Изкуството да говорим пред другите

Автор: Дейл Карнеги
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 3

Издател Изток-Запад
Брой страници 368
Година на издаване 2011
Корици меки
Език български
Тегло 410 грама
Размери 21x14
ISBN 9789543218431
Баркод 9789543218431
Категории Приложна психология, Книги

Дейл Карнеги е пионер на това, което днес е известно като Движение за човешки потенциал. Лекциите и книгите му са помогнали на хиляди хора по света да станат самоуверени, представителни и влиятелни личности.

През 1912 г. Карнеги започва първия си курс по говорене пред публика в Младежката християнска асоциация на Ню Йорк. Както в повечето курсове по онова време, Карнеги започва с теоретична лекция, но веднага забелязва, че учениците му се отегчават и нервничат. Нещо трябва да се направи.

Вече почти век хиляди хора по света използват тази книга като наръчник как успешно да представят себе си и своите идеи пред другите. Това не е курс по старомодното и помпозно-тържествено красноречие, присъщо на дните на национални празници. То е интензивен и изцяло изпитан на практика курс в помощ на бизнесмени и професионалисти, за да се научат да говорят добре както пред публика, така и в частния си живот.

Той е помогнал на хиляди бизнесмени и професионалисти – много от които преди не са могли да вържат и три разбрани изречения пред публика – да станат прекрасни оратори. А освен това, и което е по-важното, този курс изгражда характера. Той засилва вярата и визията и показва на хората как най-пълно да използват талантите си. Превърнал е в успешни лидери много хора, които дотогава са били единствено неми последователи.

Ключови думи: Как общуваме, Доказано добри книги, Вдъхновяващи оратори, Изкуството да общуваме, ТОП 101 Нехудожествена литература 2011-2020, ТОП 121 Нехудожествена литература 2020, ТОП 101 Нехудожествена литература 2021, Успешни в общуването и продажбите, Активираме своя успех, Успешни през 2024, Обичаме да четем

от Виолета / дата: 14 мар 2013

Прекрасна книга. Не мисля, че аз съм човек, който може да оценява Карнеги, но начинът му на писане е толкова завладяващ. Още веднъж - книгата си заслужава времето и средствата.

от Parnassus / дата: 19 май 2012

Моето мнение е, че книгата е 100% задължителна.

от васко / дата: 18 май 2012

Бихте ли споделили някакви мнения за книгата. Благодаря

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Американският автор Дейл Карнеги /1888-1955/ е световноизвестен специалист в областта на човешките отношения, създател на класически правила за успешна личностна реализация и любимец на няколко поколения читатели от различни краища на света.
Роден е в бедно фермерско семейство. В гимназията и колежа проявява активност като член на дискусионни клубове. Работи като търговец, известно време и е актьор в Ню Йорк, преди да започне да преподава ораторско изкуство към Младежката християнска организация /YMCA/. Курсовете му са едни от най-посещаваните, залите са все по-препълнени, а броят на последователите му расте. За да си облекчи преподавателската работа Карнеги обобщава идеите си в брошурата "Как да говорим пред публика: практически курс за бизнесмени" /1962/. Участвува в лекционно турне из страната заедно с колегата си Лоуел Томас и по-късно издава книгата "Неизвестни факти за известни личности" /1934/.
Голямата кулминация в кариерата му идва с моменталния успех на знаменитото му съчинения "Как да печелим приятели и да влияем на другите" /1936/, чиято нестихваща популярност го превръща в една от най-издаваните и преиздавани книги на всички времена. Другите му прочути бестселъри са: "Как бързо и лесно да се научим да говорим пред публика", "Как да постигнем самоувереност и да влияем на другите чрез ораторско майсторство" и "Как да преодолеем безпокойството и да се радваме на живота".