Бягащата с вълци. Инстинктивната природа на жените

Автор: Клариса Пинкола Естес

Коментари: 2

Издател Бард
Брой страници 512
Година на издаване 2001
Корици меки
Език български
Тегло 714 грама
Размери 21x14
ISBN 9545852121
Баркод 9545852121
Категории Митология. Митове и легенди, Хуманитарни науки, Книги

Във всяка жена живее могъща сила, носеща позитивни инстинкти, пламенно творчество и вечно познание. Тя е Дивата жена, която представлява инстинктивната природа на жените. Но тя е застрашен от изчезване вид. В БЯГАЩАТА С ВЪЛЦИ д-р Естес разкрива богати интеркултурни митове, приказки и истории, много от които от собственото й семейство, за да помогне на жените да възстановят връзката си със здравите атрибути на тази инстинктивна природа. Чрез историите и коментарите в тази забележителна книга ние възвръщаме обичта си към ДИВАТА ЖЕНА, разбираме я и я приемаме в дълбокото си психе едновременно като вълшебство и лекарство. Д-р Естес е създала нов речник на женското психе. Плодородна и животворна, това е психология на жените в най-истинския смисъл на думата, познание за душата.

Ключови думи: Топ 100 за 2015 година, ТОП 50 Нехудожествена литература 2016, Хеликон топ 200 2016, Топ 100 за 2016 година, За нея, Топ 200 2017, С обич за нея, Литературен зоопарк, Време за четене, ТОП 50 нехудожествена литература 2019, ТОП 110 на десетилетието, ТОП 110 за 10 години, Силата да си жена, ТОП 100 март 2010 - март 2020, Женски тайни, На добър час, випуск 2020, ТОП 101 Нехудожествена литература 2011-2020, ТОП 201 на десетилетието, Черен петък, ТОП 201 за 2020 година, ТОП 121 Нехудожествена литература 2020

от Трудна за четене / дата: 13 авг 2019

Изключително трудна книга за четене(лично мнение) , но като цяло е добра

от мими / дата: 26 юни 2014

страхотна книга, която задължително трябва да се прочете от всяка жена! авторката по един невероятен начин разкрива дивата и красива същност на жената.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

“Бягащата с вълци” е книга за женската душа и за метаморфозите, които всяка жена изживява в развитието си. Авторката – утевърден психолог, етнолог и cantadora ( пазителка на древните предания ), интерпретира най-дълбочинните слоеве на легендите, митовете и сънищата, за да достигне до изконната същност на женското психе. В тази книга всяка жена може да открие пътя към по-доброто познаване на своята сила и слабост, на своята женска природа.

Мария Левкова, Хеликон София - Славейков

Всеки път, когато се потапям в "Бягащата с вълци" изпитвам усещането, че тичам, не, летя към хоризонта... с изглед най-широк... само за да установя, че следва нов... и нов... Разказването наистина лекува... докато душата златни сънища сънува... Това е книга за архетипите и "архидяконите" на несъзнаваното, изпъстрена с вълшебни приказки-мечти за претворяване... За Дивото, което ни зове... в очакване да го нахраним с вдъхновение или с първичност-неприличност, за бъде Ден...на съ-творение... С всепоглъщаща метафоричност... до задъхване. Книга за „алфата и омегата“ на Човека:  Дивата жена.

Диана Александрова, Хеликон София - Витоша

Тази книга привлича по особен начин – това е комплимент във време, в което литературата носеща етикет „популярна психология” е толкова голяма и разнообразна. Авторката (професионален психолог и терапевт) поднася една наистина интересно подредена книга, увлекателно написана в прастарата традиция на разказването на приказки.
Приемаща и вграждаща в мислите си свободно много от аналитичната психология на К. Г. Юнг, тя изгражда и прозира един важен архетип – на вълчицата. Цялата книга е оплетена с невероятно литературно майсторство смесвайки древно и модерно – символиката на сънищата на модерната жена и нейното социално място/роля с препратки към митовете и приказките на различни култури.
Терапевтичното въздействие на книгата е ясно – съвременната жена трябва да е свободна от оковите, да намери смисъл в един объркан свят, разчитайки на древните пътеки към мъдрост и спокойствие. Не усмирена, а одухотворена и уверена. Самото послание е привличащо.

Димо Георгиев, Хеликон Шумен