Следвай сърцето си

Автор: Андрю Матюс

Коментари: 0

Издател Гнездото
Брой страници 168
Година на издаване 2018
Корици меки
Език български
Тегло 312 грама
Размери 16x23
ISBN 9786197316216
Баркод 9786197316216
Категории Приложна психология, Книги

Издадена на 42 езика с повече от 2 милиона продадени копия!
От автора на „Как работи животът“ и „Как работи щастието“
Андрю Матюс отново е тук, за да те зареди с оптимизъм, да те вдъхнови за един смислен и щастлив живот и да те научи да живееш с лекота и вълнение, без да обвиняваш съдбата, хората и обстоятелствата. Ти си този, който може да промени живота си, напомня авторът.
„Не се опитвай да променяш света, промени себе си!“
В книгата „Следвай сърцето си“ Андрю Матюс споделя десет важни житейски принципа:
1. Тук сме, за да усвояваме уроци, а нашият учител е светът.
2. Вселената няма любимци.
3. Животът ти е точно отражение на убежденията ти.
4. В мига, в който станеш прекалено привързан към вещи, хора, пари..., съсипваш всичко.
5. Фокусираш ли се върху нещо, то се разраства.
6. Следвай сърцето си!
7. Господ няма да слезе от небето и да каже: „Вече ти е разрешено да постигнеш успех!“.
8. Когато се бориш с живота, печели винаги той.
9. Как да обичаш хората? Като ги приемаш.
10. Мисията ни в живота не е да променяме света, а да променяме себе си.
Тази книга те учи:
как да правиш каквото обичаш
как да се справяш със сметките и счупените крайници
как да откриеш собствения си път
как да постигнеш душевен покой
как да обичаш хората
как да преодоляваш катастрофите в живота си
как да спреш да обвиняваш майка си

Ключови думи: Щастие за здраво сърце, Да четем в студените дни, 7 април - Ден на здравето, Изкуството да бъдеш щастлив, ТОП 50 нехудожествена литература 2018, Нова година, ново начало, Време за книга, 2020 - свеж рестарт, Време за трансформация, Психологията в живота ни, Да преодолеем безпокойството, Време за любима книга, Нов сезон, нови навици и умения

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Един от най-продаваните и известни автори на мотивационна литература, австралиецът Андрю Матюс, отново идва при българските читатели с преиздаването на „Следвай сърцето си“ от издателство Гнездото. Първото издание, разбира се, се изчерпа. Заклетите търсачи на успех и щастие никога не свършват, затова и успехът на Матюс е гарантиран. Упражненията за постигане на това бленувано щастие на пръв поглед изглеждат лесни за извършване – щастливите хора се фокусират върху това, което имат, а нещастните върху това, което им липсва. Изборите ни са ежедневни и дори дребни, но са важни. И когато стигнем до практическото им и конкретно измерение, често не знаем по кой път да хванем, наляво или надясно. Андрю Матюс ни дава посоката - „Следвай сърцето си“. Но как да разберем какво иска нашето сърце, когато изборът е труден? И не е ли разумът водещ? Андрю знае отговорите на всички тези въпроси и дори на още повече, няма как милиони читатели на над 43 езика по цял свят да грешат в преценката си. На някои езици преводът на заглавието е „Животът се променя, когато ти се променяш“, също проста сентенция, но истините имат това свойство, да бъдат прости. Читатели на Андрю Матюс споделят, че „Следвай сърцето си им е помогнала в най-трудните им пубертетски години, когато конфликтите с обществото са най-силни и въпросите най-неразрешими. Книгата се е доказала като ефективна както за младите, така и за хората на средна и по-зряла възраст. И следва неотклонно линията, зададена от Андрю в другите му бестселъри за самопомощКак работи щастието“ и „Как работи животът“. Основната му идея, между другото както в повечето произведения от тази област, е, че контролът върху собствения ни живот не бива да бъде оставен на произвола. Че отговорността за нашето щастие не е на някого около нас, а си е наша лична. Че човек сам избира какво да забележи – непочистения прозорец или гледката, откриваща се към слънчевия ден навън. Впрочем, нужда от повече думи няма, и второто издание на „Следвай сърцето си“ ще свърши бързо. Побързайте!

Хеликон