Евангелието на Луцифер

Автор: Том Егеланд
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 31

Издател Персей
Брой страници 416
Година на издаване 2010
Корици меки
Език български
Тегло 397 грама
Размери 20x13
ISBN 9789548208625
Баркод 9789548208625
Категории Трилъри, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Нов трилър от автора, по чиито дири върви Дан Браун.

325 г.: Император Константин свиква в Никея събор, който трябва да спре разногласията в християнската църква. Обявените за еретични ръкописи трябва да бъдат унищожени.
1970 г.: Джовани Нобиле, професор по теология в Григорианския университет във Ватикана, изследва противоречивите хипотези около изчезнал древен ръкопис, наречен „Евангелието на Луцифер”. Негов приятел антиквар го изпраща в Луксор, Египет, за да удостовери автентичността на пергамент, открит в пустинята. Чисто научното занимание преобръща живота на Нобиле и семейството му.
2009 г.: Консерватор в Киево-Печерската лавра, Украйна, открива мумия на монах от XII в. и древен пергамент с мистични символи. Тъй като страната му не притежава необходимите ресурси за изследване на ръкописа, той го поверява на археолога Бьорн Белтьо. Дни по-късно консерваторът става жертва на ритуално убийство. Оказва се, че по същия начин са били убити в различни европейски градове и други, посветени в съществуването на ръкописа. Какво съдържа той – древна тайна или пророчество за вече недалечното бъдеще? Това трябва да открие Белтьо, ако успее да оцелее и да намери верния път между могъщите групировки, домогващи се до ръкописа.
Роман с богата документална основа и във въздействащия, динамичен и емоционален, стил на Том Егеланд. Той ще ви проправи път през мъглата на времето към отговора на загадки от Стария завет и древността. И ще преобърне представите ви за Бог и Сатаната, за небето и ада.

Ключови думи: Скандинавски автори, Промо -25%, Нови книги, нови светове

от Тонката / дата: 02 окт 2021

Книгата е супер, чете се лесно и бързо. А иначе за Коледа бих искал да спомена, че не е това, което си мислите. Защо дядо Коледа е с червени дрехи и защо името му(Санта) прилича много на Сатан? Не е ли едно и също, или само аз си мисля така? Помислете и за празнуването на Коледа-ядене и пиене на корем! Тези така богоугодни дела! Или пък не? Време е да си размърдаме малко мозъците, а не да си ползваме главите само за прически!!! Всичко най-добро на всички!

от Генков / дата: 23 яну 2019

Книгата е невероятна, наистина преобърна представата ми за Бог и Сатаната, за небето и ада. Коментарът е редактиран от аминистратор.

от Саша / дата: 20 яну 2012

Хареса ми - интересна е и много приятна за четене!

от ivo / дата: 28 ное 2011

Книгата е страхотна! Въобще всички на Егеланд ми допадат много, но тази е върха!

от Асен / дата: 23 яну 2011

Аз не съм наивник. Следя всичко в този жанр и определено мога да кажа, че този автор е далеч по-добър от Дан Браун. А специално този роман е невероятно добър и е в моя Топ 5 на трилърите с исторически и библейски загадки. Другият добър автор е Стив Бери, макар че последната му книга малко ме разочарова. Докато Том Егеланд наистина пише все по-добри неща!!!

от Арнаудов / дата: 23 яну 2011

не ми хареса... изтъркано е, за наивниците може би е добро, но не и за мен.

от Благой / дата: 20 яну 2011

Ще има ли нови книги от същия автор?

от Pravdo / дата: 19 яну 2011

Много ми хареса, наистина изключителен трилър!!

от Miro / дата: 16 яну 2011

Книгата е страхотна!!!

от Василка / дата: 05 яну 2011

Изненадан, ти май не си чел книгата!Ако я беше чел нямаше да пишеш такива неща. А май не си я и разгръщал,нали? Иначе щеше да видиш:
1.оригиналната й форма - тя личи по различните шрифтове в нея. поздравления на издателите за това хрумване!!!
2.оригиналните герои - главният Бьорн и нямата Моник не са герои,които срещаш често
3.оригиналните идеи - за тях ще разбереш като прочетеш книгата.да не развалям тук удоволствието от нея за читателите,които искат да и се насладят
Единственото неоригинално нещо в нея е,че се чете леко и с удоволствие.а оригиналните неща сме свикнали да ги четем мъчно,нали???? Книгата е невероятна - това е истината!!!!!!

от Изненадан / дата: 05 яну 2011

Който смята, че тази книга е оригинална и не е преекспонирана, значи все едно да каже: ''Ей излезнал е нова серия на филма Рамбо, страхотно послание, невероятни идеи...''. Абе не разбирате ли, че не е стахотно, а е изтъркано!

от Kamelia / дата: 30 дек 2010

Аз нямам нищо против заглавието. Нямам навик да съдя по книгата нито по заглавието, нито по корицата. На мен тази книга ми хареса, дори много. Независимо дали вярваш или не на това, което е в нея, нещо остава в теб и не я забравяш. А напоследък все по-рядко попадам на такива книги. Тъй че за мен книгата е супер и с чисто сърце я препоръчвам на всеки!

от Sten / дата: 30 дек 2010

Скъпа Дора, такава книга, която дори и само в заглавието да загатва нещо срещу исляма, никое издателство в света няма да посмее да издаде. Така, че на теория си права, но на практика това няма как да се случи. Аз я прочетох и нищо в нея не ме грабна, освен умението на автора на разказва. Не съм от най-вярващите, но честно казано и мен заглавието не ми допадна.

от Дора / дата: 30 дек 2010

Избягвам да чета книги с такива натрапчиви заглавия. Представяте ли си как би се приела напр. една книга със заглавие: ''Корана на Станата''.
Първо автора ще го очистят до седмица. А после и книгата ще бъде спряна от продажба. И това със сигурност, защото никой не може да се гаври с Мохамед. Но с Иисус - ама разбира се - няма никакъв проблем! :(

от Виктор Т. / дата: 30 дек 2010

Страхотен трилър! Прочетох го за няколко дни! Търсих да купя още една бройка за подарък за брат ми, но по книжарниците я няма и казват, че чакат доставка от една седмица.

от Daniel / дата: 27 дек 2010

Книгата не съм я чел, но книга, която може да те шокира е Моята Борба на Адолф Хитлер.

от До стоянчо / дата: 27 дек 2010

Стояне, колко "невероАтно тъп" си, мойто момче! 5-ти клас имаш ли щом едно изречение от 3 думи не можеш да напишеш правилно? Ама така е днешната младеж...

от Мати / дата: 26 дек 2010

Най-доброто нещо, което съм чела от една година насам! Историята не е банална, а оригинална - ако действително си чел книгата, изобщо не можеш да кажеш такова нещо. Някои от отзивите, които виждам тук, съвсем не отговарят на истината. Книгата е много интересна като сюжет и изобщо като литература е невероятно добра! Браво на автора, ще потърся и другите му книги, които още не съм чела!

от марто / дата: 25 дек 2010

хаха стига сте говорили глупости! книгата си е супер интересна! ама хейтърите само това знаят - да плюят :д

от Стоян / дата: 24 дек 2010

Невероатно тъпа книга.

от Мариян Николов / дата: 23 дек 2010

Книгата е много добра, изглеждза, че авторът много се е ровил, и страшно вълнува. По отрицателните отзиви съдя, че това са хора които не са чели книгата. първо - каквито и претенции да имаш към литературата тази книга отговаря на тях - не е просто поредният трилър, а книга която трудно ще забравиш. второ - как ще обижда Христа като тук сюжетът е за старозаветни митове. Явно Йосиф я бърка с нещо друго - май с "Краят на кръга".

от Йосиф / дата: 23 дек 2010

Че е банално в това НЯМА спор. Обаче има още един недостатък, който ме подразни сега преди самата Коледа – обижда Христа. Но разбира се нали трябва читателя да се шокира, че да чете. Но аз не одобрявам този похват на маркетинг.

от Иван Гяушев / дата: 23 дек 2010

На мен пък ми хареса.
И то много.
А смятам, че съм 'поне средноинтелигентен човек':)
Ама явно всеки си има вкус.

от Милен Добрев / дата: 23 дек 2010

Това е една от най-глупавите книги, които съм чел в живота си. Призовавам всеки поне средноинтелигентен човек да не си губи времето с нея!

от капустин / дата: 18 дек 2010

повече от банално

от Димитър Денков / дата: 17 дек 2010

Изключителна книга. Браво!!! Чакам следващата.

от Венета Тодороф / дата: 14 дек 2010

Купих си книгата на панаира на книгата. Прочетох я бързо. Съжалявам, че не си купих и другите книги на този автор. Той е голямо откритие за мен. Препоръчвам я на всеки, който обича разплитането на древни загадки.

от М. / дата: 14 дек 2010

Банална история

от Мария Иванова / дата: 09 дек 2010

По-съгласна съм с Валери. Книгата е великолепна. Сюжетът е непредвидим, с много обрати. Но аз лично съм възхитена от начина на писане на този писател. Пише много четивно, без да те напряга при четенето. А най-странното е, че успя да ме трогне и развълнува (все пак става дума за роман за развлечение) - е с тази история за отвлеченото момиченце.

от Маринов / дата: 09 дек 2010

Прочетох и какво да кажа.
Преекспонират се все едни и същи теми!
Фабулата е изтъркана, а диалозите – слаби.

от Валери К. / дата: 09 дек 2010

Пазителите на завета ми хареса много, но тази направо надмина очакванията ми. Много як трилър. и се чете на един дъх.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Романът на Том Егеланд е богат на документални и исторически факти.С типичния си динамичен и емоционален стил, авторът ще ви проправи път през мъглата на времето и ще узнаете загадките от Стария Завет и древността.

Бъдете сигурни, че представата ви за Бог и Сатаната ще бъдат тотално преобърнати.

Теодора Накова, Хеликон Пловдив

В последно време много скандинавски автори завладяха книжния пазар.Може би този факт не е случаен , тъй като доста от американските писатели на трилъри взеха да поизчерпват своя заряд.

На българските читатели името на Егеланд е добре известно от предишните му романи и най-вече от "Краят на кръга". В новия му роман се срещаме с добре познатия ни археолог албинос Бьорн Белтьо, който този път е по следите на един ръкопис на една отдавна забравена секта йезиди.

Какво съдържа този пергамент - древна тайна или това, което очаква човечеството в недалечното бъдеще?

На тези въпроси трябва да отговори Белтьо ако успее да оцелее сред различните групировки,които се опитват да се домогнат до ръкописа.

Дали този артефакт не показва един Паднал ангел в друга светлина и дали той ще успее да промени светогледа ни, остава да разберете след като прелистите романа.

Антонина Ганева, Хеликон Стара Загора

Роден през 1959 г. в Осло и учил в САЩ, Том Егеланд е работил като разследващ журналист, репортер и редактор във водещи всекидневници и тв канали. През 1988 г. дебютира с романа на ужасите „Пътека към миналото” (преиздадена през 2006 г. под името „Рагнарьок”), разказващ историята на съвременна двойка, попаднала във викингската епоха. Но неговият литературен и пазарен пробив е романът „Краят на кръга”. През 2006 г. Том Егеланд се отказва от високия си пост в TV 2, за да се отдаде изцяло на писателската си кариера. Автор е на общо 9 романа, преведени на 20 езика.