Пасиансът на архангелите

Автор: Мария Лалева
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 15

Издател Книгомания
Брой страници 424
Година на издаване 2021
Корици меки
Език български
Тегло 331 грама
Размери 13x20
ISBN 9786191953080
Баркод 9786191953080
Категории Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

„Пасиансът на архангелите“ е книга за греха и покаянието. Обяснение в любов към живота. След успеха на първия си роман „Живот в скалите“ Мария Лалева поема по нов път в литературата. Предлага игра на карти. Пасианс, в който смъртта и прошката се срещат. Пасиансът е игра на търпение. В живота смирението е ключът към щастието.

Георги Тошев

Безчисленото небесно множество от ангели се е спускало над ръката на Мария. Тъкмо безплътните им същества придават такава поразяваща сила на тази книга – иначе тя би била повече човешка. А сега не е. A там, където са ангелите, там е доброто. Прочетеното в този роман е като избавление.

Мира Добрева

Книга за светлината, която носим, а я търсим другаде!
Книга за силата, с която сме родени, а се учим да загубим, за да я градим наново!
За Любовта, за която трябва да се събудиш!
Книга за човекознанието, в което човек опознава Бог, опознавайки себе си!

Силвия Лулчева

„Пасиансът на архангелите“ е един вълнуващ път, който започва с първата страница на тази Библия за живота и продължава дълго след като си я прочел. Мария не е просто великолепен писател, тя е истински изповедник. Мил, но безкомпромисен в желанието да се огледаш в себе си.

Нели Хаджийска

Историята на едно семейство, въвлечено в поредица от конфликти, тайни, обрати, мистерии и суеверия

Главната героиня минава през множество изпитания, срещи и раздели, преди да създаде семейство и да осинови две момичета. Съдбата ? е отредила дарбата да разгадава стъпките на човека, редейки пасианс с тесте старинни странни карти, и да разкрива отклоненията на хората от предначертания план на душите им. Животът я сблъсква с рождената майка на двете ? осиновени дъщери, на която тя разкрива тайните си, преди да умре. Конфликтът между двете сестри, оплетени в любовен триъгълник, и съдбата на извънбрачното дете, родено от забранена любов, са в основата на тежки избори и сериозна вътрешна трансформация на останалите герои. Огромна роля в историята изиграва изхвърленото на улицата куче, което не просто спасява живота на един от главните герои, но и го провокира да открие истинските ценности в живота.

Човешкият свят, разделен на черно и светло, ад и рай, лъжа и истина, его и душа се разкрива чрез история, наситена с предизвикателства и болка.

Ключови думи: Избрано от книжарите 2021, Подбрано от 2021, ТОП 101 Българска художествена литература 2021, ТОП 101 Художествена литература 2021, ТОП 201 за 2021 година, ТОП 101 художествена 1.01.-30.06.2022, ТОП 201 1.01.-30.06.2022, ТОП 61 българска художествена 1.01.-30.06.2022, ТОП 101 Българска художествена литература 2022, ТОП 101 Художествена литература 2022, ТОП 201 2022, ТОП 101 художествена 1.01.-30.06.2023, ТОП 201 1.01.-30.06.2023

от ОТ / дата: 18 май 2023

Не я препоръчвам

от Коко архангела / дата: 04 апр 2023

Погледнах книгата в книжарниците и не можа да ми хареса не си я купих
Прочетох само един абзац

от Галя Петрова / дата: 24 фев 2023

Вярата в Бога и гадаенето на карти са несъвместими неща! Много дръзко заглавие! Явно авторката се изживява като много мъдра, но нещо не се е получил пасианса...

от Тина / дата: 09 сеп 2022

Чакам с нетърпение следващата Ви книга!!!! Ще си позволя да нареча този прекрасен роман шарен, вълнуващ, истински, струва си да стане част от личната библиотека на всеки ценящ читател.

от Мария Кънчева / дата: 12 авг 2022

История, която те кара да се спреш за малко, да се вгледаш в себе си и в представите си за живота.

от Администратор / дата: 27 юли 2022

Класациите на Хеликон са на база извършени продажби в цялата верига, включително физически магазини и Интернет книжарница.

от Марин Илиев / дата: 25 юли 2022

На 21.12.2021 г. тук цитирах „Хеликон" – „В „БГ топ 101" е записано: „Така излиза, че за малко повече от месец в книжарниците на веригата са продадени 4753 бройки от новата книга, което е наистина изключително!" и изразих моите основателни съмнения в посочената цифра.
Коментар от сайта нямаше и сега отново искам да питам за коректността на подаваната информация:
В класацията „Топ българска литература за първата половина на 2022 г.", публикувана в „Lira.bg" и обхващаща периода 1.01 – 30.06. 2022 г., за книгата „Пасиансът на архангелите" е посочено, че са продадени 4285 броя.
Е, на кое да вярва читателят – на това, че за около месец и половина са продадени 4753 броя, или че за шест месеца са продадени 4285 броя?
Или пък, че към момента са продадени от прехваления роман общо 9038 броя, и то само за около седем и половина месеца?
Това означава, че от този роман са продавани по повече от 1200 книги месечно!!!
Както в предният си коментар, така и сега категорично заявявам – това е просто нереално за малкия книжен пазар в България.
И отново искам да попитам – верни ли са цифрите, посочени в класацията на „Хеликон" и трябва ли въобще да им се обръща някакво внимание от страна на читателите?
Надявам се, преди да се изтрие този коментар, от „Хеликон" да се направи някакъв анализ на посочените в собствената им класация цифри за продадени книги.

от Катерина / дата: 01 юни 2022

Много, много трудно дочетох книгата и то след като я захвърлях на няколко пъти. Безкрайни монолози, назидателен тон, тук-там достоверността на разказа издиша (времевите връзки ми се струват нелогични). Ясно е, че авторката има история и интересни, универсални послания. Но не умее да ги предаде така, че и читателят да се наслади на книгата. Надявах се на нещо по-добро от "Живот в скалите", която имаше сходни слабости в началото. За съжаление, не се е получило.

от Веселин Иванов / дата: 10 яну 2022

Доста свободна трактовка на авторката.
Първо,Вярата не е магия...Вярата е една от трите Велики Християнски Ценности..
Второ...Картите те избират..
Не приемам подобна трактовка...Както Не биха я приели...Най Великите Българи...Свети Иван рилски..
Свети Патриарх Евтимий...Дякон Левски...Поборниците и Защитниците на Православието...

от Марин Илиев / дата: 21 дек 2021

Сигурен съм, че този коментар ще бъде изтрит, но считам, че трябва високо да се каже – има нещо сбъркано в отчетите на „Хеликон" за тази книга. В „БГ топ 101" е записано: „Така излиза, че за малко повече от месец в книжарниците на веригата са продадени 4753 бройки от новата книга, което е наистина изключително!"
Бройката продадени книги ме шокира! Веригата книжарници е от общо 37 обекта /по данни на сайта/, и ако приемем, че романът се е продавал 40 дни, това означава, че всеки божи ден /включително и през почивните дни/ са се продавали по 118 броя в цялата страна, или по повече от по 3 книги на ден във всяка една книжарница – от тази на пл. „Славейков" в София, до малките обекти в Троян и Гоце Делчев!
Това просто е нереално – както за българския беден читател /книгата все пак се продава за цели 18 лв./, така и за книжния пазар като цяло! Ами като прибавим и останалите продажби – нека са само на „Живот в скалите" и „Глина" – общо 11 941 за годината /по 33 броя всеки ден, вкл. и през националните празници!!!/, тогава излиза, че в книжарниците на „Хеликон" постоянно има опашки от чакащи читатели да си купят новите произведения на прехвалени автори.
Е, аз опашка в книжарница никога не съм видял!

от Администратор / дата: 10 дек 2021

към Филип: В случай че визирате рейтинг на книгата, бихме искали да уточним, че той се формира на база обективния брой продажби в системата на Хеликон.

от Павлина Радева / дата: 10 дек 2021

Тази книга нанася гигантски поражения на българската литература. Това не е книга, от която става "бестселър". Това е книга за 200-300 души максимум - отвлечени интелектуалци, които искат да се затворят някъде и да съзерцават, вкл. без самите те да знаят какво.
За 99% от хората, тази книга е абсолютна безсмислица. Трудно се чете, няма никаква логика в нищо, никаква свързаност. Дори метафизичните послания са объркани. В 2 поредни изречения се говорят 2 съвсем различни неща. Това прилича на "псайделик транс" или запис на случайни сънища.
Превръщането на подобен абсурд в бестселър чрез маркетинг и реклама, ще се върне като камшичен удар. 99% никога няма да си купят друга книга на същата авторка. Но по-лошото е, че ще кажат за пореден път "... българските автори това пишат". И недоверието към българското ще бъде напомпано отново.
А имаме толкова добри автори...
Коментарът е редактиран от администратор.

от Филип / дата: 01 дек 2021

Поредната високо надценена книга! Ясно е, че Мария Лалева е любим автор на 'Хеликон', но доста явно го показвате вече! Има много по-стойностни бг автори.

от Ася Димитрова / дата: 08 ное 2021

Удивително вдъхновяваща и завладяваща със съдържанието си и изказа на думите е книгата!Заслужава си да бъде прочетена.

от / дата: 01 ное 2021

Невероятна, вдъхновяваща, докосваща!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]