Залавянето на Вълка от Уолстрийт

Автор: Джордан Белфърт
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Intense
Преводач Венцислав Венков
Брой страници 368
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 528 грама
Размери 17x23
ISBN 9789547832039
Баркод 9789547832039
Категории Биографични и автобиографични романи, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

В това зашеметяващо повествование прословутото „лошо момче” на Уолстрийт –печелещият по милион на седмица търгаш с евтини акции – ни превежда през житейската си драма: от нахлулите в имението му агенти на ФБР, през сделката, която сключва, да предаде най-старите си приятели и колеги, до проговорилата най-сетне негова съвест. Сред руините на кралството му (да не говорим за съсипания му брак), Вълка се озовава пред най-голямото предизвикателство в живота си: да премине през шпалир от съдии и прокурори, да запази връзката с децата си и побеснялата си съпруга манекенка, и евентуално да съумее да съхрани самоуважението си. При което осъзнава съвсем ясно, че няма никак да му е лесно. Напротив – за човек с безпрецедентен апетит към излишъците, това ще си е живо минаване през Чистилището.
От вечерята в италиански ресторант, по време на която записва разговора със свой бивш съдружник, но и усеща най-сетне угризенията на съвестта, до хеликоптерното пътешествие с непълнолетна хубавица, което окончателно съсипва съдебните му шансове, Вълка от Уолстрийт разкрива съдбата на младия гений, досущ като приключение с влакче на ужасите, където шеметните висини се редуват с още по-кошмарни падения. Но с приближаването на началото на съдебния му процес, след едно последна авантюра с ексцентричната победителка във всесъветски конкурс за красота, мъжът в центъра на един от най-възмутителните скандали в историята на финансите осъзнава, че най-важното е да остане трезвен, за да се запази като баща и мъж.
Ще се окаже ли затворът първата стъпка към изкуплението му?

Ключови думи: Вълка от Уолстрийт

от Влади / дата: 22 авг 2017

Филма с Лео е супер.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

    Джордан Белфърт наскоро изнесе лекция и в България, това е призванието напоследък на гениалния мошеник. Негови са думите „Няма нищо по-лесно от това да печелиш пари.“ и е прав, само че първо трябва да си зададеш въпроса каква цена си готов да платиш за това. Той е имал всичко, притежавал е милиарди, но и цената, която е платил, не е малка. „Залавянето на Вълка от Уолстрийт“ (изд. Intense) разказва цялата история от личната гледна точка на Белфърт. Пари може да спечели всеки, който е готов да рискува за това цялото си време, моралните си принципи и дори душата си. Сделката е стара колкото света. Иска се само малко смелост, ум, безскрупулност. Но от другата страна те чака не само мечтаният живот с безкраен купон, красиви момичета, яхти и частни самолети. От другата страна на бариерата се намира и компромисът с твоята съвест. Ще ти се наложи да се откажеш дори от най-близките се и мили хора, защото те няма да понесат това, в което си се превърнал. Джордан Белфърт сключва сделка с ФБР, за да се измъкне от огромната каша, в която се е забъркал. И до ден днешен продължава да лекува раните си и да изплаща дълговете си. Но вече е разбрал и осъзнал напълно кое е за него добро и кое зло, редно и нередно. „Залавянето на Вълка от Уолстрийт“ е книга, която има няколко функции. Като всяко добро четиво тя на първо място ни забавлява, показва ни демоничните тайни на един мечтан от мнозина свят, от друга страна ни предупреждава какво могат да ни причинят сбъднатите мечти... и от трета страна световният бестселър попълва касичката на Джордан Белфърт, защото той още е длъжен на инвеститорите си стотина милиона долара. На 18 юли 2003 г. Белфърт е осъден на четири години затвор, зад решетките остава 22 месеца, след което публикува написаната в затвора книга и започва да изнася лекции в цял свят. В момента най-големият му актив е собствената му съдба и умението му да я разказва пред публиката. Според Вълка (или може би трябва да кажем бившия Вълк) хората обичат историите за изкупление. И той им дава това, което обичат. Всеки има своето ниво на морал. Някои се променят, някои не могат. „Залавянето на Вълка от Уолстрийт“ е историята на една твърде силна и дълбока промяна.

от Хеликон