Актьорът в киното

Автор: Ивайло Христов

Коментари: 3

Издател Изток-Запад
Брой страници 140
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 210 грама
Размери 14x21
ISBN 9786191524211
Баркод 9786191524211
Категории Кино, Изкуство, Книги

Koгато бях студент, ужасно страдах, че няма курс „Актьорско май­сторство за кино“. Щеше ми се да вляза в аудиторията и някой да ми обясни какво трябва да правя, когато се снимам в игрален филм, а след това да застана пред камерата и да изпробвам наученото. Тогава нямаше подобен курс; по-лошото е, че няма и днес! След като сме АКАДЕМИЯ ЗА ТЕАТРАЛНО И ФИЛМОВО ИЗКУСТВО, би трябвало в програмата за обучение на студентите по актьорско майсторство за драматичен театър да се предвидят часове и по актьорско майсторство за кино. Убеден съм, че подобна дисциплина би била интересна и полезна не само за студентите, но и за Академията!

В световния литературен океан човек може да открие всякакви книги на тема кино. Енциклопедии, биографии, интервюта... Книги със заглавия: „Как се пише сценарий за игрален филм“, „Как се пише сценарий за телевизионен сериал“, „Как се пише диалог“, „Как да снимаме с камера“, „Как да монтираме филм“, „Как да заснемем филм“, но „Как да играем във филм“ не открих никъде, въпреки настойчивото ми търсене. Почувствах се лично обиден! Поради тези две причини реших да използвам натрупаните през годините знания и опит и да пиша по темата: „Подготовка и работа на актьора в киното“.

Ивайло Христов

от Ети / дата: 02 юни 2014

Една полезна, необходима книга, наръчник, но и своеобразен роман за призванието да бъдеш актьор във време, когато то "вие от болка и търси своя принц, за да възкреси идеите на великите хуманисти и да върне смисъла на думата човек", защото "може би Хамлет е нашата надежда"!854

от Tripper / дата: 27 май 2014

Не знам за четене дали става, но за гледане Христов е готин :)

от Дилокист / дата: 27 май 2014

Ролята на актьора в киното е като на машиниста във влака. Без него няма кино, няма филм. Всички по веригата зависят от актьора. За това тази книга е познавателна и ценна и чест прави на любимото издателство, че са се осмелили да я издадат в едно време на криза и омраза към българската традиция и чуджопоклонническа западняшка изгъзица минаваща за кино и изкуство а всъщност - чисто и просто профанизираща масите за новия световен ред и господството на героите от книгите на Хелсинг на издателство ДИЛОК.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]