Епоха на растежа. Лекции по неокономика

Автор: Олег Григориев
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Изток-Запад
Преводач Митко Хитов
Брой страници 480
Година на издаване 2016
Корици меки
Език български
Тегло 598 грама
Размери 14x21
ISBN 9786191528349
Баркод 9786191528349
Категории Икономика, Книги

Защо едни страни са богати, а други остават бедни – въпреки всички усилия? Какви фактори определят икономическия растеж? Отговаряйки на тези въпроси, авторът достига до неочакван отговор: в основата на вълната на икономически растеж от последните малко повече от две столетия лежи уникалното стечение на обстоятелства в световната икономическа система през XVIII в. Първоначалният импулс за растежа обаче отдавна е изчерпан.

В състояние ли сме да вземем под контрол икономическото развитие или ще ни се наложи да се примирим с бавния упадък, заплашващ във всеки момент да се разрази в катастрофа? Днес няма отговор на този въпрос, но представеното в книгата разбиране за реалните механизми на икономическото развитие може да послужи за основа за изработване на необходимите решения.

Олег Григориев се опира на оригиналната концепция за решаващата роля на разделението на труда.

Книгата ще бъде интересна за специалистите, както и за широкия кръг от читатели, интересуващи се от икономика.Олег Григориев е завършил икономическия факултет в Московския държавен университет, бил е сътрудник в Централния икономико-математически институт при академията на науките на СССР. Работил е във Върховния съвет, в Държавната дума, в Икономическото управление при президента на Руската федерация. държавен съветник първи клас. От 2012 г. е учредител и научен ръководител на Научноизследователския център „Неокономика“.

от проф. Боян Дуранкев / дата: 26 апр 2016

Това е първата книга на руски икономист, издадена след десетилетия на "забрава" на руската икономическа мисъл. Авторът е много влиятелен икономист в страната си, известен с науката неономика като клон на икономическата теория. Ще гостува в България между 9-14 май 2016 г.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]