Цената на неравенството

Автор: Джоузеф Стиглиц
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 12

Издател Изток-Запад
Преводач Ирина Казанджиева
Брой страници 542
Година на издаване 2014
Корици твърди
Език български
Тегло 797 грама
Размери 16x22
ISBN 9786191523399
Баркод 9786191523399
Категории Икономика, Книги

Неравенството е нещо неизбежно. Но през последните години свръхбогатите успяха да наложат своите интереси и тяхното състояние достигна мащаби, които е трудно да си представим. Неимоверният ръст на тяхното богатство обаче се получи за сметка на потискането на истинския днамичен капитализъм. Свъхбогатите направиха Америка страната с най-ярко изразеното неравенство от всички напреднали индустриални страни, изопачиха политическия дебат и създадоха едно разделено общество. В "Цената на неравенството" Джоузеф Стиглиц, един от най-знаменитите икономисти, разкрива влиянието на неравенството върху демокрацията и правната система на САЩ, като изследва как паричната и фискалната политика, както и глобализацята, водят до драстичен ръст на неравенството.

Ключови думи: Пробуждането, Власт, Законите на властта

от Ани Цолова / дата: 22 яну 2020

Горещо препоръчвам!
Най-малкото, защото Стиглиц подлага на унищожителна критика "Шоковата Доктрина", в момента е в екипа на президента Тръмп.
Почетен, точен, аполитичен анализ на действията на СБ и МВФ, като участващ в структурите им правдиво посочва минусите на двете институции.

от Б / дата: 07 сеп 2016

Книгата на Стиглиц е брилянтна! Много точно, ясно и сурово описва механизмите по които работи съвременният свят и дава насоки за това как нещата трябва да изглеждат.
За съжаление у нас малко хора в управлението ще разберат теориите му, но неговото виждане за икономиката е много по-правилно от неолибералния, монетарен модел, който е в момента.

от Симеонов / дата: 03 юни 2015

Бих препоръчал тази книга на всеки един икономически или политически субект (независимо от личните му убеждения), тъй като тя прави един многопосочен анализ на "изкривяванията" до който води липсата на регулация във всяка сфера на обществения живот.

от Книжен зор / дата: 09 фев 2014

Книгата е хубава. Съгласен съм напълно с автора, че капитализмът е много лош и несправедлив строй и не е за България.

от проф. Величка Рангелова / дата: 08 фев 2014

Страхотна книга.Стиглиц е гениален.За съжаление у нас се робува на най-жестокия и див Дикенсов капитализъм. Икономистите обслужващи управляващите на прехода не ги интересуват идеите на носителите на Нобелови награди, а проповядват унищожителна икономическа политика.

от Теменужка Сариева 2.02 2014 / дата: 03 фев 2014

Предполагам че книгата е много задълбочена и написана на достъпен език защото Стиглиц не е кой да е . той познава обстановката и оттатък и отсам "желязната завеса " още от онова време. Но си остава социалист а социализма е във всички страни защото на политиците така им е удобно и подреждат нещата така че "капитализма" го няма никъде. и ако има още нещо капиталистическо то е благодарение на все още частната собственост на запада но те така са затънали с кредити че не знам дали са истинските собственици а от това ще страда 99 % от населението на земята

от проф. Боян Дуранкев / дата: 27 яну 2014

Книгата е за всички, които се интересуват защо при развития капитализъм 1% от населението се изправя срещу 99%. И защо кречеталата на свободната пазарна икономика успяха да стъпкат навсякъде демокрацията.
Не се препоръчва за платени експерти от пазарни НПО-та.
Не се препоръчва за десни политици.
Иначе е лесно четима и трудно оборима.

от Нормален читател / дата: 26 яну 2014

Значи не е за мен

от Надя Ближева / дата: 23 яну 2014

Книгата е много ценна като информация. Научават се ценни знания от нея. Подарък за интелигентния читател.

от Я / дата: 22 яну 2014

Пазарът се свива, а тези книги са за отбрана аудитория - затова тиражите са малки... Подкрепяйте стойностните издателства, ако искате да са по-големи. Тогава ще четете по-хубави книги на по-ниски цени.

от Библиотекар / дата: 17 яну 2014

Стиглиж е знаменит мислител!

от Ю / дата: 16 яну 2014

Защо е отпечатана само в 500 бройки?

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]