Факторът Чърчил

Автор: Борис Джонсън
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Хермес
Преводач Валентина Рашева-Джейвънс
Брой страници 408
Година на издаване 2015
Корици меки
Език български
Тегло 471 грама
Размери 13x21
ISBN 9789542614951
Баркод 9789542614951
Категории Биографични и автобиографични романи, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Това е книга за един от най-големите политици не само на миналия век, но и на всички времена – Уинстън Чърчил. Авторът рисува пъстър портрет на този велик мъж, отсявайки фактите от митовете. Книгата разглежда различни аспекти на неговата колоритна личност: противоречивите му мнения, заразителната му дързост, завладяващото сладкодумие, несравнимата стратегическа мисъл, дълбоката му човечност.
Чърчил е известен с безстрашието си на бойното поле въпреки ненавистта си към унищоженията на войната. Той е блестящ журналист, велик оратор и носител на Нобелова награда за литература. Легендарна е способността му да съчетава обилното хапване и пийване с почти нечовешка работоспособност. Откритостта му за нови идеи го прави пионер в различни области: здравеопазване, образование, социално подпомагане... макар до края на живота си да остава „политически некоректен“.

Но преди всичко, пише Борис Джонсън: Чърчил е живото доказателство и звучният шамар в лицето на всички, които смятат, че историята е просто разказ за развитието на някакви огромни и безлични икономически сили.

"Факторът Чърчил" е книга, която би доставила удоволствие не само на онези, които се интересуват от история, а и на всеки, който би искал да научи какви качества изграждат великия лидер.

Ключови думи: Топ 40 Биографии 2016

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Чели ли сте бестселър, написан от действащ кмет на световен град? Сега имате възможност да го направите, „Факторът Чърчил“ е заглавието на книгата, с която един от най-разпознаваемите английски политици и градоначалник на Лондон Борис Джонсън оглавява световните класации по продажби. В това колкото сериозно, толкова и увлекателно историческо четиво известният политик прави задълбочен и твърде интересен анализ на характера и дейността на Уинстън Чърчил. Книгата не следва живота му в строго хронологическа последователност, а е тематично разделена в отделни части. Чърчил е представен като журналист, писател и човек на словото, като политик, съпруг, реформатор и главнокомандващ. Широкоскроените енциклопедични личности от близкото минало днес вече не се срещат, затова смятаме, че „Факторът Чърчил“ може да бъде от полза за всички български общественици. Вълнуващо написана, книгата представлява едно пътешествие в живота на един от най-великите лидери не само в ХХ век, но и в цялата световна история. Биографичното произведение е разположено на повече от 400 страници, преведено е от Валентина Рашева-Джейвънс и излиза в издателство Хермес. Безспорно Уинстън Чърчил е колоритна фигура, в политическия живот на Европа той е останал с противоречивите си мнения, със своята заразителна дързост, със завладяващото си сладкодумие, несравнимата си стратегическа мисъл и дълбоката си човечност. Безстрашен на бойното поле, в същото време той е хуманно настроен и мрази войната. Неговите речи са повлияли върху милиони човешки същества и са допринесли за цивилизационните достижения на онази Европа от 20 век, която днес е на път да рухне отново. Характерът на английския политик е толкова пъстър и разностранен, че очарова всеки, който се доближи до него. Пословична е неговата способност да се отдава на обилни трапези с много храна и напитки, но също така и способността му да работи с денонощия, без да се умори. Днешният голям политик Борис Джонсън пише за онзи легендарен политик и препоръчваме „Факторът Чърчил“ на всички, които обичат изисканото четиво и които се вълнуват от въпроса какво е да си истински лидер.

от Хеликон

Борис Джонсън е кмет на Лондон от 2008 г. Преди това той е бил главен редактор на Spectator и член на Парламента. Борис Джонсън също се е изявявал като „министър в сянка“ на културата и на висшето образование. Автор е няколко книги, сред които „Духът на Лондон“, „Мечта за Рим“. Книгата му „Факторът Чърчил“ е бестселър и се радва на огромен интерес както във Великобритания, така и в редица държави по света.

Борис Джонсън е един от най-харизматичните и популярни британски политици, известен със своята ексцентричност, работоспособност и ораторска дарба. Но дотук приликите му с Чърчил не спират. И той е работил като журналист и е плодовит писател като своя велик предшественик. Може би именно той е човекът, който най-добре може да оцени и представи пред широката публика качествата, които изграждат великия лидер. А нима има по-добър пример от Чърчил за това, че истински великите хора наистина могат да променят историята...

Борис Джонсън прави задълбочен и много интересен обзор на характера и политиката на Уинстън Чърчил. Книгата не следва живота му в хронологическа последователност, а е обособена тематично: Чърчил като човек на словото, политик, съпруг, реформатор, главнокомандващ и т.н. Написана увлекателно, книгата е едно интригуващо пътешествие в живота на един от най-великите лидери на ХХ век.