Животът и смъртта на Людмила Живкова

Автор: Иво Милев

Коментари: 2

Издател Сенс
Брой страници 736
Година на издаване 2018
Корици твърди
Език български
Тегло 1351 грама
Размери 17x24
ISBN 9786199122907
Баркод 9786199122907
Категории Биографии. Генеалогия, Художествена литература, Книги

Биографичната книга „Животът и смъртта на Людмила Живкова“ е плод на дългогодишните усилия на автора Иво Милев. След задълбочени проучвания от 2009 година насам, прелистване на над 50 000 страници неизползвани и прашни архиви, се ражда максимално подробен биографичен разказ за дъщерята на Генералния секретар на ЦК на БКП Тодор Живков наричаната още "бялата птица на българската култура"

Новата биография на Людмила Живкова, “Животът и смъртта на Людмила Живкова”, е резултат на многогодишен труд на автора Иво Милев. Той работи по темата Людмила Живкова от 2009 г. във връзка с развитие на проект за игрален филм. След работа с над 50 000 страници архивен материал, в по-голямата си част неизползван досега, книгата представлява най-пълния биографичен разказ за Людмила до момента.

В центъра на този разказ е личната драма и трагедия на една жена, умряла с чувството, че е предадена, изоставена и излъгана, дори от собствения си баща, а смъртта и? и до днес продължава да буди загадки.

„Животът и смъртта на Людмила Живкова“ е навременна книга, дистанцирана и ангажирана в еднаква мяра.
Иво Милев е подходил с хирургическата точност на хронист. Събрал е детайлите в едно плътно цяло. Оформил е образ, който може да се възприема с хладен разум. Документалната сага не е предназначена да защитава или отрича времето, хората, решенията им. Това е описание, страничен поглед върху всичко възможно, което ги е оформило.
Полезността на този труд е безспорна. Но по-важно е, че читателят инстинктивно изгражда доверие към неприсъстващия разказвач

Ключови думи: Загадката Жена

от Магдалена Михайлова / дата: 13 май 2020

Авторът е положил огромен труд и направил пълно изследване на духовния и културен живот от 60-те до 80-те години. На моменти се чете доста трудно, правят се големи отклонения и твърде подробно се описват някои духовни практики и учения. За сметка на това фактите от биографията на Людмила са твърде оскъдни и някък си между другото. Вярвам, че тази книга книга ще бъде оценена много добре от специалистите в тези области, но според мен е тежка за асимилиране от широкия читателски кръг.

от Боян Дуранкев / дата: 22 фев 2019

Посегнах към тази книга с предубеждение (авторът е млад - роден е години след като познавах ЛЖ), но след прочита й горещо препоръчвам на остатъците от моето поколение тази книга, заслужава си. Освен това, "отклоненията", които се правят по някои поводи - при това - обширни - са ценни (като щрихи от времето) за напластяваните идеи у Людмила. Най-приятното е, че след затваряните на книгата си мислиш за загубената култура от "лошите времена".... С носталгия, но и с болка.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]