Затъмнение

Автор: Стефани Майър
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 68

Издател Егмонт
Брой страници 640
Година на издаване 2020
Корици твърди
Език български
Тегло 566 грама
Размери 14x20
ISBN 9789542703358
Баркод 9789542703358
Категории Тийн, Литература за деца и юноши, Книги

Третата книга от поредицата е издадена в САЩ на 7 август 2007 година. ЗАТЪМНЕНИЕ не само успява веднага да заеме първо място в класацията на „Ню Йорк Таймс“ за най-продавани книги, но и се задържа там цели 50 седмици. Останалото е история. Милиони верни читатели на една красива приказка за вечната любов. История стара като света – като тази на Ромео и Жулиета или Хийтклиф и Кати. Стефани Майър омагьосва читателите си със силата на една любов, предопределена да живее вечно. Разликата е, че сагата за безсмъртния вампир и смъртното момиче придава друг смисъл на Вечността.
Защото ЗАТЪМНЕНИЕ е история за неизбежния избор, за паралелните измерения, за границите между възможния живот и невъзможната любов.
Всичко започва там, където свършва НОВОЛУНИЕ. Бела отново е с Едуард, повярвала най-после във възможността той да я обича. Но опасността не закъснява – серия кръвожадни убийства в Сиатъл, непознат посетител и... заплахата от нова рана вътре в сърцето й. Възможно ли е една всепоглъщаща любов да оставя място за друга? Какво означава живот и какво смърт, когато в уравнението се намеси вечността? Нима естественото би могло да съществува в един населен със свръхестествено свят?
Отговорите в ЗАТЪМНЕНИЕ .

Ключови думи: Любими поредици и автори

от Бела / дата: 16 дек 2013

Според ме цялата колекция на Здрач е страхотна, но лично на мен повече ми допадат филмите

от kik / дата: 20 юни 2012

Страхотияяя

от Надето / дата: 27 сеп 2011

Страхотияяя... просто нямам думи страхотна е книгата... за тези който си подат по такива жанрове :)

от Мария / дата: 17 май 2011

Petya,напълно си права !! И аз се канех да напиша нещо подобно,но след като прочетох твоето мнение,се оказа безсмислено !! Казваш нещата точно така,както стоят.И аз мисля,че не може една книга да се хареса на всички хора по целия свят.Невъзможно е .Но трябва тези,на които не им харесва да не пишат глупави коментари и да не обиждат автора.Това,че книгата не им харесва,не означава че тя не е хубава.Абсолютно некоректно е да се обижадат книгите,само защото не са ти харесали.Всичко е въпрос на вкус и предпочитания !! Аз мисля,че Стефани е една от най-великите писателки на всички времена.И тези,които могат да четат и между редовете ще останат очаровани,защото поредицата е прекрасна !! :)

от Petya / дата: 16 май 2011

Ох, навсякъде едно и също. Стига вече. Едни харесват фентъзи, други предпочитат класика, а трети четат езотерика. Защо по дяволите не оставите всеки да си чете каквото иска, без да му разваляте удоволствието с ненужните си коментари. Преди време бях избесняла заради шедьовъра \"Гордост, предразсъдъци и зомбита\". Беше ми непонятно как може някой така да се подиграе с труда на една от най-великите (според мен) писателки. И още по-лошото...как е възможно някой да мисли, че автора е направил услуга на Джейн Остин, като е преработил книгата и сега тя е \"поносима за четене\". Е добре...тогава направо ми беше станало лошо. Мислих да напиша някой коментар, за това колко ограничени и посредствени са днешните тийнейджъри. И накрая се замислих, че в крайна сметка ние само се препираме, обиждаме...все едно това ни е последното останало удоволствие. Всеки има право на мнение, има право да харесва или не книгите на Стефани (в случая). Но тук е редно да коментират тези, които я харесват. Да обсъждат, коментират и така да се забавляват. А на който не му харесва да си коментира другите жанрове, книги и т.н. Как Вие хора, които \"мразите\" поредицата и авторката сте се загубили и озовали точно тук? Бъдете по-полезни някъде другаде. Коментирайте книгите, които Ви харесват, за да мога когато попадна на тази книга да бъда заинтересована, а не отвратена от случващото се. Да напишеш мнението си без грешки, не е показателно за културата на един човек в случая, но да сипеш помията си просто ей така...това си е чисто и просто \"простащина\".

от ... / дата: 15 май 2011

КЪМ ВСИЧКИ ФЕНОВЕ
До преди 2 месеца бях адски запаленаа.всичко ок,докато не прочетох ХП.тогава осъзнах какво е хубаво творчество.няма да обиждам здрач.ще осъзнаете колко е бездарна стефани след известно време.но сега напълно ви разбирам :)

от ;) / дата: 15 май 2011

Преди малко прочетох книгата.На края плаках.Книгата е просто уникална заслужава си.

от hey77 / дата: 23 дек 2010

Междудругото харесвам книгите( не са най-добрите написани, естествено, има и много по-хубави), но само мен ли започна да ме дразни цялата тая продажба на книги свързани с поредицата? Това вече на нищо не прилича! Накъде и да се обърнеш виждаш нещо като "Музика от Здрач", "Къде е направен Здрач", "Как е замислен Здрач"...сякаш е най-гениалното нещо на света.
А, да, съжалявам ако по долу съм засегнала някой : ), не се старая да обиждам никого. И уважавам хората които не я харесват, предоставят добри доводи за това.

от @ 056 hey77 / дата: 22 дек 2010

Относно вапроса по правописа - доколкото ми е известно всеки може да направи техническа грешка при писането, още повече когато пише на компютър. ( "тийнейдцъри")
Второ, кой е казал че единствената ми алтернатива на четенето на боклуци е да се дрогирам зад блока?(Обвиняваш ли ме в нещо?) Това, че съм споменала, че може да има такива случаи нищо не доказва, а и кой е казал, че насърчавам хората да четат боклуци? И би ли ми казал/казала къде по-точно съм написала хората да не четат истинска литература? Повтарям, хората казат " По-добре да не четат нищо отколкото това". Аз казвам, че е важно да четем като цяло, просто да четем книги, защото те ни обогатяват речника. А, какво? "така че официално ти позволявам да практикуваш него, вместо да четеш "Здрач".Леле, благодаря ти! Сега след като имам позолението ти се чувствам много по-свободна! И да, има далеч по-полезни неща от пушенето и то при младите хора, ако ми "позволяваш'" да отбележа : ).
Та кое птиченце ти е казало, че не се занимавам със свестни неща, а само чета тази книга?
Също така къде съм изтъкнала, че цялата българска литература или световна класика се занимава с "философски въпроси" и "световни проблеми", Казвам, че книгата е леко четиво. Никъде не съм казала, че абсолютно всички други книги на света се занимават с това, не се опитвай да четеш между редовете, ако не ти се отдава. Защото според теб, за мен съществуват само "българска класика и "Здрач", а ако не ти стига умственият капацитет, че да схванеш какво имам в предвид, то тогава не се захващай да спориш с мен.
Не се безпокой за хората, които четат тази книга, сами ще се оправим. Но пък можеш да погледнеш твоето умствено развитие след като според теб един човек може да прочете само една книга
и само за нея да мисли.("А когато някой те замеря с предмети защото четеш "Здрач", той се опитва да те накара да четеш истински книги като цяло, не Ботев и Вазов. Това, че смяташ че съществуват само "Здрач" и "българска класика" показва колко много книгата, за която пишеш коментар, е спомогнала за развитието ти.")
Аз пък казах да, "чела съм българска литература, класика ". нека забележим запетаята, която отделя класика от предишните две думи, което означава и българска и световна класика.
И без лоши чувства \\//

от даниела-01 / дата: 03 дек 2010

много як сайт

от @043 РАЛИ / дата: 13 окт 2010

всеки, който прочете книгите, открива образ, на който се оприличава, постъпки, които той сам е правил и житейски ситуации, с които сам се е сблъсквал. това е тайната защо поредицата е толкова популярна.

Това обяснява защо наказателният кодекс, телефонният указател и инструкциите за използване на тоалетни са толкова популярни. А аз се чудех защо ми е толкова интересно да ги чета. Ето защо било- защото съдържат герои и събития, с които можем да се идентифицираме. Браво, поредна разкрита загадка.

от @ 54 Ани / дата: 13 окт 2010

triple facepalm
Това, че не искаш да четеш литература го разбрахме още на първото изречение. Ако Хари Потър ти е бил сложен, недей да четеш Стивън Кинг или... о, ужас! ...Джейн Остин.

И някак не ме учудва това, че Стефани Майер е "идол за писател" на някой, който има повече препинателни знаци, отколкото думи в коментара си и на който всяка втора дума му е написана само с главни букви. Сещаш ли се?

ПС: ПОСЛЕПИС!!!!!!?!?!?!?!!??!!!!

от @hey77 / дата: 13 окт 2010

Първо да кажа, че теб тази книга не е успяла да те научи да пишеш правилно.
Също така ако единствената алтернатива на четенето на боклуци ти е да се дрогираш зад блока, това си е твой проблем, не на хората, които препоръчват да се четат истински книги. Държа да добавя, че изобщо не е редно да приобщаваш всички "тийнейдцъри" към сбирщината хора без вкус и реална представа, която чете "Здрач". Сред тях има много, които се занимават с далеч по-свестни неща и ходят да пушат зад блоковете.
Ходенето в мола само по себе си е хубаво, защото поддържа икономиката, така че официално ти позволявам да практикуваш него, вместо да четеш "Здрач".
И на последно място, българската литературна класика далеч не се занимава с "философски въпроси" и "световни проблеми". Поне не и тази част, за която си мислиш ти. А когато някой те замеря с предмети защото четеш "Здрач", той се опитва да те накара да четеш истински книги като цяло, не Ботев и Вазов. Това, че смяташ че съществуват само "Здрач" и "българска класика" показва колко много книгата, за която пишеш коментар, е спомогнала за развитието ти.

от hey77 / дата: 25 сеп 2010

Някой тук беше казал "По-добре да не четат нищо отколкото да четат това." Еми добре, тийнейджърите нищо няма да четем, отиваме в моловете, копуваме си неща, после айде зад някой блок да пушим или да се дрогираме. Колкото и да не ви се вярва от тази книга можеш да научиш нещо, най-малкото как да пишеш правилно. И ако не се лъжа в тази книга героите уважават себе си, уважават и семействата си и не виждам какво им пречи на някои, че тийнейджърите четем тези книги, те не изпращат погрешно послание, така че не виждам какъв ви е проблема. А относно тези хора които критикуват Майър, какво правите още тук? Отивайте накъде по света и ставайте литературни критици щом толкова знаете :D
И преди да кажете още нещо- да, чела съм българска литератута, класика и да, харесват ми, не виждам нещо лошо в това човек да се поотпусне и да прочете нещо по-леко и незасягащо филосовски въпроси и сетовни проблеми :D
И без лоши чувства \\//

от Преслава / дата: 24 сеп 2010

Една от най-хубавите книги които съм чела.

от ifka_96 / дата: 07 авг 2010

Третата книга от поредицата е издадена в САЩ на 7 август 2007 година. ЗАТЪМНЕНИЕ не само успява веднага да заеме първо място в класацията на „Ню Йорк Таймс“ за най-продавани книги, но и се задържа там цели 50 СЕДМИЦИ.


Книгата е невороятна също така и писателката

от Докинс / дата: 14 юли 2010

Пълен боклук!

от Kristen Stewart / дата: 12 юни 2010

Книгите от тази поредица са невероятни !!!

от Алената буква / дата: 30 апр 2010

Слаб стил, пълно с прилагателни и описания, които обаче не успяват да ти "запечатат" картинката в ума. Бавно действие, предвидима фабула.

Постно, но дълго. Уважавам хората, които са я прочели, за търпението. за писателката, без коментар. Да си потърси друг занаят.

от Ани / дата: 19 апр 2010

Поиграх си малко да прочета всички коментари надолу. Голчма грешка! Има хора , които не знаят за какво пишат. Война и Мир, Достоевски....и Роулинг! РОУЛИНГ!?!?! Това ме засегна най-много. Самото сравняване на Роулинг и Майър е абсолютно НЕсравнимо!!! Самия факт, че и 2те поредици имат такава невероятна фен-база, означава, че и двете книги са СТОЙНОСТНИ! Аз лично ОБОЖАВАМ Здрач!!!! Това е КНИГАТА. А Стефани е моя идол за писател. Нямам дъми да опиша колко хубаво пише тази жена. Невероятна писателка. Аз лично й се възхищавам! Откакто прочетох нейните книги, започнах да чета. Четох и Хари Потър, но само първата.Някакси не ме привлече тази книга, както очаквах да направи. Но ако Стефани не може да пише, ако това нейното не е литература, то аз НЕ искам да чета литература. Ако трябва да отнеса нещо в гроба, това ще бъдат нейните книги! Единствените, които докоснаха най-дълбокото кътче в душата ми.
Хората са различни, характерите са различни...затова и книгите са различни. За всеки си има книга, Аз намерих своята, надявам се и вие да я откриете.

www.myhomebooks.blogspot.com

от Scarlet / дата: 19 апр 2010

Crimson, в десетката си! Мнооооооого точно.

На 13 или на 93 човек има ли вкус, има. няма ли, чете бози.

от Ахилеа / дата: 18 апр 2010

Охоо,тези книги са НЕВЕРОЯТНИ,нямам думи за да пиша коментар ...

от Иветка / дата: 08 дек 2009

Една невероятна и вълнуваща история. Обожавам цялата поредица {sun} аз съм на мнение че всеки трябва да чете каквото му харесва. Всеки има право на мнение. Някой харесват поредицата други не. Както и да е обожавам сагата!!!

от Rosie / дата: 02 дек 2009

Любимата ми книга от цялата сага! На повечето хора им се струва доста изнервяща с постоянното двоумене на Бела, но аз много я харесвам. Наситена е с емоции и напрежение.

от Wani / дата: 25 авг 2009

Една прекрасна книга !

от broken4e / дата: 11 авг 2009

Препоръчвам ви да не се ядосвате за това.Няма смисъл.Няма да можем да спрем масовата комерсиализация.Просто не им обръщайте внимание (на феновете,книгитефилмите...),манията скоро ще отшуми.А дотогава да гледаме да не се ядосваме за нищо : )

от Crimson / дата: 11 авг 2009

Относно второто мнение на Моргана -
Ами аз подемоните съм на 13 и съм чела първия том на Война и мир (абсолютно доброволно), и ми е харесала и ще прочета и другия който имаме вкъщи ако имам време...

Та по темата - Затъмнение беше една голяяЯма излагация. Имам впредвид битката никаква я нямаше, Бела продължаваше да разчита само на Едуард и не си мърдаше пръста да направи нещо като хората, само неприятности създаваше и всично мина в отчаяните и опити да накара върколаците да харесват вампирите и обратното, ходеше ту при едните, ту при другите и като цяло ми късаше нервите...
Относно стила на авторката мога да кажа едно - много точи локуми и използва много ама търде много прилагателни, което става доста досадно в един определен момент (след като се напънеш за един ден да ги прочетеш и четирите)
За вампирите на Майер ще кажа само едно - Купете си книга за феи като искате главните герои да блестят ,е**си!!!
А сега като изкоментирате - "Ама ти защо четеш поредицата като не ти харесва?!" Чета я за компетентност, защото всички в класа ми са "Здрач!!!Здраччч!!!!" И може би всичко щеше да е поносимо ако не беше супер комерсиализацията и факта че всички я четат защото е "ФешЪн" А пък за филма да не говорим... Но то тук не му е и темата така че айде! И със здраве да си четете бозичките!

от broken4e / дата: 06 авг 2009

Ами може да са известни,но не учат на нищо.И всички ги харесват защото са на мода. За мен не са нищо освен поредната мания,която ще бъде забравена скоро след последния филм^^
Помнете ми думата.

от Владислав Нейков / дата: 05 авг 2009

На книгите от тази поредица единственото хубаво нещо им са кориците ;)

от РАЛИ / дата: 28 юли 2009

здравейте,
книгите от поредицата са изключително увлекателни именно заради сюжета и героите. всеки, който прочете книгите, открива образ, на който се оприличава, постъпки, които той сам е правил и житейски ситуации, с които сам се е сблъсквал. това е тайната защо поредицата е толкова популярна. а оспорваното майсторство на авторката е малко смехотворно. щом тя успява да накара човек който чете рядко (да не кажа никога) да изяде с кориците цялата поредица за седмица, книгите най-вероятно си струват.
дори да предположим, че литературния стил не е особено добър (с което не съм съгласна) е факт, че малдите хора четат, тийнейджърите не играят глупави компютърни игрички и даже има шанс след поредицата да отворят и друга книга и да се събуди у тях желание за четене.

от :) / дата: 23 юли 2009

Да, напоследък забелязвам, че масово в излизащите нови книги има толкова правописни грешки, пунктуационни .... Просто не знам. Това никак не е добре.

от Моргана / дата: 07 юли 2009

"По добре днес тинейджърите това да четат, отколкото нищо !!!"

Мне, по-добре да не четат нищо, отколкото да четат боклуци, да ги смятат за нещо стойностно и да се вманиачават в тях. А в този случай става точно това, ако съдим по коментарите. "Тийнейджърите" не са се научили да пишат правилно на родния си език - ако разчитат на въпросната книга за ограмотяването и обогатяването си, по-добре да не си губят времето. Ужасен стил на писане, множество пунктуационни и правописни грешки. Жалко е, че такава книга поражда такава истерия. .............................................................................................................................

Явно не си имал възможност да си около тийнове :). Когато ми намериш някой 16 годишен, който да иска да прочете "Война и мир" доброволно и най-вече да му хареса, ела и ми се обади. И освен това книгата не е ужасна, не знам какво толкова я критикувате. Да не говорим, че ако го погледнеш от психологическа гледна точка, има някаква надежда, че не всички момичета между 14 и 18 се вълнуват от дрешки, козметика и разни други неща, за които не им е време. Изглежда все пак искат романтика и нежност и прочее. По-добре е от гадостите, които май правят в училищата.
И каква е тази мания да се оплюе една книга, а никой нищо не казва за всички електронни игри дето ти промиват мозъка и са пълни с насилия като Каунтър страйк и разни други. Те не са вредни. И че толкова се вманиачаваш, че затъпяваш тотално.

от * / дата: 01 юли 2009

Как може толкова хора, които четат (дори само тази поредица), да правят такива ужасни правописни и пунктуационни грешки?!

от everygirl / дата: 29 юни 2009

Книгата е невероятна. За тези ,които казват,че не струва-ок,но сте тоооолкова смешни като пишете примерно Майер-SUCKS ! Хах пишлеменца няма ли друго какво да правите :}

от Розали / дата: 19 юни 2009

Нямам търпение да излезе и четвъртата книга от поредицата Здрач.Определено това лято най-чаканият изгрев няма да бъде 1 юли! :) :) :)

от bells / дата: 19 юни 2009

четвъртата книга ще излезе на 13 юли :) и четирите книги са много хубавир особено 1 и 4 :)

от Габриела / дата: 17 юни 2009

Относно Константин само не разбирам какво имаш в превид ,че има пунктоационни и правописни грешки в книгата наистина се чудя дали сам си вярваш или, както всички "истерични" тийнейджъри май също изобщо не си разбрал че книга ,съдържаща каквито и да било грешки, на пазара не се продава . Всяка книга е минала през редакция ;) и освен това просто ,както вие "нефеновете на поредицата Здрач" не разбирате как някой може да харесва тезикниги очевидно е ,че тези , които ги четат не са малко и да се твърди , че писателката няма никакъв талант и ужасен стил на писане не е от най- правилните коментари , защото има достатъчно много хора , които да успорят това! И също мисля , че всеки може да чете това , което му харесва , а то понякога може да е нещо лекичко като тези книги не винаги е нужно да се четат само филосовски книги , което не значи , че те трябва да бъдат оставени.

от neznaen / дата: 16 юни 2009

Искам да кажа на тези, които четат Пушкин и се оправдават с това.... ама моляяяяя Ви се ... тове, че четете автори като Пушкин далеч НЕ означава, че ги разбирате ииииии още нещо ..... НЕ НАМЕСВАЙТЕ И НЕ СРАВНЯВАЙТЕ Роулинг ПО НИКАКЪВ начин с Майер.... тя не само, че се опитва да я имитира, но и таланта на Майер е БЛЕДО КОПИЕ на това на Роулинг!!!!!

от Константин / дата: 16 юни 2009

"По добре днес тинейджърите това да четат, отколкото нищо !!!"

Мне, по-добре да не четат нищо, отколкото да четат боклуци, да ги смятат за нещо стойностно и да се вманиачават в тях. А в този случай става точно това, ако съдим по коментарите. "Тийнейджърите" не са се научили да пишат правилно на родния си език - ако разчитат на въпросната книга за ограмотяването и обогатяването си, по-добре да не си губят времето. Ужасен стил на писане, множество пунктуационни и правописни грешки. Жалко е, че такава книга поражда такава истерия. ...............................................................................................................................

от Нели / дата: 15 юни 2009

Изключително съм разочарована от третата книга.

от белла / дата: 12 юни 2009

Искам да попитам дали някой знае кога ше излезе четвъртата книга - Зазоряване

от Цвети / дата: 11 юни 2009

Съгласна съм с Моргана, въпреки че бях на противоположното мнение преди да почета Новолуние :) всеки е свободен да чете и да харесва каквото иска, а книгата не е толкова идиотска колкото си мислех

от Даниела / дата: 06 юни 2009

Много вълнуваща и завладяваща поредица. Заслужава си да се прочете.

от Моргана / дата: 05 юни 2009

Книгата е хубава и на мен ми харесва. Не е задължително на всички да се харесва, но е глупаво да се правят коментари, че който я харесва значи нищо не разбира от литература и не е стойностна книга. Нищо не пречи да си четеш класика и такава литература. За мен е важно разнообразие да има. Един ден чета Айзък Азимов, в друг ден чета Толстой, въпрос на настроение и вкус. Просто стига с обобщения, че ако ти харесва книгата значи си неграмотен!!!!. По добре днес тинейджърите това да четат, отколкото нищо !!!

от Kim / дата: 04 юни 2009

Книжката е свежа, това е. Впечатлява по тийнейджърски и по тийнейджърски отшумява от съзнанието след време. И, моля ви, не сравнявайте Майър с Роулинг -- времето ще покаже коя история ще се запомни в литературата ;-)

от Mincho / дата: 04 юни 2009

Както Кинг казва тази няма дарба :),НО мене ми харесва замисълът затова ги чета

от кики / дата: 04 юни 2009

чела съм и и пушкин и достоевски
но не е нужно да се чете само един стил
така че чета и тази поредица
и ми харесва
така че оставете децата на мира
важното е че четат!!!!

от Elmar / дата: 03 юни 2009

Мили момичета, вземете да прочетете малко класическа литература, за да направите сравнението с Майър и Роулинг.

Определено класическите автори като Достоевски и Толстой са много по-сложни за четене и стилистично на много по-високо ниво спрямо Майър и Ролинг.

Естествено слабите авторки компенсират с екшън и задъхано действие, но горчилката остава..

Единственото хубаво нещо покрай истерията Здрач е песничката на Парамор :)

от Leah / дата: 02 юни 2009

Обожавам книгата! Въпросът ми е кога ще излезе и 4-тата част, защото 3-тата е излезнала в Америка през 7.08.2007г., а в България преди две седмици!!! Не мога да разбера защо трябва да е толкова бавно?

от trix / дата: 01 юни 2009

леле обсебена съм не мога да се отлепя от тия книги. Кога ще излезе последната?

от Крис / дата: 01 юни 2009

напълно съгласна с бобоknows !!!

от Мария / дата: 01 юни 2009

А някой знае ли кога ще излезне четвъртата книга? :)

от бобоknows / дата: 30 май 2009

Ужас, тотално обсебени от някаква вампо-книга. Вземете почетете малко класика и българска граматика, че ми става лошо като ви чета коментарите. Цялата поредица е повече от скучна, само горе-долу стилът става.

от У / дата: 26 май 2009

Абе не са кой знае какво ама...хванали сме се на хорото ..ще четем до края.

от Миша / дата: 24 май 2009

Книгите са невероятни много ми харесват.Знам че рано да питам кога ше излезе и 4 книга но няма търпение ако някой знае моля да каже!!!!! Благодаря!!!!!

от Илона / дата: 22 май 2009

Книгата е страхотна.Едвам съм се отлепила от нея.

от Нели / дата: 21 май 2009

Тотално бях погълната от книгата... Невероятна е!

от Son4eto / дата: 18 май 2009

Искаааааааммм яяяя!!!

от Розали / дата: 17 май 2009

Петата книга е само до 12 глава, тъй като официално все още не е издадена и публикувана от авторката Стефани Майър...

от Розали / дата: 17 май 2009

Петата част е ''Здрач'' от погледа на Едуард.Можете да си изтеглите и петте части от интернет.Има ги и на български и на английски език. :) :) :)

от Shoshovche / дата: 17 май 2009

някой има ли идея кога ще излезе четвъртата книга от поредицата ? и евентуално какво се случва с въпросната пета част?

от BellaBass / дата: 15 май 2009

Нямам търпение да я получа.........Поредицата е страхотна! Не я пропускайте!

от еличка / дата: 15 май 2009

тази книга е супер, но нищо не може да се сравни с последната четвърта.поръчах си я от интернет и на 18-ти ще ми я дставят в къщи.умирам от нетърпение да я имам

от Димитрина / дата: 15 май 2009

Цвета можеш да си я поръчах от сега и да ти я донесат направо в деня в който излиза! Най-накрая ще я притежавам :)

от RosaLie / дата: 14 май 2009

ohhh obicham tezi knigi {} 3-dni ii pak shte sme wuw filmaa.. :D (h)

от цвета / дата: 14 май 2009

нещо не мога да схвана хем не е излязла хем пише Наличност: ДА ???

от Алис / дата: 14 май 2009

още малко и ще те държа в ръцете си ..... :)

от Бела / дата: 13 май 2009

Само още 5 дни в очакване :D

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Стефани Майър е родена на 23.Декември.1973год. в Кънектикът. В семйеството й са шест деца и тя на шега се определя като член на „Семейство Брайди”( „The Brady Bunch” комедиен сериал в САЩ). Въперки местораждането си, тя е прекарала по-голяма част от живота си до момента в Аризона, където живее със съпгуга си и тримата им синове. Учи в гимназията в Скотсдейл, където „много от момичетата се връщат в училище с пластични операции и Поршета”, което е изиграло роля в образа на Бела, като ученичка в богатото общество на Финикс.

Стефани завършва университета Бригам Йанг в Юта със спеациалност Английска литература. Познавала е настоящия си съпруг Панчо още от четири годишна възраст, но любовта между тях се заражда, когато вече са големи. Девет месеца по-късно се женят и вече са почти 11 години заедно.

Здрач е първият публикуван роман на Стефани. Някой от любимите й автори са Джaнeт Eвaнoвич, Дъглас Адамс, Джейн Остин, Шарлот Бронте и много много други. Тя обожава да слуша музика, любимата и банда е Muse, също така харесва Linkin Park, My Chemical Romance, Coldplay, The All American Rejects, Travis, The Strokes, Brand New, U2, Kasabian, Jimmy Eat World и Weezer. Стефани казва, че не може да пише без да слуша нещо. Когато сърфира в мрежата посещава основно сайтове за филми и телевизия.