Гатанки от небето

Автор: Ивинела Самуилова
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 4

Издател Хермес
Брой страници 272
Година на издаване 2015
Корици меки
Език български
Тегло 202 грама
Размери 12x17
ISBN 9789542615002
Баркод 9789542615002
Категории Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Нещата на този свят са гатанки от небето

Случило се веднъж свещеник и сапунджия да вървят заедно.

- Каква е тази твоя вяра? – попитал сапунджията. – Я виж хората колко са нещастни, как едва се справят с проблемите си. Ако има Бог, защо всичко е толкова лошо?

Свещеникът не отговорил нищо. Продължили те пътя си и след малко видели в калта да играе детенце. То било мръсно от главата до петите. Тогава свещеникът се обърнал към сапунджията:

- Нали казваш, че сапунът отмива всякаква мръсотия? Я виж това дете колко е изцапано! Сигурен ли си, че сапунът помага?

- Е! – възразил сапунджията. – Сапунът не може да помогне, ако не се ползва...

- И при нас е така – отвърнал отецът. – Вярата не помага, ако не я използваш всеки ден и всяка ситуация от живота си.

С притчи, забавни истории и истински случки, в познатия на читателите духовит стил, но и с дълбоко разбиране, Ивинела Самуилова отново ни провокира да прогледнем за чудото на живота. За да открием как мъдрите послания на християнската вяра могат да бъдат реално прилагани в ежедневието ни, така че в него да има повече смисъл, радост и любов.

Ключови думи: 11 май - Ден на молитвата, Малки книжки за коледни чорапчета

от Василиана / дата: 08 фев 2019

След ''Душа'' на Мартин Ралчевски, която глътнах за два дни, определено се усещам жадна за подобна литература. Тази ми отне два дни и половина. Прекрасна, силна и много истинска. Такива книги се четат и после, след време, задължително се препрочитат! Благодаря!

от Светлана Грозева / дата: 13 окт 2015

Вече няколко пъти препрочитам главата" Осъдителни ли сте към другите", която ме провокира да разбера и осъзная, че осъждането е липса на любов. Единствено лишеният от любов може да попадне в този капан. Ивинела с книгата си промени посоката на очите ми- навътре в душата и сърцето. Само любящото сърце може да твори любов...Благодаря за просветлението!

от Гицка / дата: 13 окт 2015

Книга,която докосва сърцето и душата по един прекрасен начин! "Гатанки от небето" са отговорите, как да изживеем живота си като чудо!!!

от Светлана / дата: 07 окт 2015

Невероятна книга! Вярвам, че дава всички отговори! Благодаря на Ивинела Самуилова за прекрасния подарък за душата и любезната подкрепа на издателство " Хермес"!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Ивинела Самуилова пише с удивителна лекота и вече си е спечелила хиляди верни читатели с книгите си. Авторката на „Къде отиваш, пътнико?“, „Жената, която търсеше любовта“, „Животът може да е чудо“ се представя със следващата си проницателна и интригуваща книга „Гатанки от небето“ (издателство Хермес). Ивинела е магистър по Богословие във Великотърновски университет, което личи от всяка нейна творба. Търсенето на смисъла, обяснението на Божиите чудеса, най-ежедневното от които е животът на всеки един от нас, са пътечките, по които тя ни води с духовитост и много любов по редовете на своите книги. Гатанките от небето са всеки ден пред очите ни, но трябва да имаме очи за тях, думите, в които си предаваме един на друг добро настроение, радост и удивление са всеки ден около нас, стига да имаме слух да ги чуем. И във времето на високите скорости и технологии, когато сетивата ни са все по-запушени от различни шумове, Ивинела Самуилова ни предлага нещо съвсем просто, да се завърнем към основите на своята личност и към човешкото си предназначение. След запознанството си с психолога Алексей Бъчев тя е силно повлияна от неговата личност и написва първия от своите светли романи „Животът може да е чудо“. „Гатанки от небето“ с подзаглавие „55 вдъхновяващи истории за истински ценното в живота“ е сборник с притчи, забавни истории и истински случки, чрез които Ивинела Самуилова ни провокира за пореден път да прогледнем за чудото, да отворим очите си. Какви мечти имаме ние хората, към какво се стремим, как минават дните ни, губим ли най-ценното, с което разполагаме, своето време, или успяваме да изпитаме онази радост, какво има в сърцата ни, какви са нашите идеали и как изграждаме семейството си са въпросите, които поставят историите в „Гатанки от небето“. И не ни дават готов отговор, а ни карат ние сами да поразмърдаме мисловния си апарат и да стигнем до него. Християнската нагласа на авторката ни предава, ни заразява с нейната жизнерадост, с нейния ентусиазъм и вяра, че сме родени на този свят за добро.

от Хеликон

Ивинела Самуилова е родена на 10.04.1971 г. в гр. Севлиево. Завършва езикова гимназия в град Враца с испански и английски език, а след това - магистратура по богословие във Великотърновския университет. Има редица допълнителни квалификации и обучения: стопанско управление и администрация, журналистика, ПР, психология и други. Известно време работи като радиожурналист в родния си град, а впоследствие се присъединява към екипа на "Идеал Стандарт България" АД - гр. Севлиево, където заема различни длъжности, последната от които e "връзки с обществеността". През 2005 г. се премества в гр. София, където работи в сферата на маркетинга. За да удовлетвори различни свои интереси, през 2007 г. Ивинела учредява фондация "Кларитас", чиято основна дейност в момента е свързана със съхраняване и популяризиране на българския музикален фолклор. В етап на разработване са програми, ориентирани към подпомагане изграждането на хуманни качества у младите хора, както и програми, насочени към подобряване на различни аспекти от живота на жените, с особено внимание към самотните майки. Подкрепата и солидарността си към духовните потребности на съвременната жена Ивинела често изразява в онлайн изданието за жената ТЯ.
Творческите търсения на Ивинела Самуилова са насочени към вътрешния свят на човека и отношенията му с Бог, света и ближните.