По-красноречиво от думите

Автор: Джо Наваро в съавторство с Тони Сиара Пойнтър

Коментари: 2

Издател Изток-Запад
Преводач Весела Василева
Брой страници 276
Година на издаване 2013
Корици меки
Език български
Тегло 360 грама
Размери 14x21
ISBN 9786191521753
Баркод 9786191521753
Категории Приложна психология, Книги

Защо някои хора имат всички предпоставки да успеят - образование, умения, почтеност, мотивация, - но въпреки това кариерата им тъпче на място? На основата на десетилетния си опит като специален агент на ФБР и изследовател в областта на поведенческите науки Джо Наваро разкрива дълго търсения отговор. "По-красноречиво от думите" ни помага да овладеем "невербалната интелигентност": способността да тълкуваме и използваме в бизнеса невербалните сигнали, за да разбираме другите по-добре и да можем да им влияем. Следвайки неговите съвети, всеки може да даде мощен тласък на професионалната си кариера или бизнеса си, като се научи да:
Разчита на езика на тялото, за да разбере мислите, чувствата и намеренията на своите клиенти, колеги, началници или подчинени.
Да овладее изкуството на отличните първи впечатления и да използва обстановката, мебелите и жестовете, за да създава интерес и положителна нагласа.
Да разпознава навиците, чиито сигнали може да се тълкуват погрешно, и да разчита значението на позата на тялото и на обстановката на работното място.
Да се научи да взема предвид културните особености и пола на хората, с които общува, които имат огромно значение в редица ситуации - от ръкостискането до предствата за лично пространство.

от Криско / дата: 05 ное 2013

Естетвено , че ще е по-добра , Изток-Запад е най-доброто издателство !

от Мила / дата: 05 ное 2013

Още съм до средата, но мисля, че тази е по-добра от първата книга на Наваро.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Във всяка сфера на живота сме заобиколени със знаци, символи, постъпки и поведение от различен вид, които предават идеи, послания, емоции по невербален път. Ние също използваме тези средства, за да изразим онова, което думите не могат да изразят.


 В тази книга ще научим, че нашите движения, изражението на лицето ни, също и облеклото ни говорят много повече за нас. Ще се научим, как да използваме невербалните сигнали, които се оказват много по-красноречиви от средствата за вербална комуникация.

Елица Атанасова, Хеликон Шумен