Затворисърце

Автор: Константин Трендафилов
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 16

Издател Жанет-45
Брой страници 312
Година на издаване 2017
Корици меки
Език български
Тегло 305 грама
Размери 13x20
ISBN 9786191863143
Баркод 9786191863143
Категории Романи и повести. Български, Българска проза, Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

„Затворисърце“ (нарочно изписано заедно) е първият роман на младия поет.
„Само не ме пускай“ казва онова необикновено момиче в ухото на героя, след като се любят за пръв път.

Този роман прави това с читателите си.
Подвеждащо лесен. Подозрително дълбок.
Константин Трендафилов идва.
Захари Карабашлиев

Ти не можеш да спасиш никого – нито себе си, нито другите. Любовта обаче винаги ще те връща към мястото на престъплението… Към отказа да осмислиш собствената си вина. Или към способността да живееш предимно чрез вината. Константин Трендафилов ни предлага честен и изящен, направо стремителен роман, с много входове към българската история от 90-те години насам – и почти без изход. Но може ли да има изход от истината за нашето време.
Марин Бодаков

Две мъжки съдби, белязани от любовта. С различни любими, но с патила почти еднакви. Срещат се случайно и един на друг разказват живота си – откровено, честно, без страх. Романът на Константин Трендафилов попива техните разкази, за да ни ги предаде увлекателно и живо. И разбираме, че когато любовта говори, всичко друго замлъква смирено. Отворете „Затворисърце“, за да чуете гласа на тази беззаветна любов.
Митко Новков

Ключови думи: Съвременна българска литература, Топ 30 българска художествена литература 2017, Топ 50 художествена литература 2017, Топ 200 2017, Топ 30 българска художествена литература 2018, ТОП 50 художествена литература 2018, Творци на добрина, Топ 30 българска художествена литература 2019, ТОП 50 художествена литература 2019, ТОП 100 март 2010 - март 2020, ТОП 50 БГ художествена 1.01.-30.06.2020, ТОП 51 българска художествена литература 2011-2020, ТОП 101 Художествена литература 2011-2020, ТОП 201 на десетилетието, ТОП 61 Българска художествена литература 2020, ТОП 50 БГ художествена литература 1.01.-30.06.2021, ТОП 101 Българска художествена литература 2021, ТОП 61 българска художествена 1.01.-30.06.2022, ТОП 101 Българска художествена литература 2022, ТОП 101 Българска художествена литература 2023

от Ева Добрева / дата: 13 дек 2020

За съжаление аз също споделям мнението, че книгата е разочароваща. Персонажите нямат дълбочина, стилът е доста повърхностен, историята беинтересна. Но! Все пак става дума за дебютен роман. Бих дала шанс на следващ.

от С.с. / дата: 14 сеп 2018

Уникална книга!

от Екатерина / дата: 07 сеп 2017

Книгата е уникална! Препоръчвам!

от Валерия / дата: 30 юли 2017

Романът страшно много ми хареса. Чете се много лесно и бързо и потапя в един свят, който е и близък и далечен. Не е литературен фаст фууд, няма безсмислен екшън и скалъпен хепи енд. Но е истински и е качествен.
Много ми стана интересно какво точно намерихте объркващо в този роман и какво намерихте кичозно, драги читатели. Много силно искам да знам като коментирате, че който го харесва не е чел други книги, вие колко книги четете на година и какви точно. Коментарът ми е на човек, който чете по около 50 книги годишно от всички жанрове и на различи езици.

от Вяра / дата: 29 юли 2017

Правилно ! Този роман не струва. Изобщо, всичко до сега, което съм прочела от този "автор", е направо пълна скръб. Само с мерак не се става поет или писател.Трябва и да имаш призвание, в този случай, то напълно липсва. младежът що годе има прилична външност и ако беше с десетина сантиметра по-висок, може би, би бил успешен като маникен.

от Не е все тая / дата: 28 юли 2017

Хваленето на книгата от страна на слабо грамотни субекти хвърля съмнение върху стойността й. За каква "култура" говорите, като явно не знаете как се съставя писмен текст? Като не можете да пишете, не пишете коментари. А романът е посредствен - да се надяваме, че ако има втори, ще е по-скопосен.

от Все Тая / дата: 28 юли 2017

Тъпи хейтари.Георги Михайлов каза"Това е разширено съчинение на ученик в девети клас.".Добре почти всички казвате ,че този автор бил млад или некадърен или ,че това е най-големия боклук,който сте чели и естествено се изразявате така живописно защото сте големи разбирачи. Според мен само тези които разбират ,а не просто обичат да четат трябва да съдят.Ти по-добър ли си от него ?Не просто така си мислиш защото ,ако беше щеше да си публикуван автор и да не се занимаваш с хейтене в някакви си сайтчета.Така ,че си помислете преди да се правите на много големи другия път..

xoxo

от Цветанка Младенова / дата: 06 юли 2017

Докога в България ще се толерира простотията, книгата не струва въобще !? Не знам, скоро не си спомням да не съм дочела някоп книга след като съм почнала да п чета, е случи ми се.

от Вероника / дата: 05 юли 2017

Съвсем нормално е някои хора да не харесват романа. Не може да допадне на всеки вкус. Все пак съм крайно възмутена от някои коментари тук. Добре, не Ви харесва, но защо поне малко не си мерите думите? Така ли подкрепяте развитието на българската литература, на културата и въобще на държавата? Не разбирам. Искате да се доказвате като някакви възвишени създания за който подобна книга е недостойна? Смешно е. Авторът е млад, това е първият му роман. Има какво да учи и къде да се развива. Не съсипвайте неговия потенциал с Вашите собствени недъзи на нрава и желание да хулите.
Иначе мен ми хареса книгата, но пък аз нали съм простосмъртна... не разбирам много от литература. :)

от георги михайлов / дата: 01 юни 2017

учудвам се от възторжените мнения, които прочетох. Тези, които са ги написали въобще чели ли са други книги, или тази им е първата. Единственото обяснение за изключително ниското качество на книгата е възрастта на автора. Това е разширено съчинение на ученик в девети клас. Просто е имал повече време да развие някакви словесни полюции. Гледал е "Изкуплението Шоушенк" няколко пъти и е решил, че може да напише нещо подобно в български вариант. Това е първата българска книга, която реших да прочета от така наречена нова вълна. И спирам отново. за да пишеш се изисква талант, ако го нямаш е добре някой да го каже честгно в очите за да спреш навреме. Такъв е случаят с това момче.

от Кирил / дата: 24 апр 2017

Как е възможно въобще ? Няма такова дъно ! Плоско, кичозно, непоследователно, направо като съшито и сякаш нарочно са взети думички от различни места, и са поставени самоцелно, за да иглежда объркващо. Другаде няма как да срешнеш подобна каша. Съжалявам да го кажа, но това са най-зле изхарчените ми 16 лв. за книга от години насам !

от Д / дата: 21 апр 2017

Прекрасен стил на писане, живи и ярки герои и човешки истории.
"Затворисърце" успя да отвори сърцето ми. Това е книга за живота, за човешките терзания и чувства, за прошката, за обичта, за вечната борба между човека и света. Накара ме да осъзная толкова много неща, за които съм била сляпа до сега. Светът е огромен, а в незначителността на всеки един човешки живот се крие смисълът на съществуването ни. Бог ни е създал такива, каквито сме. Определил е индивидуалните ни пътища, хората, с които ще се срещнем. На нас ни остава само да чакаме, да вървим по пътя си. И, ако ни е отредено, да срещнем любовта.
Тази книга потвърждава философията, че не всичко е такова, каквото изглежда. Препоръчвам я на всеки, който желае да се досегне до едно невероятно четиво, което свири на струните на сърцето ти с нежни пръсти.
Браво, Константине! Браво, че се осмели да чувстваш и да предаваш емоциите си чрез думите. И благодаря, че излекува душата ми с книгата си. Благодаря.

от Администратор / дата: 19 апр 2017

към Янина: Вашето гласуване с 5 звезди е отчетено. Но рейтинг системата показва крайната оценка от гласувалите, която е средно аритметично на всички генерирани вотове.

от Янина / дата: 18 апр 2017

Първо искам да започна с това, че ми беше невъзможно да оставя 5 звезди рейтинг. Поради някакъв технически проблем опцията е м/у 1-4 (оправете си сайта).
Книгата за мен е уникална! Аз лично имах занижени очакваня към нея. Точно като Илияна Кирилова, която предполагам, не я е чела. Мислех, че или нещо няма да и стига или ще е преиграна. Изненада ме изключително приятно. Не знам дали с откровния си непринуден разказ в първо лице или разбитите във финни детайли описания, но аз лично се потопих в нея и успях да да се докосна до всеки един от образите и. Зад семплата, но интригуващата история се крият множество дълбоки морални въпроси и отговори, кръстопъти и житейски истини. Написана е образно и красиво.
Моите поздравления!

от Илияна Кирилова / дата: 10 апр 2017

Първо написана нещо, което трябваше да бъде стихосбирка; сега е написал нещо, което трябва да бъде роман (все под опеката на мама и тати, разбира се). Може би следват: Епопея, Трилогия, нова Библия, в които да изрази творческите си (не)способности...?
Поставям в една графа с налудния Радослав Гизгинджиев...

от Цвети / дата: 09 апр 2017

Уникална книга, която наистина те грабва от самото начало и те изненадва през цялото време! Няколко съдби, преплетени по изключително интересен начин ! Поздравления, наистина е пркрасно да можеш да се докоснеш до творението на един млад талант !

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]