Хари Потър и Даровете на смъртта

Автор: Дж. К. Роулинг
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 29

Издател Егмонт
Брой страници 656
Година на издаване 2007
Корици твърди
Език български
Тегло 829 грама
Размери 22x14
ISBN
Баркод
Категории Фантастика, фентъзи. Хорър, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

„Никой не се съмнява, че поредица „Хари Потър“ е своеобразна притча. В седмата книга в тази притча е вместена една друга притча, приказка за Смъртта, която е разковничето на цялата фабула, и именно с нея са свързани Даровете на Смъртта. Те не са смъртоносни – точно обратното, те са животворни. Единият символизира силата, но и това, че човек не трябва да се възгордява, другият е за любовта, но и за това, че човек не трябва да става роб, третият е символ на смирението. Те са ключът към победата на Хари и на всеки, който носи магията в себе си – магията да отстоява истината, да отстоява доброто.“
Емилия Л. Масларова

Загадъчен снич, множество съмнителни истини и едно тежко обещание – това е всичко, което професор Дъмбълдор завещава на Хари Потър.
Приел за свой дълг да изпълни волята на своя учител, сега той ще трябва да намери и унищожи хоркруксите. Издирването им обаче се оказва изключително трудно – Лорд Волдемор вече има власт в Министерството на магията и в Хогуортс, а всичките му верни смъртожадни и диментори са по следите на Хари. Заедно с Рон и Хърмаяни, момчето се впуска в най-голямото си приключение досега. Защото магическия свят вече не е същият... Никой не е в безопасност... Нищо не е сигурно...
Битката, която всъщност започва преди 6 години, е вече във финалната си фаза. Ти-знаеш-кой е решен на всяка цена да елиминира най-могъщия си враг и да отстрани Хари завинаги. Воден от желанието си да го изпревари, Хари тръгва по следите на мистериозните Дарове на Смъртта и открива, че миналото му е по-близко до него, отколкото някога си е представял. И неговите тайни ще бъдат разкрити - по-ужасяващи и от най-страшните представи за тях. И ще породят нови въпроси, чиито отговор Хари ще трябва да разкрие сам.
Как всъщност са загинали родителите му, дали Дъмбълдор е този, за когото са го мислили, има ли нещо вярно в легендата за Даровете на Смъртта...
По време на дългото и изтощително пътуване в търсене на истината, Хари ще трябва да порасне и да се приготви за финалната битка с Лорд Волдемор за спасяването на магьосническия свят и всичко, което има смисъл за него. Ще преоткрие приятелството, ще загуби много от хората, които истински обича и ще разбере, че няма връщане назад, когато си поел по правилния път.
И накрая ще научи, че безценни са не даровете, които носят безсмъртие, а тези, които осмислят живота – като страданието, приятелството и любовта.

от Гебриел Делчев / дата: 01 апр 2021

Много хубава книга! Можеше дж. к. роулинг да напише малко повече в края,но мисля че го е оставила нарочно заради последната книга (не ми е любима) въпреки, че факта,че коментарите са преди излизането. :D
9/10 давам без проблем :)

от Администратор / дата: 16 яну 2017

За ваше улеснение предоставям линк към наличното издание: https://www.helikon.bg/books/11/-%D0%A5%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%9F%D0%BE%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%B8-%D0%94%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82%D1%82%D0%B0_202012.html

от Тамара / дата: 15 яну 2017

Искам да попитам ще я има ли в наличност отново?

от До Елена / дата: 22 ное 2014

Книгите са уникални, няма спор. Просто смятам, че този стереотип ''книгата винаги е по-хубава от филма'' тук не важи. Явно или си много не ориентирана относно филми по книги, или просто си тъпа (с извинение). Филмите са най-уникалните правени по книга някога, смятам, че заслужават същата любов каквато имате и към книгите. Всичко е много достоверно, актьорите са най-близките възможни, просто е уникално. Явно просто не си гледала филмите за Пърси Джаксън или Реликвите на смъртните и прочие.

от Елена / дата: 21 ное 2014

Според мен книгата е много хубава.Препоръчвам ви да я прочетете.Гледала съм и филмите, но разбира се книгата е много по - хубава.Цялата поредица за Хари Потър е хубава, но понякога и тъжна. Приятно четене!!!!
Коментарът е редактиран от администратор.

от Слави Тодоров / дата: 23 май 2014

Безспорно най-добрата фантастична поредица, която съм чел! Книгите ме омагьосват всеки път, когато се захвана да ги чета (някои от тях вече съм прочел три пъти). Роулинг има главозамайващо въображение, на което само тези, които не познават книгите й, не се дивят. За мен тази поредица е неописуемо ценна и се надявам тя винаги да бъде така популярна и обичана по цял свят. Горещо препоръчвам на хора от всички възрасти, които искат да се откъснат от ежедневието си и да се пренесат в поглъщащия и изключително правдоподобен свят на Хари Потър. Ще бъдете очаровани!

от Диди / дата: 02 юни 2013

Забелязах че в един коментар пише : ''Хари трябваше да умре от където и да го погледнем:Авада Кедавра и хоп-той е жив-Невъзможно!''-в книгата пише (а и се подразбира, ако си чел и другите части) че Волдемор е предал част от душата си когато за 1-ви път се е опитал да убие Хари, затова той говори змийски и вижда мислите на Черния лорд.Чрез заклинанието ''Авада Кедавра'' той убива своята душа-частицата която е предал на Хари.А относно книгата-много е добра, и когато се прочете е добре да се замислиш над нея.Аз съм едва на 13, но разбрах ''посланието'' което тя е искала да ни предаде :)

от !!!Фенка на Хари Потър!!! :PP / дата: 09 сеп 2012

Тази книга е много хубава!!! Нямам думи! :х :х :х Аз имам "Хари Потър и Философския камък", "Хари Потър и Стаята на Тайните" и "Хари Потър и Затворникът от Азкабан" ... Остават ми още 4 книги и съм ГОТОВА!!! Толкова ми хареса! Направоо .... БЕЗ КОМЕНТАР!!! :D :)

от Headwig / дата: 15 май 2012

@Gali...xD :
Ти малоумен ли си или просто си гледал само филма без абсолютно нищо да разбереш, Хари беше хоркрукс и волдеморт трябваше да го убие и той го направи и напусна вече Хари това означава че белегът, способността на надниква в главата на волдеморт вече ги няма и Хари не умря а само хоркрукса заради това се възвърна. А по хубав край от този не съм предполагала че Роулинг може да напише. Научи се да четеш книги и да се концентрираш върху филмите.

от shadow_hunter / дата: 12 ное 2011

Хари Потър беше една от най-добрите поредици,които съм чела. Или поне до последната книга.В Даровете на Смъртта вече не откривах тази магия,която имаше в по-ранните книги. Вярно,героите бяха пораснали,но все пак обаянието им бе изчезнало.Всъщност,Хари и приятелите му се държаха твърде много като възрастни,а се предполага,че са на 17. Голяма част от книгата е посветена на безсмислено и безцелно лутане насам-натам, което не води до нищо съществено,с изключение на това, че Рон се нацупи отново и си отиде,както направи в четвъртата книга.
Това е вторият момент от цялата поредица,когато поставям под въпрос приятелството на Рон и Хари. Съгласете се, че истинските приятели не се заяждат с повод или без повод.А в седма книга сякаш нямаше причина те двамата да са приятели,а са такива,само защото Роулинг така е решила.

Другото,което ме подразни,бе не особено вълнуващият начин,по който приключи конфликтът между Волдемор и Хари.Самият Волдемор никога не е бил сред любимите ми злодеи,а тук ми беше направо безразличен.Нещата станаха твърде бързо и затова са се получили ужасно.Освен това,търсенето на Даровете на Смъртта отклони прекалено фокуса от същинската история.Изглеждаше все едно Роулинг се сетила да ги включи в последния момент и не пасваха много в света й,още повече че в предните книги нямаше намек за тях.Какво пречеше да бъдат споменати като някаква легенда?Едно от правилата за добро писане е да не се появяват герои и предмети от нищото.Пушката на Чехов,някой?!

Мога да напиша и още,но ще спра дотук.Предварително моля тези,които ще се почувстват засегнати или подразнени от мнението ми,да не ми пишат отговор.Това е личното ми субективно мнение,което имам право да изразя,и мисля,че бях достатъчно учтива.Ако съм засегнала някой,определено е било непредумишлено.

от Маргарита / дата: 26 яну 2011

Все още не съм стигнала до тази вълнуваща книга , но от това което прочетох интересът ми нарастна . За сега съм към края на ''Хари Потър и Орденът на феникса'' и ми е много интересно ! Надявам се да бъдат измислени още книги от тази поредица !!! Любимият ми герой е Малфой ! ДАВАЙ СЛИДЕРИН !!!!!!!!

от Gali...xD / дата: 23 окт 2010

Не ми хареса: 1во : Хари трябваше да умре от където и да го погледнем:Авада Кедавра и хоп-той е жив-Невъзможно!
2ро: Часта 19 год по късно.Трябваше да пише за това как са се събрали Джини,как е завършил Хогуортс....Леко недовършена е общо взето

от eitte / дата: 26 авг 2010

Прекрасна поредица, но не съм съгласна, че е трябвало да бъде по-дълга, напротив - последната книга е много интересна и държи в напрежение почти до края, но на мен ми се струва, че би могла да бъде по-стегнато написана. Аз също съм от хората, които смятат, че краят не е по-подходящ. Струва ми се като кръпка, съвсем различен от стила на цялата книга. Но тези няколко странички в никакъв случай не могат да помрачат страхотното впечатление от цялата поредица. Прочела съм всички книжки по няколко пъти и пак ще ги прочета.

от Андреа / дата: 14 авг 2010

Тази книга ми е любимата от книгите за Хари Потър. Страхотна е, невероятна! Много ми харесват историята, описанието на авторката... просто всичко. Чела съм я поне 4 пъти, останалите от поредицата също поне толкова.

от ifka_96 / дата: 07 авг 2010

Коментарът е изтрит от администратор.

от Владимир / дата: 02 апр 2010

Книгата е страхотна, но найстина мисля, че трябваше малко по-дълга, защото така, като че ли е малко незавършена, трябваше малко повече да се напише след като Хари побеждава Волдемор, но все пак не се знае, може пък на Роулинг да и хрумне още една книга да напише! :D

от Иван Вакарелийски / дата: 01 дек 2009

Здравейте,на мен лично ми харесва самият сюжет,гледал съм само филмите но скоро ще си купя и книгите,а има ли някаде Даровете на Смъртта преведен в някой сайт .Благодаря предварително??

от YourDevil / дата: 10 юли 2009

Хах....и кво му е неочакваното на края бе Габриела (или там който ти е казал) :D
Хубава е книжката но аз сам леко разочарована (не само от края)!

от Стоян Траянов / дата: 09 май 2009

Една от любимите ми фентъзи поредици и на мен.Прочел съм всички книги по 3 пъти минимум

от DRAGON / дата: 08 май 2009

Една от най-готините фентъзи поредици!

от Цани / дата: 08 май 2009

Книгата е ЖЕСТОКА !!! Чел съм всичките книги и просто тази е най- добрата от всичките !!!

от Jigi / дата: 22 мар 2009

Е можеше малко да се напъне госпожа Роулинг и да не мисли колко милиончета ще прибере от написването , а да разточи историята и поне като филна книжка да дрънне 1к страници и не толкова пошъл финал , и развитие на действията.

от lolly / дата: 26 фев 2009

Ееее много дълго резюме са дали ... и така издават твърде много неща! Иначе книгата е супер.

от Adi / дата: 26 фев 2009

Книгата е меко казано ЖЕСТОКА!

от Емил / дата: 24 яну 2009

Аз четох някакъв превод в интернет, много добър между другото, и бих казал, че книгата е супер, държи в напрежение, развръзката е неочаквана. Кофти е, че умират половината герои...

от Стефания / дата: 29 дек 2008

Не съм я прочела все още,но очаквам с нетърпение!От това,което прочетох тук..любопитството ми се разпали..

от ели / дата: 12 сеп 2008

благодаря ви,че сте пускали тази резюме...

от Иван Петров / дата: 03 юли 2008

В тази успешна поредица краят остава някак безплътен и малко слаб - то се подразбираше, че рано или късно Хари ще победи Волдеморт...

от Stefan / дата: 24 юли 2007

А кога ще я пуснат на пазара че не ми се чете на англ !?!?

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Последната част от хитовата поредица за Хари Потър предлага шокиращи разкрития и неочаквани обрати...
Милиони читатели от цял свят очакваха с нетърпение кулминационния сблъсък между доброто и злото. Тягостно усещане, динамика и мрачна атмосфера неизменно съпътстват събитията до самия край. Кой ще бъде победител и кой победен? Какво е посланието и как ще завърши епичната сага?
Отговорите на тези и много други въпроси могат да бъдат намерени само в „Хари Потър и Даровете на смъртта”!

Петя Георгиева, Хеликон Пловдив

Джоан Роулинг е родена през юли 1965 г. в „Йейт Дженеръл Хоспитъл“ в Англия. Израства в Чепстоу (Гуент) и учи в училището „Уайдиън Компреънсив“.
Джо напуска Чепстоу, за да се запише в университета в Ексетър, където се дипломира по френска и класическа филология, като прекарва при обучението си една година в Париж. След като е получила диплома за висше образование, се мести в Лондон и работи на различни места, включително като асистент-изследовател в „Амнести Интернешънъл“. Започва да пише поредицата за Хари Потър веднъж, когато влакът ? за Манчестър закъснява на лондонската гара „Кингс Крос“, а през следващите пет години работи над сюжетната линия на всяка от книгите и междувременно започва да пише първия роман.
После Джо заминава за Северна Португалия и става там преподавателка по английски за чужденци. Омъжва се през октомври 1992 г. и през 1993-та се ражда дъщеря ? Джесика. Бракът е неуспешен, двете се завръщат в Обединеното кралство и заживяват в Единбург, където книгата „Хари Потър и Философският камък“ бива завършена. Първоначално тя е публикувана през юни 1997 г. от детското издателство „Блумсбъри“ под името Дж. К. Роулинг, като „К“ означава Катлийн, името на баба ? по бащина линия, добавено по искане на издателя, който смятал, че женско име не би допаднало на адресата ? момчешката публика.
Втората книга от поредицата, „Хари Потър и Стаята на тайните“, е публикувана през юли 1998 г. и заема първо място сред книгите за възрастни с твърди корици само месец след излизането на пазара. „Хари Потър и Затворникът от Азкабан“ излиза на 8 юли 1999 г. Успехът вече е международен, романът се задържа четири седмици на първо място сред книгите за възрастни с твърди корици в Обединеното кралство.
Четвъртата книга, „Хари Потър и Огненият бокал“, е публикувана на 8 юли 2000 г. с рекорден първи тираж от един милион бройки в Обединеното кралство. Тя незабавно бие всички рекорди за най-голям брой продадени в първия ден след публикацията книги в Обединеното кралство.
„Хари Потър и Орденът на феникса“ е публикуван във Великобритания, САЩ, Канада и Австралия на 21 юни 2003 г. и бие рекордите на „Хари Потър и Огненият бокал“, като става най-продаваната книга в историята. „Хари Потър и Нечистокръвния принц“ е публикуван в Обединеното кралство, САЩ и други англоезични страни, като също регистрира рекордни продажби.
Седмата и последна книга от поредицата, „Хари Потър и Даровете на смъртта“, излиза в Обединеното кралство, САЩ и други англоговорящи страни през 2007 г.
Дж. К. Роулинг е написала също две кратки книжки, които се мяркат като заглавия из романите като учебници на Хари. „Фантастични животни“ и „Куидичът през вековете“ са публикувани през март 2001 г. с цел да се съберат средства за благотворителната организация „Комик Релийф“.
През декември 2008 г. „Приказките на барда Бийдъл“ биват публикувани като дарение за „Лумос“ (наричана по-рано „Чилдренс Хай Левъл Груп“).
Освен че получава Ордена на Британската империя за заслугите си към детската литература, Дж. К. Роулинг е носител и на множество награди и почетни дипломи, включително Наградата на Принца на Астурия за съгласие, френския Орден на Почетния легион и наградата „Ханс Кристиан Андерсен“. Дж. К. Роулинг е била оратор при раздаването на наградите в Харвард (САЩ), чрез благотворителната си организация „Волант“ подкрепя множество благотворителни инициативи. Основава и „Лумос“, благотворителна организация за подпомагане на деца в неравностойно положение.
Дж. К. Роулинг живее в Единбург със съпруга и трите си деца.
Последният роман на Дж. К. Роулинг, The Casual Vacancy, излезе на английски през септември 2012 г.