Малкият принц: Голяма панорамна книга

Автор: Антоан дьо Сент- Екзюпери
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 18

Издател Книгомания
Брой страници 66
Година на издаване 2015
Корици твърди
Език български
Тегло 811 грама
Размери 18x26
ISBN 9786191950430
Баркод 9786191950430
Категории Световна детска класика, Световна детска литература, Литература за деца и юноши, Книги

За първи път луксозно панорамно издание на Малкият принц на български език. Прекрасно оформените с оригиналните илюстрации на автора страници сякаш оживяват пред читателя, съчетавайки съвършенството на текста и изображенията.

Това е идеалният подарък за всички почитатели на безсмъртното произведение на Екзюпери.

Ключови думи: ТОП 101 ТИЙН 2011-2020, ТОП 101 Тийн 2020

от Ванина Георгиева / дата: 02 ное 2015

Страхотно издание

от Узунов / дата: 15 сеп 2015

Ох, господа от изд. Алисан 90 и нещо си, колкото и да сте впрегнали ПР-а си да пише тук, да си пише, жив и здрав да е. По злобния му тон се усеща, че е нахъсван здраво.
Когато внасяте толкова много чужди книги, поне разлиствайте си при следващо издание на хубава класика с мегаломански претенции, които някак не се оправдаха с "Малкият принц". ;)
Успех

от 6 / дата: 14 сеп 2015

Господин тролът с датите, дето Хеликон му крив, че триел невидими коментари... Та кога да чакаме вашето издателство и вашето издание на Малкият принц, не разбрахме? Ай че нямаме търпение да ви видим колко ги разбирате... Ето, намерихме ви нов бизнес и с какво да се занимавате, че явно никой за нищо не ще да ви наемете и бездействате пишейки глупостите си...

В това панорамно издание някои от картинките се разгръщат страхотно; толкова добре са изпипани и измислени. Всичко е толкова премерено като детайли, няма нищо излишно. Радва ме, че е използван и класическият превод, който си знаем от деца.

от Узунов / дата: 12 сеп 2015

Продават се, защото му ПАДНАХА ПРАВАТА, т.е. вече всеки може да си го вземе и да прави каквото иска с този текст, превърна се в световна класика БЕЗ права. Българските издателства само това и чакаха ...

от поли / дата: 12 сеп 2015

Не мога да разбера защо се продават толкова МНОГО ИЗДАНИЯ НА МАЛКИЯ ПРИНЦ

от Узунов / дата: 12 сеп 2015

Защото мненията бяха, че има сериозни разминавания между илюстрация и текст.
Но явно няКОЙ е решил да пуска редовна реклама на тази книга, пишейки с различни имена. Добра издателска стратегия, уважаеми Алианс 90 и колко бяхте. ;))))
То не бяха дъщери дизайнерки, мнения, че нямало книга без грешка - поне да бяхте истински клиенти, а не тролове.

от Пенка Стоянова / дата: 11 сеп 2015

Колко тъжно. Защо не погледнете от хубавата страна панорамната книга Малкият принц. Прекрасно илюстрована. Подарих я на дъщеря ми, която е на 38 години и се занимава с дизайнерска дейност. Тя остана много очарована. Подкрепям мнението, че няма книга без правописни и други грешки, но това го оценяват само хората които пишат книги и които правят редакции и корекции по тях. Нека си припомним някои от мъдростите в книгата "Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите" - тайната на лисицата, която споделя с малкия принц.

от 11 / дата: 11 сеп 2015

Интересен ми е този господин, или госпожа, не знам, но доколкото разбрах, той бил открил грешки, а се оказва, че това го сторили други хора, чиито коментари били изтрити. То както е тръгнало може да се направи конкурс "Открийте грешките във всички книги, излезли до този момент / а те са около 12/ на Малкия принц, да видим кое издателство ще спечели първенството. А и няма какво да се коментира с човек, за който тази книга е тъпа. Като е тъпа защо тогава е този вой, нали той няма да я чете.

от Узунов / дата: 09 сеп 2015

Номер 8 ЗАЩО СЕ ОТКЛОНЯВАТЕ ОТ ТЕМАТА?
Много тролски пост сте публикувал. ПИТАМ: ЗАЩО, след като дадоха сигнал, че в книгата ИМА грешки, защо им бяха ИЗТРИТИ мненията?
Който иска да си издава тази тъпа книга "Малкият принц" - това НЕ ме интересува, НЕ се отклонявайте от това, което питам, г-н Трол!
ЗАЩО изтриха мненията, които директно посочваха грешките в изданието? ЗАЩО? Ето това питам...

от Рони / дата: 09 сеп 2015

Ей, много некоректни хора в тоя Хеликон, а да не говоря за персонала, заядлив, имащ се за много над простите хорица. Как живеете със себе си ? Големите професионалисти...

от До номер 3 и 7 от номер 6 / дата: 09 сеп 2015

Не схващам каква ви е мъката кое издателство колко ще спечели от "Малкият принц". Правата са свободни и в бъдеще, така че и вие можете да го издадете и да се напишете за редактор, издател и каквото поискате. Колкото и да искате да регулирате целия издателски бранш, няма как да ви се получи. Щом толкова ги рабирате, станете издател и работете по вашите си норми и представи, пък ако оцелеете на пазара - чудесно.
Засега имате два избора: харесвате книгата - купувате я, не я харесвате - не я купувате.
Дали сте толкова идеално вършещ работата си в занаята, в който се изявявате в момента... съмнявам се в непогрешимостта ви; а и все ще има колеги, които са по-добри от вас.
Ех, черногледство българско - не е важно, че поне се е появил един по-интересен вид на книгата, не е важно колко безумно преработени текстове (дори и да са без грешки, ама не са) има "Малкият принц", но е важно къде каква буква сте открили грешна...

от До 6 / дата: 09 сеп 2015

Извинявам се, но аз НЕ представлявам тук Владко Мурдаров или правилата за писане на българския език, че да ме обвинявате за някакви недоглеждания и объркване на букви при писане на коментар.
Понеже НЕ знаете за какво става въпрос: ЧИТАТЕЛИ БЯХА ПОСОЧИЛИ КОНКРЕТНИ ГРЕШКИ ОТ СТРАНИЦИ, имаше няколко такива мнения, които цитираха страници и грешки. Тези мнения бяха ИЗТРИТИ! И аз попитах, защо след като мненията НЕ бяха заяждане, а просто посочваха дефекта в дадения продукт?
Радвам се, че изд. Книгомания са решили да печелят на гърба на отпадналите права на "Малкият принц", а с тях и още редица други издателства.
И за да завърша темата за "Стигмати", които посочих като пример. Не казвам, че са издавали само книги без нито една грешка, но ако всички издателства мислеха повече за превода, редакцията и стойността на продукцията си, нямаше да има толкова много издателства, чиито книги не само се отлепят при четене, но и чиито преводи са понякога с такива грешки, че е смешно, а името на редактора стои в края само за да присъства, че уж го е имало.
Нищо против изд. Книгомания, но след като потребите им посочиха дословно по страници грешките, мненията им бяха изтрити. Това за какво ви говори? :)))

от До Номер 3 / дата: 09 сеп 2015

А вие как открихте грешките, като сам допускате такива в писането си? Някак мнението ви на потребител и ценител олекна. И колкото и да ви е тъжно, дори в книги на издателство "Стигмати" е имало грешки - и не, не от непрофесионализъм; просто няма книга без нито една грешка. Колкото до това защо преди не е имало толкова издания на "Малкия принц" - сам си отговорихте: защото правата могат да се държат само от едно издателство.
Дали едно издателство е печалбарско - е въпрос на издателска политика. Пазарът трябва да бъде разнообразен... Иначе издателствата ще изчезват... също като "Стигмати", за което съжаляваме.
И пак прочетете дали има грешки в "Малкият принц" на споменатото издателство... или просто ви е приятно да търсите под вола теле и да обвинявате...

от Узунов / дата: 08 сеп 2015

До Ния

Уважаема Ния, НЕ ИСКАМ да правя реклама на нито едно издателство, но, моля ви, направете си труда да прочетете една/няколко книги на изд. Стигмати, което вече не съществува (заради смъртта на собственика му, г-жа Малина Томова, лека й пръст). Отворете някоя от тези книги и заповядайте след това да ми кажете отново, че нямало да остане издание без някакви грешки.
При положение, че всички издатели бяха толкова съвестни като г-жа Томова, подбираха преводачи и издания НЕ заради печалбарството, а заради любовта към книгите, българският книжен пазар би изглеждал различни.

Относно "Малкият принц" - ЗАЩО изд. Книгомания или другите не го издадоха преди, когато имаше ПЛАТЕНИ права за книгата? А всички се юрнаха да печелят след като правата паднаха. Не, това НЕ е любов към изданието на Екзюпери, а към българско печалбарство!

от Ния / дата: 08 сеп 2015

Не знам защо, но когато се появи нещо хубаво на пазара, все ще се намери някой да го оплюе. Но и това е един вид реклама на продукта, че е забелязан. Специално това издание е прекрасен подарък за всеки, който обича историята на малкия принц, а що се касае до грешките, докато четох, не открих такива. По логиката на коментатор №3 то няма да остане книга на пазара, ако се изтеглят изданията с допуснати грешки. Срещали сме не само правописни, но и фактологични грешки в издания много по-скъпи от въпросната цена.

от Узунов / дата: 04 сеп 2015

Скъпи администратор, питам БЕЗ да се заяждам:
ЗАЩО след като няколко потребителя споделиха, че в книгата има печатни грешки, т.е. това е НЕкачествен продукт на издателството, вие им изтрихте коментарите? Питам съвсем сериозно, защото когато в ам*зон се появи дефектен продукт, потребителите споделят и той бива изтеглян от продажба.
Нима е редно книга за 35 лева с ПЕЧАТНИ ГРЕШКИ да се продава напълно нормално и с това клиентите да бъдат заблуждавани? Разбирам, че ще изтриете коментара ми или ще го редактирате, но ПИТАМ КАТО ПОТРЕБИТЕЛ, който все пак иска срещу парите си да получи качествен продукт. 35 лева не са лев или пет лева от изд. Книгомания нямат право да държат на пазара този продукт ако в него има грешки!

от т. / дата: 04 сеп 2015

Да, наистина прекалено много издания пуснаха в последните месеци, но това може би е най-хубавото. Хем са запазени оригиналните илюстрации, хем е един новаторски подход за една вечна класика. От всички до сега определено бих си купила точно това, нищо че е 35лв.

от Николай Узунов / дата: 02 сеп 2015

Прилошава ми когато видя ново издание на "Малкият принц" ... сега пък и 35 лева, панорамна книжка ...
Коментарът е редактиран от администратор.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]