Да прецакаш дявола

Автор: Наполеон Хил
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 28

Издател AMG Publishing
Преводач Силвия Пешева
Брой страници 272
Година на издаване 2016
Корици меки
Език български
Тегло 356 грама
Размери 21x14
ISBN 9789549696370
Баркод 9789549696370
Категории Самопознание и самопомощ, Приложна психология, Книги

Непубликувана досега книга на прочутия Наполеон Хил, останала скрита повече от 70 години, която излиза за пръв път в САЩ през юни 2011 г. и в България – през декември 2011 г.

Наполеон Хил e познат на милиони хора като автор на книгата „Мисли и забогатявай” – най-продаваната книга за самоусъвършенстване в света. Малко след излизането й, през 1938 г., той пише „Да прецакаш Дявола”. Ръкописът на новата книга съдържа изпълнено с изключителни прозрения за човешката природа интервю с Дявола. Смятана за твърде скандална и противоречива от семейството на автора, книгата така и не вижда бял свят и остава скрита.
Сега, повече от 70 години след написването й, тя най-накрая намира пътя към своите читатели благодарение на фондация „Наполеон Хил” и редакцията и коментарите на Шарън Лехтър – съавтор на книгата „Богат татко, беден татко”.

„Да прецакаш Дявола”, по думите на самия Хил, дава на човек ключа към затвора, в който той сам се е поставил. Основната й ценност е, че тя очертава разликата между човека, който се носи по течението на живота без цел и посока, и онзи, който използва най-ценния си ресурс – своя ум, за да управлява живота си и да постига целите си. Както бизнес консултантът Брайън Трейси правилно отбелязва, ако „Мисли и забогатявай“ е картата по пътя към успеха, то „Да прецакаш Дявола“ ще помогне на хората да се освободят от бариерите, които вероятно им пречат да постигнат този успех.
Наполеон Хил е човек, който знае как да накара другите да се замислят. Затова той веднага ни въвлича в приключението – превежда ни през своя собствен живот и споделя за два повратни момента в него. Това са периоди на личностни кризи, объркване и безпътица, оказали се впоследствие решаващи за неговите бъдещи успехи, тъй като илюстрират неизменен житейски принцип:

„Причината за успеха не е нещо отделно и външно от самия човек. Тя е сила, толкова неуловима, че повечето хора не я различават; сила, която спокойно може да бъде наречена „другото ни Аз“. Забележителното е, че тази сила се проявява и става видима много рядко – само при изключителни обстоятелства, когато хората са били принудени – след преживяване на голяма беда или временен провал – да променят нагласите си и да мислят по начин, който да им помогне да излязат от затруднено положение”.

Тези идеи разкриват една друга част от същността на Наполеон Хил. Въпреки че е основно познат като „създател на милионери”, книгата му „Да прецакаш Дявола” е не само наръчник за постигане на успех; тя ни предоставя пътните знаци към решаването на житейски проблеми и преодоляване на сериозни кризи. В нея той говори за връзката между благосъстоянието и духовното пробуждане, за това, че успехът е пряко следствие от способността на човек да слуша вътрешния си глас, да превръща временния провал в крайна победа и да акумулира мъдрост, преодолявайки препятствията.
Дяволът е основният персонаж във втората част на книгата. Дяволът е вечният символ на злото, онази негативна енергия, която живее в човешките умове и пречи на хората да осъществят мечтите си. Сега, по някакъв необикновен начин, той сякаш е поставен на свидетелска скамейка в съд и е принуден да разкрие своя пълен арсенал от „номера” и машинации. В интервюто с него Дяволът описва в детайли всички онези фактори, чрез които ние, хората, възпрепятстваме собственото си щастие – страхове, негативни мисли, вредни навици, склонност към мързел, отлагане и отчаяние, и разкрива как те могат да бъдат преодолени.
Десетилетия преди да се заговори за Закона за привличането, „Тайната” и силата на намерението Наполеон Хил описва Закона за хипнотичния ритъм – принцип, който взима доминиращите мисли и желания в човешкия ум и ги материализира. Този закон, казва Дяволът, може да се използва за негативни или за позитивни цели, а изборът е в ръцете (и в ума!) на всеки човек.
Пророкативна и вдъхновяваща, книгата „Да прецакаш Дявола” се появява сякаш в точния момент, за да ни помогне да преодолеем ограниченията си и да намерим решение на трудностите в едно време на несигурност и тревожност. Самият Хил е писал книгата в периода на Голямата депресия, когато много хора са се чувствали като в капан, обезверени и лишени от възможности. Тези години напомнят много настоящето време на икономическа криза, затова съветите и изводите на Хил са напълно приложими и днес.

Ключови думи: Доказано добри книги, ТОП 50 Нехудожествена литература 2016, Хеликон топ 200 2016, Топ 100 за 2016 година, Топ 50 нехудожествена литература 2017, Топ 200 2017, Наполеон Хил, ТОП 50 нехудожествена литература 2018, ТОП 50 нехудожествена литература 2019, ТОП 110 на десетилетието, ТОП 110 за 10 години, Топ 100 02.03.-10.03.2020, Време за трансформация, ТОП 100 март 2010 - март 2020, ТОП 50 нехудожествена 1.01.-30.06.2020, ТОП 101 Нехудожествена литература 2011-2020, ТОП 201 на десетилетието, ТОП 201 за 2020 година, ТОП 121 Нехудожествена литература 2020, Горещи хитове за студени дни, ТОП 50 нехудожествена 1.01.-30.06.2021, Преодолей страха, ТОП 101 Нехудожествена литература 2021, ТОП 201 за 2021 година, Детокс за душата, ТОП 101 нехудожествена 1.01.-30.06.2022, ТОП 201 1.01.-30.06.2022, ТОП 101 Нехудожествена литература 2022, ТОП 201 2022, Свободата да бъдем себе си, Обичам себе си, Успешни и щастливи, ТОП 201 1.01.-30.06.2023, ТОП 101 нехудожествена 1.01.-30.06.2023, Активираме своя успех, ТОП 201 2023, ТОП 101 Нехудожествена литература 2023, Успешни през 2024, Обичаме да четем, Да преоткрием себе си

от читател / дата: 02 окт 2023

книгата е добра
може да се прочете няколко пъти
препоръчвам

от Анатоли / дата: 24 дек 2019

Много лош превод. Книгата е писана 30те години, преводачката говори за Втората Световна война, а не за Първата световна. Още грешки като ПонИятие, вместо понятие : корумпиран ум, вместо покварен ум, респект, вместо уважение и още много други.
Вземете я на английски или друг език и избягвайте преводи от дадената преводачка.

от Читател / дата: 14 дек 2019

Книгата безспорно е добра, но преводът и редакцията са много лоши, все едно е правен от ученик 10 клас. Има много правописни и граматически грешки, използвани са много чуждици и смисълът на доста изречения се губи.
Ако може я намерете на български на друго издателство, от друг преводач и редактор или на английски я прочетете.

от Aleksandar Aleksandrov / дата: 15 окт 2019

Някой може ли да ме насочи от каде мога да закупя книгата онлайн четиво на Български език, Благодарности предварително!!

от Боян Александров / дата: 20 фев 2019

Галя, прочетох книгата на един дъх. Препоръчвам я на всеки и дори моята я давам на близки и познати, за да се докоснат до истините в нея. Книгата е от "лесносмилаемите". Превода и като цяло оформлението е на повече от разбираемо ниво. Обикновено, когато човек се вторачва в козметичните подробности на една книга, или не е дорасъл за материята в нея, или познанията му по български език са атрофирали за сметка на приоритетно използване на чужд език.

от Елементарен / дата: 27 окт 2018

А да.. Книгите на Наполеон Хил. Инвестирал е само целия си живот в изследвания за да ги напише по молба на един дето го определят на 4то място по богатство за всички времена. Послушайте хейтърите и не си губете ценното време.

от Галя / дата: 15 юни 2018

Къпих си книгата и я чета с мъка. Не защото не струва, а защото превод и редакция на български е под всякаква критика. Ако разбирате английски ви препоръчвам да си я вземете в оригинал. Българският превод е направен на гугъл транслейт и липсва елементарна редакция. Пълно е с грешки- безумно пренасяне на нов ред; и внесто й, пълен член според английската граматика (което говори за използване на автоматичен преводач); изречения, които нямат смисъл на български... Тази липса на елементарен професионализъм от страна и на преводачката и на редакторката прави четенето на тази книга на български абсолютно затормозяващо.

от Станимир Бaлджиев / дата: 29 мар 2018

Не се подвеждайте по негативните коментари... Книгата не е за всеки, който мисли, че може да разсъждава.

Аз съм прочел около 30на книги по приложна психология и много бих се радвал да намеря още някоя толкова добра.

Който търси най-интересните книги да търси другаде. Който иска да напредва най-добре да си води записки и да ги научи след това. После да добави видеото по-долу. И то не е за всеки.

How to Make Yourself Immune to Pain | David Goggins

от Деси Николова / дата: 22 яну 2018

Здравейте,
Искам да споделя, че искрено се насилих да прочета тази книга!
Оценявам положително някои от твърденията на Хил и съм запозната с такъв тип литература и мога да кажа, че тук става въпрос за суха теория, която се повтаря многократно. Не мога да открия приложими примери и насоки, с които би било възможно да се прецака дявола, както заглавието твърди. За хора, които никога не са чели подобни книги, може би този труд е страхотен, въпреки повърхността си, но все пак е начало и се надявам вбъдеще да откриете по-смислени и приложими текстове. Тогава ще разберете защо тази книга получава негативни коментари.
Благодаря!

от Николай Димов / дата: 14 сеп 2017

Невероятна книга! Една от най-вдъхновяващите и завладяващи, които съм чел! Един своеобразен самоучител по водене на щастлив и успешен начин на живот! Но категорично не е за всеки. Такъв тип книги могат да бъдат разбрани от малка част от хората, защото се изисква вникване и разбиране на нещата на по-дълбоко равнище, както и отворен за знания ум. Ако смятате, че отговаряте на тази категория хора, горещо препоръчвам тази книга и гарантирам, че тя ще ви отвори съзнанието и ще открие много повече хоризонти, за които не сте имали и бегла представа!

от Ева / дата: 01 апр 2017

Да, не е лоша. Малко идва повече на края, но като цяло е интересна.

от Асен / дата: 21 дек 2016

Уникална Книга! :) Не се кол***йте да я прочетете. Преди няколко дни бях на Коледния базар в НДК и купих няколко броя за подаръци на мои приятели. Бях изненадан как други хора минаваха, поглеждаха книгата, кол***еха се и в крайна сметка не си я взимаха. Забелязах, че така правеха много хора и с други книги на Наполеон Хил. И ми стана тъжно за тези хора, защото се разминаха с голяма промяна в живота си. Разминаха се с книги, които могат да им покажат как да получат всичко, което пожелаят от живота. А относно хората с негативни коментари и оценки тук, мога само да кажа, че за тях ми е още по-тъжно, защото явно "Дявола ги е прецакал". Прочетете тази книга и вие "прецакайте Дявола!" :)

от Забавния / дата: 01 юли 2016

Много смешни хорица, все всичко знаят всичко са чували, семпло и банално им било и често са разорени, често тия са хората които нищичко не са направили в живота си, но обясняват това как не става онова не става и тн. НО иначе те знаят всичко за всичко най-вече от жълтите вестници. Ако четеш този коментар, не им вярвай, те са жалки малки хора, мързели ви са до краен предел и много биха се зарадвали да убедят и теб да станеш като тях, защото така ще получат поредното извинение за неуспешния си живот. Не вярвай на никой и на нищо и не спирай да вървиш напред за нищо на света!

от Alexander Botev / дата: 20 май 2016

Дори и тази книга не може да ви помогне , като гледам повечето коментари.

от Емил / дата: 17 мар 2016

Страхотна книга! Кара ме да се замисля дали дори не е истинско това интервю!
Безсмъртен Наполен Хил!

от Узунов / дата: 16 сеп 2015

Как може някой НОРМАЛЕН човек да чете интервю с дявола? Тази книга е написана от болен мозък... за мен тя е пародия на здравия разум.
Виждам, че много читатели са приели интервюто на Наполеон Хил с ДЯВОЛА за нещо страхотно?!?!? Кой е луд? Мисля, че не е само авторът на книгата...

от Kikinda / дата: 16 сеп 2015

Страхотна книга. Този човек е бил гений... толкова напред за времето си и толкова дълбоко вникнал в психологията на масите!

от mikael / дата: 02 сеп 2015

Името на книгата трябваше да е "Другото ми Аз". Ужасно банален автор, радвам се че не съм дала пари за този боклук, с които просто щях да подпомогна фондацията им! Как може да няма пари за коледна елха, а след 3 месеца да си купи колеж, при това изобщо не е описано от къде ги е спечелил тези пари ? Общо взето 1000 думи на страница без покритие... Търговията с книгите за самоусъвършенстване е най-надеждния начин за водене на статистика за балъци. Написваш някакви напудрени глупости, лепваш и лъскаво име и я пускаш на пазара на приличната цена примерно 15 лв. за да може всеки балък да се сдобие, и ето ти първия милион!!!!!

от Вики / дата: 28 мар 2015

Книгата е супер

от Kostadin / дата: 04 ное 2014

Слушах аудио копие на книгата и мога да кажа , че за мен е страхотна , който му е харесала , го съветвам да прочете и "Мисли и забогатявай" в нея има още по-конкретни методи , които да ви осигурят нещата които желаете от живота си .:)

от Успешен човек / дата: 13 фев 2014

Гениална книга, велик автор! Станах милионер, съблюдавайки съветите му. Работи, дори и за България - прочетете я и ще се уверите в това!

от Konstantin / дата: 14 ное 2013

Имам проблем с намирането на книгата ако имате представа как мога да се сдобия с книгата моля пишете
Благодаря предварително

от Николай / дата: 11 окт 2012

Страхотна е! Една от любимите ми. Промени тотално разбирането ми на думата ВЯРА. Коментарите на Шарън могат съвсем спокойно да не се четат.

от Мария / дата: 16 авг 2012

Книгата има дълбок смисъл. За да се ОСЪЗНАЕ е добре преди това да си запознат с такъв вид литература.

от wertyusa / дата: 14 юли 2012

Броят на изразите "по течението" и "хипнотичен ритъм" се повтарят около 32483785345 пъти, т.е. на всяка страница...това е толкова досадно и изнервящо. Допаднаха ми някои мисли на автора, насочени към лайфстайла, но обобщеното ми мнение е, че книгата съдържа твърде стандартни и семпли разсъждения. Не успя да ме вдъхнови. Много се учудих на ентусиазираните думи на Шарън Лехтър - преувеличава в опитите си да възвеличи автора.

от Иво / дата: 06 май 2012

можеби най добрата книга на ХИЛ!!!

от Шон / дата: 27 фев 2012

Голям автор!

от Martin / дата: 28 дек 2011

Уникална !

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

„Да прецакаш дявола” е написана около 40-те години на миналия век, но не вижда бял свят до днес, защото е смятана за скандална и противоречива.


Това е книга, която може да помогне на човек да се освободи от бариерите, които  пречат за постигане на успех, от навиците и нагласите, възпрепятстващи за постигане на щастие и просперитет.


Тя е вдъхновяваща и може да помогне на изпадналите в състояние на летаргия и негативно мислене да обърнат посоката и да тръгнат по нов, успешен път към по светло и по-добро бъдеще.


 Прочитайки книгата, човек ще се научи да управлява страховете си, а не да има позволява те да го управляват.  Да осъзнае, че има сила да материализира желанията на подсъзнанието си, да  намери свободата, за която копнее душата.

Павлина Тодорова, Хеликон Шумен