В захвата на прикритата цивилизация. Мегалити, подмогилни храмове и тайнства в тях

Автор: Христо Буковски

Коментари: 3

Издател Сиела
Брой страници 200
Година на издаване 2018
Корици меки
Език български
Тегло 334 грама
Размери 16x23
ISBN 9789542826507
Баркод 9789542826507
Категории Археология. Антикварство. Извори, История, Книги

Човечеството отдавна познава разделението на труда като възможност на обществото да осигури място и роля за всекиго. Но в този процес не участват само хората. Тази книга разглежда митологичните, етиологичните, историческите, научните и мистериалните свидетелства за възможността на Земята да се развива една успоредна – свръх човешката! – цивилизация.
Древните ни предци явно са я познавали, защото от анализа на сакралните обекти, артефактите от тях и съхранените ядра на магичните обреди става очевидно как са се „заигравали“ с нея в развитието на своите светилища посредством ритуалите, извършвани сред кромлехите, в долмените, във „вълчите“ посвещенчески пещери-утроби и в подмогилните храмове на траките.
Това подробно е описано в изложението, а е подсилено със снимки на обекти, за които не е ставало дума другаде и са непознати за науката, защото хората май „целево“ са били отведени далече от тях да ги забравят.
Вече назря времето да си ги спомним и тук ще разберете защо.

от Тракиец / дата: 30 сеп 2019

Започнах да чета книгата с огромен интерес, но буквално след първите 20тина страници реших само да доразгледам фотосите и да планирам някое интересно пътуване до тях. Няма никаква последователност в идеите на автора, пише в изключително труден и ненужен никому жаргон. Фактите са базирани на лични авторски представи за живота на древните, които включват гиганти, извънземни и други легендарни същества, населявали земите ни. Нямам нищо против малко научна фантастика, но това, което съсипа книгата напълно за мене, беше опитът на автора да измисля нова история за наши могили и тракийски комплекси и да заменя научни факти със "силициеви портали към отвъдното"

от Стоян Минеков / дата: 25 юли 2019

Интересни книги, но много скромно оформление. Предпочитам книгата да струва 20 лв, не 15 лв, но да има цветни фотоси към коментитаните събития. С тези черно-бели снимки направо е неприятно за четене. Хубава работа, но българска!

от Запознат / дата: 01 юли 2019

Псевдоистория...

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg