Раждането на Британия Т.1 от История на англоезичните народи

Автор: Уинстън Чърчил
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 6

Издател Пергамент Прес
Преводач Силвана Миланова
Брой страници 420
Година на издаване 2015
Корици меки
Език български
Тегло 516 грама
Размери 15x21
ISBN 9789546410825
Баркод 9789546410825
Категории История на отделните държави и страни, Обща световна история. Справочници, История, Книги

„Раждането на Британия” е първият том от монументалния труд на Уинстън Чърчил, една от най-значимите фигури на XX в., посветен на историята на англоезичните народи. Повествованието започва през 55 г. преди Христа, когато „проконсулът на Галия Гай Юлий Цезар обърнал поглед към Британия”, и завършва с Войната на розите и Битката при Босуърт през 1485 г. И в този отрязък от хилядолетие и половина Чърчил разказва за борбите и вълненията, които съпътстват създаването на една нация, за нашествията на викингите и норманите, за подписването на Великата харта на свободите и изграждането на държавата, дала на света Парламента. В началото на тома в Британия властва племенният закон, а в края му Англия е пред прага на своето имперско величие.

Написан от един от майсторите на английския език и Нобелов лауреат за литература, „Раждането на Британия” е завладяващ разказ, който разкрива драмата и патоса на историята и описва делата на големите мъже и жени от миналото. Това не е сух, академичен труд с имена, дати и събития, а литературно постижение, в което страстите на историческите личности са уловени от зашеметяващата проза на Чърчил. Неговата убеденост, че историята е един величав наратив, превръща четенето на книгата във вълнуващо преживяване. Ако потенциалният читател на този том се запита защо трябва да има това издание на своята лавица, отговорът може да бъде кратък: Никога не е имало история като тази, написана от човек, който самият е създавал история; никога политическите и дипломатически решения от миналото не са били анализирани от писател, който през целия си живот е трябвало да взима решения от същия мащаб и величина.

„Раждането на Британия” проследява триумфите и трагедиите на английския народ, докато той полага основите на една от най-великите политически системи в световната история.”

МАЙКЪЛ ФРАСЕТО, РЕДАКТОР НА „ЕНЦИКЛОПЕДИЯ БРИТАНИКА”

„Историята ще бъде благосклонна към мен, защото смятам да я напиша.”

СЪР УИНСТЪН ЧЪРЧИЛ

Ключови думи: Любимите книги на книжарите от Хеликон, Светът вчера, днес и утре, Всички говорят за Великобритания, Кралици и принцеси

от Администратор / дата: 27 юни 2016

Към настоящия момент е наличен само първи том на изданието.

от Валери / дата: 25 юни 2016

Здравйте,

Излезе ли 2ри том на книгата?

Благодаря предварително!

от Дедо Либен / дата: 10 фев 2016

Никой политик не може да бъде добър и особено правдив историк, понеже пречупва събитията и фактите през призмата на своите интереси. Очаквам с непърпение следващите томове, където искам да видя как Чърчил интерпретира битката при Галиполи, победата на ген. Вазов при Дойран и думите си "София трябва да бъде сравнена със земята и там българите да сеят картофи"!

от Красимира / дата: 09 дек 2015

Много Ви,благодаря за отговора :)

от "Пергамент Прес" / дата: 07 дек 2015

"История на англоезичните народи" ще бъде в 4 тома също като оригиналното английско издание. Втората книга "Новият свят" ще бъде публикувана в края на май 2016 г. Предвиждаме заглавието на 3 том да бъде "Епоха на революции”, а на 4-ти "Великите демокрации".

от Красимира / дата: 07 дек 2015

В колко тома ще е книгата?

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

СЪР УИНСТЪН ЛЕНАРД СПЕНСЪР-ЧЪРЧИЛ (30.11.1874–24.01.1965) е британски държавник и ключова фигура във Втората световна война. Бил е член на парламента 64 години (от 1900 г. е депутат от Консервативната партия, от 1904 г. – привърженик на либералите, от началото на 20-те години отново става консерватор и лидер на партията), служи в 13 правителства, заема различни министерски постове (на вътрешните работи, на войната и авиацията, на колониите, на финансите, първи лорд на Адмиралтейството).
Бил е два пъти министър-председател на Великобритания (1940–1945 и 1951–1955).
Офицер от британската армия, историк, писател и художник.
Получил Нобелова награда за литература (1953).