По дигата

Автор: Иван Голев
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Хайни
Брой страници 184
Година на издаване 2017
Корици меки
Език български
Тегло 211 грама
Размери 13x20
ISBN 9786197029444
Баркод 9786197029444
Категории Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Тази книга е за два вида читатели. Едните са, които обичат природата, общуването с водата, тревите, буболечките и птиците. Излишно е да се убеждаваме колко полезно и насъщно е това. Риболовът е един от начините да се откъснем от бетонните градове, от повтаряните до болка ежедневни маршрути и рутинни работни действия. Така че тук и рибарите, и споделящите вкусния им улов, ще намерят интересни историйки и преживявания, които е възможно сами да са изпитали.
Другите са, които обичат да размишляват. За това приятно занимание не са нужни специална екипировка или оборудване – само отворени очи и любопитство. С „По дигата” в ръка ще поумуваме заедно с автора защо сме едно с Вселената, какво ни дава Бог, как сънищата предсказват живота ни, защо китайците произвеждат ментета, кога ще изчезнат политиците, заложено ли е в гените ни да не ценим чистотата... Това са въпроси от различно естество, но кой казва че в ума ни те са степенувани по важност. Полетът на мисълта е криволичещ като полета на лястовица и в това се крие насладата.
След поезията, прозата и романите си в тази есеистична книга Иван Голев е отправил взор и към фундаменталните проблеми, и към дребните фрагменти от нашето житие. „По дигата” е опит за равносметка на всичко онова, което реката на дните ни носи, когато вече сме излезли на брега и бавно крачим по дигата.
Насам, народе! Чудна книга за без пари!

от Олег Айранов / дата: 29 авг 2018

Който очаква от тази книга сборник истории от сорта "хванах ей такава голя-а-ама риба", ще остане разочарован.
Не че такива случки липсват. Има ги описани и тях. Но тук акцентът е върху мислите, които ти минават, докато държиш въдицата в очакване. И подобно на улова, който веднъж се получава, пък веднъж — не, мислите понякога са завършени, а понякога финалът остават за вас.
Малко са авторите от определена възраст нататък, които устояват на изкушението да поучават. Голев не е от тях. Изводите му за риболова в частност и живота въобще (където ги има) не се натрапват.
Книгата се препоръчва не само за рибари.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]