: 22 май 2013

Прекалили са с цената! 20 лв за меки корици?! Нагло е.

от Нова ера / дата: 22 май 2013

Браунис пак плагиатства, този път от Джефри Дийвър.

от Бум,Бум / дата: 22 май 2013

Робърт Лангдън в компанията на млада жена разплитат загадки имайки само няколко стиха?Звучи ми познато , но не се сещам от къде :D

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

"Аз съм вашето спасение. Аз съм Сянката." Дан Браун отново ни въвлича в едно невероятно приключение с професор Робърт Лангдан. Разберете връзката между Божествена комедия, Истанбул и бъдещето на човечеството!

Диляна Еленкова, Хеликон София - Витоша

Дан Браун отново не изненадва.


Най-хитовият автор отново показва защо е смятан за един от най-важните писатели на нашето време.


Формулата му от „Шифърът на Леонардо“ и „Шестото клеймо“, с малки видоизменения отново действа.


Напрегната надпревара с времето…и с „лошите“, изкуствоведски разкрития, история, щипка наука (може би назаем от „Цифрова крепост“)…


В този роман обаче „злото“ не абсолютното зло, не е лишено от логика, не е напълно отречено…От там и малко необичайния финал за Браун.


Отдайте се на поредния увлекателен хит на Дан Браун, със сигурност няма да съжалявате, ако изберете точно него за съдържание на плажната си чанта в лятната си отпуска.

Елена Бойчинова, Хеликон София - Шишман

Страховитите образи от Дантевия „Ад” са използвани за илюстрация на бъдещето, което очаква човечеството. Заплахите са разнообразни,


а глобализираният свят е твърде уязвимо място. Достатъчно е един луд фанатик да реши да действа злонамерено и катастрофата, която ще се отприщи може да бъде с потресаващи размери...


Подобно на „Шифърът на Леонардо” и „Шестото клеймо” в новата си книга  Дан Браун преплита факти, символи и митове от историята, изкуството и науката.


Робърт Лангдън е изправен пред ново сериозно предизвикателство. За по-малко от денонощие той трябва да открие предполагаемия епицентър на катастрофичното събитие.


И отново заблудата е част от играта. Не всичко е такова, каквото изглежда... чак до зашеметяващия финал.

Маргарита Аргирова, Хеликон София - Витоша

С последния си роман Дан Браун поднася изключителен подарък на своите читатели.


Вдъхновен от “Божествена комедия” на Данте Алигиери, авторът използва препратки от произведението, които да отведат познатия ни вече професор Робърт Лангдън до една наистина неочаквана развръзка и отворен финал.


Това е най-зрялата книга на Браун досега, в която ни кара да се замислим за света около нас във времена на засилваща се криза. Същевременно тя поставя много ясно послание – за чудовищно бързото нарастване на населението в света, което води след себе си екологични катастрофи, привършване на природните ресурси и постепенно самоунищожаване на човешкия вид.

Виолина Драгнева, клиент Хеликон Шумен

Роден е в Ексетър, Ню Хампшир и е най-възрастния от три деца. Дан Браун се дипломира през 1982 година в колежа Амхърст където е бил член на Psi Upsilon братство. Браун се премества от родния си град в Ню Хемпшир през 1993 година.

Дан Браун е най–четения автор на трилъри в САЩ в момента.
Син на професор по математика и изследователка и изпълнителка на църковна музика. Завършва колежа Амхърст и академията в Ексетър,където и преподава по–късно английски език. Женен. Живее в Ню Ингланд. Автор на четири бестселъра.

Син на професор по математика спечелил президентска награда и на професионален дълбоко уважаван музикант, Дан израства заобиколен от странни идеи за науката и религията. Тези допълнителни представи го вдъхновили да напише своя бурно аплодиран роман, Шестото клеймо, трилър сравняващ науката с религията, чието действие се развива в швейцарска физичека лаборатория и Ватикана.

Съпругата на Дан Браун, Блит, историк на изкуствата и художкик-съдейства за неговите изследвания и го придружава по време на честите му изледователски пътувания, включително в Париж, където те прекарват известно време в Лувъра във връзка с трилъра му Шифърът на Леонардо. Шифърът на Леонардо има продадени 70 милиона копия по целия свят. И Шифърът на Леонардо и Метеорит са били адаптирани за филм от Columbia Pictures.

Неговият 5 роман, Изгубеният символ, ще излезе на 15.09.2009. Ако желаете повече информация за Дан, включително интервюта и снимки, посете неговия официален уебсайт www.danbrown.com.