Най-голямата грешка на Айнщайн

Автор: Дейвид Боданис
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 5

Издател Изток-Запад
Преводач Жана Тотева
Брой страници 288
Година на издаване 2017
Корици меки
Език български
Тегло 369 грама
Размери 22x14
ISBN 9786190100324
Баркод 9786190100324
Категории Биографии. Генеалогия, Художествена литература, Книги, Биографични и автобиографични романи, Световна проза, Преводна художествена литература

Възприеман като най-великия гений на XX век, Алберт Айнщайн осъществява коренна промяна в разбирането ни за Вселената и със своята теория на относителността ни отвежда в атомната ера. И все пак през финалните десетилетия от живота си той е игнориран от повечето действащи учени, а идеите му са оспорвани дори от най-близките му приятели.

Как се случва това? Въображението и самочувствието на Айнщайн му помагат в по-младите му години, но когато става дума за новата област на квантовата механика, същите тези качества му пречат и го поставят в конфронтация с другите физици. Талантливият биограф Дейвид Боданис проследява живота на Айнщайн – от скептичния и ексцентричен студент до най-блестящия физик на света, а сетне и до самотника, изпаднал в забвение.

Тази задълбочена и интимна биография описва в дълбочина живота на прочутия физик: от любовните му отношения и съперничества до научните му цели и идеи. Разкрива какво му дължим днес – и колко повече би могъл да постигне, ако не бе проявил такова упорство. „Най-голямата грешка на Айнщайн“ разказва истинската история на гениалността и високомерието на Титана на съвременната физика.

Ключови думи: Никола Тесла

от Volter / дата: 12 май 2017

Sten, донякъде имате право, но, бъдете сигурен, едва ли авторите написали това недоразумение са имали предвид таква връзка!

от Volter / дата: 12 май 2017

Сериалът "Геният" е правен по книгата на Уолтър Айзъксън.
Книгата на Айзъксън, по която е направен този филм, е типичен американски продукт на търсене на пикантното и сензационното!
Затова и сериалчето е заразено със същите пороци! Независимо, че играят много добри актьори!
Ако искате да прочетете истинска, информативна, смислена книга, която дава представа за епохите в които е живял Айнщайн и какъв човек е бил, си намерете и прочетете книгите на Борис Кузнецов - Айнщайн: Живот, смърт, безсмъртие и на Абрахам Пайс - "Изкусен е всевишният...". Алберт Айнщайн в науката и живота!
Всичко друго излизало на български е второкачествено, да не кажа, че и третокачествено!

от Елена / дата: 11 май 2017

Точно заедно с премиерата на сериала ,,Геният,, страхотно

от Sten / дата: 05 май 2017

За добро или лошо - едното е свързано с другото. Според мен идеята е, че след като е показал връзката между маса и енергия - оттам т.нар. масов дефект(недостигащата маса в продуктите на ядрената реакция) умножен по скоростта на светлината на квадрат показва огромните енергии, съпътстващи ядрените реакции.

от Volter / дата: 02 май 2017

Що за глупост?!? - "...със своята теория на относителността ни отвежда в атомната ера."
Може с Теорията на относителността да ни е отвел в космическата ера, но едва ли с тази теория ни отвежда в атомната ера!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]