Пътят на щастието

Автор: Хорхе Букай
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 2

Издател Хермес
Преводач Мариана Китипова
Брой страници 272
Година на издаване 2012
Корици твърди
Език български
Тегло 287 грама
Размери 12x17
ISBN 9789542611653
Баркод 9789542611653
Категории Приложна психология, Книги

Хорхе отново ни повежда по лъкатушещите пътища на вътрешната ни реалност. Провокира ни, кара ни да се замислим, разсмива ни и в крайна сметка ни подтиква сами да открием пътя към щастието. Защото щастието – това е увереността, че вървиш в правилната посока.
А ако не знаеш накъде да тръгнеш? Ако ти е трудно да бъдеш главният герой в собствения си живот? Ако ти е нужен компас, за да откриеш вярната посока?
Тогава трябва да си отговориш на един простичък въпрос:

ЗА КАКВО ЖИВЕЕШ?
Не защо, а за какво.
Не как, а за какво.
Не с кого, а за какво.
Не от какво, а за какво.

Въпросът е личен. Не става дума да отговаряш за какво живее човек, за какво съществува човечеството, за какво са живели родителите ти, нито какъв е смисълът на живота на хората, лишени от морал.

Става въпрос за ТВОЯ ЖИВОТ.

Какъв е смисълът на твоя живот?...

Ако отговориш искрено на този въпрос, значи си открил компаса за това пътуване.

Не успееш ли да намериш смисъла на живота си, може да се случи така, че животът ти да изгуби смисъл.

Хорхе Букай

Ключови думи: Вдъхновяващи идеи

от гюлшен / дата: 25 авг 2014

Интересно

от Y.H.W.H. / дата: 11 юни 2013

Добра книга, която помага на онзи, който търси помощ.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Новата книга на Хорхе Букай ни кара да се замислим за какво съществуваме. Какво бихме искали да постигнем в живота и какво би ни направило щастливи. За тази цел трябва да направим личен избор кой път да изберем.
Несъмнено, накъдето и да тръгнем, ще срещнем трудности, но те се разкриват като позитивни етапи в живота, тъй като именно те не позволяват да постигнем щастието.
Открием ли смисъла, постигнем ли благополучие и наслада от живота, можем да кажем, че сме достигнали целта си – нашето щастие.

Елица Атанасова, Хеликон Шумен

Пътят на щастието е втората книга от серията „Листа по пътя” след  „Пътят на сълзите“. Едва ли някой ще открие пътя към щастието без честно вглеждане дълбоко в себе си.  Дали съм щастлив или не, зависи много повече от самия мен, отколкото от външните обстоятелства. След като поема и съответната отговорност за живота си. Щастие бих постигнал само ако съм себе си и то такъв, какъвто мога да бъда. Ако съм благодарен за това, което имам и работя за това, което искам,  значи съм щастлив човек.


И както казва Хорхе Букай: „Щастието е вътрешният мир. И как се постига той? С много работа върху самия себе си.”


А Майка Тереза е написала: „Животът е живот – изживей го.”

Марин Добрев, клиент на Хеликон Шумен

Хорхе Букай е роден през 1949 г. в Буенос Айрес. През 1973 г. завършва медицина в местния университет със специализация лечение на психични заболявания. Започва кариерата си на психиатър в отделението по психопатология в болницата "Пировано", Буенос Айрес. Хорхе Букай специализира като гещалтпсихотерапевт в Аржентина, Чили и Съединените щати. В момента съвместява преподавателската си работа в университета в Буенос Айрес с професионалната си практика като психотерапевт. Букай е от тези личности, които са щастливи, че "сами са изградили себе си". Той твърди, че първият му университет е бил самият живот. Започнал е да работи на тринайсетгодишна възраст и е упражнявал различни професии - продавач, таксиметров шофьор, клоун, възпитател, актьор, телевизионен водещ, аниматор на детски тържества. Докато не стигнал до сегашната си работа, която сам определя като "професионален помощник". Днес книгите му са преведени на повече от двадесет езика и имат над 2 милиона продадени екземпляра по света. Особено популярен е писателят в страни като Мексико, Бразилия, Аржентина, Чили, САЩ, а в последните години името му нашумя и в Испания, Германия и други европейски държави. Носител е на множество престижни литературни награди и всекидневно получава хиляди имейли от цял свят. Твърди, че не е писател в литературния смисъл на думата. Единственият пациент в книгите ми съм самият аз, казва Букай. Това може би е и тайната на успеха: да пишеш за себе си, а да докосваш сърцата на милиони. Книгите на Хорхе Букай са живото доказателство, че това е точно така.