Очистване на лимфата - живата вода на организма

Автор: Росица Тодорова
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 19

Издател Распер
Брой страници 100
Година на издаване 2016
Корици меки
Език български
Тегло 145 грама
Размери 14x21
ISBN 9789543451005
Баркод 9789543451005
Категории Методи и лечение, Медицина за всеки, Книги

Когато говорим за очистване на организма, всъщност става дума за очистване на лимфата.
Думата "лимфа" произлиза от латинската дума limpha и се превежда като "вода, влага". Наричат я "бялата кръв". Тя е прозрачна, леко жълтеникава течност, която ограждаи измива всичките клетки в тялото.
Лимфната система засяга почти всичките тъкани и системи в организма; тя защитава от инфекции и токсини. Ако лимфната система е замърсена, това предизвиква различни автоимунни и други заболявания. Затова тя трябва периодично да се очиства с билки и други методи, за да запази човек здравето си.
Преди да започне процедурата по очистването на лимфата, се очистват червата, черният дроб, бъбреците и кръвта. Лимфната система е уникална система в организма, която извежда токсините и отстранява от тъканите продуктите на метаболизма.

Ключови думи: Рецепти за здраве, Хеликон топ 200 2016, Топ 30 Здраве 2016

от Миладин М. / дата: 12 авг 2017

Хубава и полезна книга. Много факти научих от нея, за които не бях предполагал. Преди нея прочетох и книгата на една химичка, чието име забравих, която по-скоро беше за уринотерапията като очистващ лимфата метод, но й нямам голямо доверие. Винаги съм се държал за българските билки, които при най-сериозните болести са ми помагали. Благодарен съм на българската земя, че ни ги е подарила. Билковите рецепти за очистването на лимфата, дадени в книгата, са лесни за изпълняване.

от Димо Дончев / дата: 29 май 2017

Не съм от хората, които се интересуват силно от медицинска тематика, но тъй като имам няколко хронични заболявания започнах да се интересувам повече от нея. Нищо не знаех за лимфата и за това колко е важно да се очиства. Преди няколко години ми се поду коляното и се оказа, че е възпален лимфен възел, разположен в зоната му. Тогава намерих книгата и започнах да прилагам методиките за очистването на лимфата. За около един месец подутината спадна и започнах да се движа съвсем нормално, все едно че никога не съм бил затруднен в движението си. Затова е хубаво да имате тази книга в библиотеката си, защото ще ви отвори очите за информация която няма да чуете от лекарите.
Коментарът е редактиран от администратор.

от Димитър Йорданов / дата: 19 май 2017

Купих тази книга от Славейков повече заради темата за уринотерапията, защото се отнасям двойствено към тази методика на лечение. Малахов пише едно и я утвърждава, в книгата на распер - са описани противопоказанията й и колко е опасна. Някой от маститите медици трябва да се изкаже за нея, но за съжаление досега това не се е случило. Що се отнася до прочистването на лимфата, книгата е ценна, защото дава съвети и наставления. Този тип книги са много важни за читателите.

от Владимир Самойлов / дата: 23 апр 2017

Прочел съм много статии за лимфата и ми е ясно защо е толкова важно тя да се очиства постоянно, за да бъде здрав организмът. В книгата са описани много методики за прочистването й, включително и за уринотерапията, към която имам противоречиво отношение. Някои народни лечители я препоръчват, но след като прочетох колко са противопоказанията в книгата, се отказах да се занимавам повече с нея. Но все пак се питам как е хрумнало на някого да пие собствената си урина, за да се излекува от някоя болест - например хепатит. Сега на дневен ред съм приготвил книгите на Г. Малахов за лечението с урина, за да вникна по-детайлно.

от Даниела / дата: 18 мар 2017

Ей, голяма реклама.... То сляп да си, ще видиш че всичко един и същ човек го е писал. Затова няма дори да я потърся....

от Никола Милев / дата: 18 мар 2017

В интернет-пространството в последната година постоянно циркулира информацията за лимфата, със съвети как да я пречистим и ни внушават колко е важно за здравето ни тя да се очиства. Тази тема е нова за мене; купих книгата от един павилион за вестници и списания и е на дневен ред да я прочета. Разгърнах съдържанието и видях, че има ценни рецепти от народната медицина, с които лимфата може да се очисти перфектно, аз съм и фен на билколечението. Когато прочета книгата, отново ще напиша мнение.

от Кольо Демирев / дата: 14 мар 2017

Прелистих книгата на бързо и не ми хареса критиката на уринотерапията. Аз съм неин привърженик и имам добри резултати в лечението на сериозни болести. Зная, че има и "по-приятни" методи за очистването на лимфата, но аз от години залагам на уринотерапията по Генадий Малахов. Тепърва ще осмислям онези противопоказания, за които пише в тази книга.

от Гергана Радичкова / дата: 11 дек 2016

Харесвам издателство Распер, защото книгите му са много практични и с грижа за здравето на хората. Книгата за лимфата е също от поредицата практични книги, за прилагане в практиката. На достъпен език там е обяснено какво представлява лимфата и какво е значението й за здравето ни, рецептите са изпълними и лесни. Зная за уринотерапията от десетилетия, но не съм я прилагала, защото имам бариера за подобни методи на оздравяване. В книгата са посочени всичките за и против нея. С една дума - струва си да я имате в библиотеката си. Може да ви послужи за първа помощ.

от Катя Пенкова / дата: 09 ное 2016

В книгата повече ме интересуваше уринотерапията, тъй като имам много информация за лечебните й качества. Имам близка, която твърди, че е излекувала сериозно чернодробно заболяване с урина. И виждам, че е напълно здрава. От книгата научих за противопоказанията на този лечебен метод и дори се изненадах. Може би не трябва да приемам едно към едно книгите на Малахов и разказите за излекувани с него. Призовавам читателите да внимават с използването на урина! Порових в нета и срещнах много данни за Г. Малахов, когото руснаците превърнаха в посмешище, дори му спряха предаването по техния първи канал.

от Найден Запрянов / дата: 12 окт 2016

В последно време много се говори за пречистването на лимфата. Честно казано, не знаех дори какво представлява лимфата и какво значение има за организма. Тази книга ми помогна да разбера това и да се убедя, че чистата лимфа означава здраве. В нея са посочени много методи за пречистването й и си обещах, че ще започна да ги практикувам. Бях чувал и за уринотерапията, но се отнасям скептично към този метод, макар че съм изчел всичко по въпроса от Г. Малахов. Няма спор, книгата е хубава и полезна.

от Боян Стоенелов / дата: 23 сеп 2016

От книгата научих какво представлява лимфата (защото преди само бях чувал понятието лимфа), колко е важна за здравето на организма и защо трябва да се очиства системно. Бях чувал и за уринотерапията - различни мнения, включително и противоречиви: едни хора разказваха как са се излекували с нейна помощ от сериозни болести, като хепатит например, според други - тя е псевдометод, който повече вреди, отколкото да помага. Книгата ме ориентира за ползите и вредите от уринотерапията. Аз лично предпочитам очистването с билки, и то с български билки, които всяко лято и есен сам си събирам и приготвям.

от Арсен Саркисян / дата: 09 сеп 2016

Книгата много ми хареса; тя ми обясни на разбираем език какво представлява лимфата и защо трябва да се пречиства. Статията за уринотерапията също е задълбочена и много точна, особено що се отнася до опасностите, ако неподготвеният човек я прилага. Специално обръщам внимание на хората, които страдата от бъбречна недостатъчност - забравете за уринотерапията! Мисля, че тази книга е много полезна и може да помогне на много хора.

от Мариян Борисов / дата: 21 авг 2016

Тъй като следя книгите на това издателство, купих и книгата за лимфата. хубавото е, че в книгата е изяснена същността на лимфата, за която аз почти нищо не знаех. Сред нашия народ е много разпространена уринотерапията, но от книгата научих за нейните противопоказания. Помня как едно време баба ми разказваше, че баща ми се е справил с хепати с помощта на урина. Едно е ясно - трябва много да се внимава с този метод на лечение, за да няма печални последици. Много ми допаднаха средствата за очистване на лимфата на българската народна медицина. Един ден ще пробвам някое от тях. Заслужава си книгата да бъде прочетена.

от Кирил Миразчийски / дата: 25 юли 2016

Тази книга ме накара да се замисля над въпросите какво представлява лимфната система в човешкия организъм, кои болести предизвиква нейното замърсяване и по какви методики може да се очисти тя. Прочетох раздела за уринотерапията и се убедих колко много противопоказания има тя. Вече съм решил да изпробвам една от методиките, които са описани в книгата, за очистване и подновяване функциите на лимфната система. Най-много ми допада очистването на лимфата с цитрусови плодове - лимони, грейпфрути, портокали, както и тибетският метод със сок от цвекло, моркови и ябълки. Потърсете тази книга, няма да съжалявате.

от мИя петкова / дата: 20 юли 2016

Чудесна книга, препоръчвам ви я!

от Димитрана Йовкова / дата: 13 юни 2016

Прочетох книгата и се учудих как е възможно да има толкова приятни начини да се пречисти лимфата, а някои хора препоръчват уринотерапията, която не е призната от официалната медицина. Чудя се защо е необходима тази мъка; освен това ми се изправиха косите от противопоказанията, които могат да възникнат в организма при уринотерапията. По препоръки на един "гуру" дъщеря ми употребява собствената си урина достатъчно време, без никакъв ефект. Според мен тази книга е по-пълна, сравнена с "Пътят на лимфата".

от Иван Стоименов / дата: 16 май 2016

Прочетох книгата много бързо. Изненадах се, че в тези стотина страници е събрана толкова много информация. Хареса ми разделът за уринотерапията - аргументите за и против нея, защото напоследък тази методика се пропагандира активно и е необходимо хората да знаят най-вече кои са противопоказанията й. Нещата не са еднозначни. Трябва много да се внимава.

от Михайлова / дата: 12 апр 2016

Прочетох и двете книги: "пътят на лимфата..." и "очистване на лимфата: живата вода на организма". Според мен първата книга има много недостатъци и честно казано, оставя доста съмнения в мен относно ефекта на уринотерапията върху организма. "очистване на лимфата..." е цялостна, много подробна и детайлна книга и предимството й е, че посочва и други методи за очистването на лимфата, освен уринотерапията. Но читателят има правото на избор.

от Калайджиев / дата: 11 апр 2016

Книгата е отлична. Добих пълна представа за лимфата и лимфната система, защото, да си призная, не бях наясно за тях. Според мене има много по-приятни методи за очистването на лимфата от уринотерапията. Доволен съм, защото научих всичко за уринотерапията - за нейните лечебни свойства, както и за противопоказанията й. Книгата е много необходима, защото просвещава читателя и не му позволява да се заблуждава. На добър час на четивото!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]