Животът може да е чудо

Автор: Ивинела Самуилова
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 7

Издател Хермес
Брой страници 176
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 201 грама
Размери 20x13
ISBN 9789542610113
Баркод 9789542610113
Категории Съвременна българска литература, Българска художествена литература, Художествена литература, Книги

Има два начина да изживеете живота си: като нещо обикновенo или като чудо!
Алберт Айнщайн

Ади от малка безрезервно вярва, че животът й ще е необикновен. Постепенно обаче, както се случва с всички нас, зацикля в рутината на ежедневието. Загубила връзка със себе си, Ади смята, че само ако открие Призванието си, ще успее да осмисли съществуването си. Тогава среща по-особения психолог Алексей, който й помага да погледне на себе си и на живота си под различен ъгъл. Ади осъзнава, че повлечена от своите страхове, вярвания и (пред)убеждения, е загубила истинската си самоличност.
Разказана по автентичен и затрогващ начин, историята на Ади за търсенето на Смисъла олицетворява живота на голяма част от хората днес – живот, ограничен от социума. Рамки, определящи вместо нас кое е реално и нереално, постижимо и непостижимо, приемливо и неприемливо. Необикновените уроци на Алексей, започнали с мъничко парче синьо сирене и огромна вилица, разкриват практически как можем да спрем хипнотичното следване на заучени модели в ежедневието си и да възстановим изначалната си връзка със света. Само така е възможно да превърнем обикновения си живот в необикновено преживяване.

Ключови думи: В търсене на щастие, Думи за щастие, Вдъхновение за всеки ден, ТОП 101 Нехудожествена литература 2011-2020, Вяра, Надежда, Любов

от Кирил / дата: 30 апр 2017

Намирам стила на авторката за твърде помпозен. Не ми допадна книгата и то толкова много, че се реших да пиша тук.

от Т. Андреева / дата: 25 апр 2017

Много забавна и свежа книжка, прочетох я на един дъх. Много полезна за собствените ми търсения. Разпознах се в много ситуации. Ще пробвам да приложа описаните похвати, но затова трябва да я прочета още веднъж внимателно и да си водя бележки.

от Магдалена / дата: 06 дек 2014

Много исках да прочета тази книга, тъй като тя ми стана известна чрез групата във Фейсбук и много харесах идеите. Като цяло е приятна и информативна и показва в детайл методите на Алексей.
Четивото обаче, за мое разочарование, не притежава никаква литературна стойност и меко казано е твърде нахвърляно в стил "мило дневниче...".
Ако търсите нещо увлекателно и четивно, това не е книгата за вас. Като книга за самопомощ, която изисква напрягане на вниманието, за да получите нужната информация, е ок.

от Светла / дата: 01 юли 2014

Тази книга е наистина вълшебна! Всеки път, когато я отгърна, попадам на нещо ценно и вдъхновяващо! Благодаря!

от Rumi / дата: 10 авг 2013

Книгите на Ивинела Самуилова стигнаха до мен това лято и съм изключително впечатлена. Току-що дочетох втората, като преди това изгълтах на един дъх "Животът може да е чудо"... Нямам търпение да продължа с третата книга, но искам да осмисля още малко тези... Най-после нещо различно от блудкавите пилешки чорби, с които ни заливат напоследък. Нещо, което усещам като "наше", много по-адекватно на нашата душевност и върху което наистина си струва да се замислиш... При това написано чудесно! Възхитена съм! Най-искрени поздравления!

от Стилияна / дата: 12 авг 2012

Страхотна книга, горещо препоръчвам, много отдавна не бях попадала на такова издание.
Поздравления за писателката!!!!

Очаквам следващата.......

от филка / дата: 03 авг 2011

Хм!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Ивинела Самуилова е родена на 10.04.1971 г. в гр. Севлиево. Завършва езикова гимназия в град Враца с испански и английски език, а след това - магистратура по богословие във Великотърновския университет. Има редица допълнителни квалификации и обучения: стопанско управление и администрация, журналистика, ПР, психология и други. Известно време работи като радиожурналист в родния си град, а впоследствие се присъединява към екипа на "Идеал Стандарт България" АД - гр. Севлиево, където заема различни длъжности, последната от които e "връзки с обществеността". През 2005 г. се премества в гр. София, където работи в сферата на маркетинга. За да удовлетвори различни свои интереси, през 2007 г. Ивинела учредява фондация "Кларитас", чиято основна дейност в момента е свързана със съхраняване и популяризиране на българския музикален фолклор. В етап на разработване са програми, ориентирани към подпомагане изграждането на хуманни качества у младите хора, както и програми, насочени към подобряване на различни аспекти от живота на жените, с особено внимание към самотните майки. Подкрепата и солидарността си към духовните потребности на съвременната жена Ивинела често изразява в онлайн изданието за жената ТЯ.
Творческите търсения на Ивинела Самуилова са насочени към вътрешния свят на човека и отношенията му с Бог, света и ближните.