Тайните подземия на България

Автор: Милан Миланов

Коментари: 57

Издател Издателско-ателие-Аб
Брой страници 324
Година на издаване 2008
Корици меки
Език български
Тегло 350 грама
Размери 21x14
ISBN 9789547377219
Баркод 9789547377219
Категории Тайни и загадки, Езотерика. Духовни учения, Книги

След едно дълго мълчание писателят Милан А. Миланов ни изненада с книга, в която пред читателите се разкриват и преплитат езотерични, фантастични и научни открития, вълнуващи човечеството от векове.
"Проникнал" в лабиринти на тайни подземия, Миланов разказва за експонати, законсервирани от милиони години, запазени за бъдещето. Посетил по езотеричен път "Мадарския конник", "Музея под Витоша", загадъчното плато "Наска" и "Свещника" в Перуанските Анди, той ни разкрива безброй загадки; докоснал се до истината за "евакуацията" на маите; не е пропуснал и митичния континент "Атлантида", обект на хилядолетни издирвания.
Писателят твърди: Шлиман не е открил Троя на Хисърлъка в Турция. Предлага впечатляваща дешифровка на загадачния "Диск от Фестос". Отрича твърдението, че Сократ е отровен!
Легенда ли е "Ноевия ковчег"? Защо е дадено подробно описание в Библията на "Скинията" на Моисей?" Къде са преместени тленните останки на цар Борис III? "Кехлибарената стая" на територията на Русия ли е укрита? Открит ли е днес намерения от Фили Тотю каменен, но не разчетен текст на връх "Баба"? Какво предстои за България.
Авторът поднася на читателя неизвестни, сензационни разкрития за пирамидите, непознати планети и "черните дупки", истината за картата на турския адмирал Пири Рейс, за Ерих Червения и нещо сензационно за Троя - Изненади, граничещи с невероятности, очакващи бъдещи научни разкрития и потвърждения.

от иван андреев / дата: 16 май 2018

Коментарът е изтрит от администратор.

от иван андреев / дата: 16 май 2018

Коментарът е изтрит от администратор.

от Аврелия / дата: 19 мар 2017

Коментарът е изтрит от администратор.

от Гоя / дата: 09 май 2015

Някои от коментарите са ЧИФУТСКИ!!Така е,на някои не му е изгодно.

от Мария / дата: 23 мар 2015

Привет!
Има едно понятие "стил" на изказа--начин на изразяване, характерен за човека. Хората, които четат книги, придобиват усет за стила на човека, който пише. По този начин се познава дали авторът на писането е Мария или Милан. Това нещо, наречено НЛО явно е далече от тези неща. То има нужда да се гаври, за да се изпълва с радост. Прочетох писанията на това същество и не виждам връзка на коментара му със съдържанието на книгите. Все сме чували за злобни хора, ама чак пък толкова. Друг ни уверява, че това било шега. И нека всеки от нас получи стократно това което дава на другите.

от НЛО / дата: 23 мар 2015

Милане, НЛО и космически наблюдател все още те наблюдават, колкото и да се правиш на Мария.

от Мария / дата: 22 мар 2015

Привет!
Сега установявам, че книгите се продават в книжарници "Хеликон". Ние имаме такава в нашия областен град, но продавачката каза ,че не са получили единадесета книга на "Тайните подземия...". Те само в София ли ги продават, питам се аз. Няма как да "прескоча" до пл. "Славейков" и сигурно не съм само аз с мераци за поредната книга.
Тази поредица я третирам като енциклопедия. Бях си наслагала листчета на лентички за отделните личности и факти с извадки върху тях за бърза справка, но не се улесних много. Колкото пъти отворя която и да е от десетте, все откривам нови неща. Нещо е минало през погледа ми без да го осмисля.
Като прехвърлям втора книга , там където героят ходи в подводния град и в друго измерение край Бургаз, се сещам, че в полусън бях из шоплука, но явно в по-старо време и едни булки кършеха хоро в бели ризи с оскъдни шевици странично на ръкавите и долу при полата. Странна беше песента "Садила баба пипер без "салча" и т.н. Когато се събудих, отворих страницата за шопски носии и видях същите ризи и същото забраждане. Сега усилено търся някой, който да ми каже чувал ли е такава дума или сродна на нея по звучене. Аз по принцип имам предубеждение за шопите от десетките вицове, които не са далече от истината, пък и от картините на Стоян Венев, където са представени карикатурно.
Това свое изживяване го пиша нарочно, за да се знае, че "ненормалните" ставаме все повече и повече и нека това накара "нормалните" да се замислят. Какво знаем ние, хората, за този свят след като вярваме, че има късмет, което е чиста причинно -следствена връзка. Науката отдавна е наясно с нашите крайно ограничени варианти за причините на дадено събитие, за пространствено-времевите измерения , за развитието по спирала с повтарящи се събития , но на различно ниво.
Познавам хора, които целенасочено ходят в други измерения за разтоварване. Нещо като медитация. Разказано ми е за свят без слънце, но в светлина с красиво езеро в пълно спокойствие. И много други подобни случаи.
Време е всички ние да започнем да си задаваме въпросът "ЗАЩО?"
Защо съм създаден на тази земя? Защо ми се случват разни недобри неща, а уж живея според правилата? Защо едни живеят лесно, а други с голям труд оцеляват? Кой съм аз всъщност? На всички тези въпроси и на много, много други има отговори в тази поредица. И то дадени по много заинтригуващ , приказен начин. Същите отговори човек може да получи като чете за торсионните полета, квантовата физика, електромагнитните полета, твърдите дискове с преводна информация в компютрите и какво ли още не. Големите учени знаят много отдавна за възможностите на човека, но трудно се прави пробойна в човешкия разум. Той по принцип е ограничен. Така е програмиран.
Господин Миланов, желая Ви здраве и нека Ви осенят нови още " по-налудничави" идеи! Хич не е случайна срещата Ви с Гергана Герасимова. Сега ще перефразирам лафа на царя (Като му дойде времето) в "Дошло му е времето!"

от Николай / дата: 20 мар 2014

Мария. благодаря, че изказваш такова мнение. Аз съм просто един читател, който от детството си се вълнува от подобни явления, а то беше много отдавна. Приятно ми е да чета подобни смислени заключения, защото хората ни /с извинение към тях не искам никого за обидя/ още в зората на новото пробуждане, изведнъж духовно оголяха и ослепяха пак или поне някой. С години съм се мъчил да се свържа с такива духовно просветени хора и лично да разговарям, за това което се е случвало с мен но така и не попаднах на такива. Сега вече има много литература, но човек трябва да отсява информацията. Приветствам г-н Миланов за труда му. Време е вече, на подобни български автори, да се отдава по-голямо внимание а не да се хулят. Сигурно, ако беше някой чужд щеше да получи поклон...

от мими / дата: 09 фев 2014

аз лично контактувам с тях.напълно съм нормална псехичеки от 1989год.

от мими / дата: 09 фев 2014

извън земните съществуват повярвайте

от Нели / дата: 24 окт 2013

към Аврелиян - Оправете си правописа:
фантазия , фантазии , а не фантазий!
Имате няколко подобни грешки в критиките си към автора.
Чела съм други произведения на този изследовател. Интересно са поднесени фактите. Харесва ми книгата.

от Мария / дата: 29 сеп 2013

Г-н Миланов,
Велика е идеята Ви да представите всички тези загадки по този начин. Който иска да го смята за фантастика, който иска да вярва.
Чудя се на тези коментари, писани преди мене. И в най-достоверно описано събитие има художествена измислица. Та това е литературно произведение. Хора, какво искате да се пише за България? Само лоши неща ли? Нали ги четете из пресата.
Тези книги дават полет на душата и смисъл на идните ни дни. Аз вярвам в написаното като реалност, а не като художествена измислица. Купила съм първите три части и скоро ще купя още три. Тука във входа ги четем усилено. Дори да ги приеме човек за приказки, пак са интересни.
Преди години ходих на "Побитите камъни" край Варна и ми направи впечатление, че това са фалоси, дялани не с длето и чук, а финно обработени. По земята пясъкът беше изключително фин. Чела съм за такива фалоси при Ерих фон Деникин, но в Южна Америка. Това дето ми обяснявт, че природата изваяла тези каменни форми край Варна е веселие. Не са работа на природата и каменните форми в Кападокия. В някои от тях има изградени много етажи и то така, че не се усеща липса на въздух. Съвършена вентилация. Човек си задава въпроса за нивото на знание и възможности да се дълбае скала на етажи (примерно 20) в скална колона с диаметър примерно 20м.
За някаква пещера край Русенските села бях чела, че е видян скелет (мумия) на човек с огромен ръст. За хора с такъв ръст пише и Н. Рьорих, бродейки из пясъчните пустини на Каракурум. Подобни неща пише и Блаватска за един велик народ, който по нейно време е бил почти изгубен за света. Тогава много ме заболя, защото си помислих, че сме ние. Поне това си спомням. Що за народ са тези мулукурумби от нейните книги?
Всичко е много интересно в този свят. Аз съм на вашите години, че и отгоре, но душата ми е отворена за приказните неща. И най- нагло заявявам, че не желая да помъдрявам. Тези, които виждат грозотата на живота и неговото материално превъплъщение, сигурни ли са, че "виждат" истинските неща?
Дерзайте --Вие и Вашият Гуру! Радвам ви се и ви желая здраве!
Ето давам храна на злобливите читатели да "захапят" и мене. Някои хора се зареждат с изливане на злоба. Това им е "храната".
Поклон за знанията, възможностите и труда на вас двамата!

от Иглика Кирилова гр.Благоевград / дата: 23 авг 2013

Възхищавам се на книгите на г-н М.Миланов.Стила и описанията са така красиво и образни показани,че все едно п ътеваш там.Всичко за мен е вярно.Аз се занимавам с духовни неща и това ми много харесва,г-н М.Миланов има изящтен стил,Четете бе хора,четете.Много искам да се видя с Вас -Гергана Герасимова и Милан Миланов...но, не знам.БЛАГОСЛОВЕННИ де се.Обичам ВИ. Иглика

от Иглика Кирилова гр.Благоевград / дата: 23 авг 2013

Много харесвам книгите на г-н Миланов И много БЛАГОДАРА,че го има.Стила и описанията на прекрасните неща,за който разказва,са с изящтно и точно изложение и аз моментално влизам в картината на описанието.Живея и започвам да дишам леко и се чуствам щастлива.Срамувам се за изказите на незнаещите,ами четете бе хора и то не само М.Миланов и сверявайте.А аз също ги сънувам нещата около неизвестните истини ....,това е друга тема.Мечтая да се срещ на с г-н Миланов и Гергана Герасимова.ДА мечтая. Като Ви гледах по телевизията,около ВАС всичко светеше.Обичам Ви,Бъдете Благословенни. Иглика.

от NedelinaK / дата: 11 мар 2013

Който се нахвърля върху Милан Миланов, че това, което пише е безумие, може ли да даде доказателства за обратното? Ако не може, значи и той не е прав. А чували ли сте, че е възможно най-нормални да се окажат затворените в лудница хора?

от хмм / дата: 20 яну 2013

Болен, обсебен от демони мозък!

от Цвятко Илиев / дата: 16 дек 2012

Търсех името на Стамен Стаменов, (шоумена,езотерика ) но попаднах на Милан Миланов.Прочетох експозето. Интересно е, но по интересно ми бяха мненията на този или онзи.
Един съвет към някои от тях: НИКОГА НЕ ОТРИЧАЙТЕ НЕЩО,АКО НЕ СТЕ ЗАПОЗНАТИ ДОБРЕ.
Аз знам много, на възраст съм,чел съм много и сега следя чрез интернет почти всичко - научни новости, езотерика,новини най-последното от квантовата физика и т.н.
За съжаление не познавам този автор -Милан Миланов, но ми се струва че е интересна личност.

от Георги Илиев / дата: 13 апр 2012

Страхона книга!Благодаря на автора,че го има и че споделя всичките тези неща с нас!Що се отнася за заредеността на книгите на Милан Миланов,да има го това нещо и лично при мен се усеща,-дава ти някакво спокойствие,карате да се замислиш за това че си част от цялата вселена и че си важна част.
Благодаря Ви г-н Миланов!С нетърпение очаквам следващите Ви книги!Ще се радвам да се промени нещо в този свят,защото затъваме в помията на материалното-пари,пари,пари, само това навсякъде се чува.Хората загубиха вече човешкия си облик.Нещо трябва да ги разтърси и то изоснови като смятам ,че на първо място това трябва да стане с религията!Странно вместо да обединява хората,да ги прави по добри,тя ги разделя,насъсква едни човешки същества срещу други,а от там убийства,войни!Вярвам на нещата ,които пише Миланов и споделям прочетеното с моите приятели!Дано ме разберат и се осъзнаят!
Весели празници на всички!

от milanov / дата: 19 дек 2011

Приятели,
Благодаря Ви за добронамерено изречените думи към мен и оценки на книгите ми. Едва ли си представяте, колко много хора проявиха интерес към написаното от Вас и побързаха да закупят току-що излязлата част 8 на “Тайните подземия на България”. Благодаря Ви още веднъж за рекламата! Моля, продължете да пишете, това и да бях Ви молил, едва ли бихте свършили, но кака по Ваша воля... И тъй като сте прочели другите 7 части, сега предлагам да прочетете и новата 8 част. А ведно с рекламната Ви дейност помествам и оценката от Вселенската информационна банка за книгите:
“Поредицата от книги “Тайните подземия на България” носят своята положителна енергия, защото информацията, която съдържат идва от директен на Акаша информационен канал”.
Както и в другите части на поредицата, така и в тази част 8 игумен Гавраил продължава да разкрива древни и съвременни тайни на Михаил. А тайните както винаги са безкрайни:
Градът на боговете в Перу. Може би подобен град да съществува и в България? Знае ли се истината за направата на глинените плочки и начина, по който се е пишело върху тях? Какво се разказва в Тибетското Евангелие? Кой е Бог Тангра? Какво има на остров Самотраки? Виждат ли се пирамидите до остров Свети Тома до Созопол? Какво представляват скалните ниши в Родопите? Легенда ли е “Златното руно” и какво представлява то? Какво има в пещерите на Поломието? Какво представлява Кутията на Пандора? По следите на Софроний. Земята-една неразгадана тайна. Затова пък има безброй разгадани чудеса и една раса, която се нарича Диамантена. Част от информациите, които четем са полуверни истини... Имат ли американците договор с извънземните? Съществува ли легендарния град “Ел Дорадо” или е измислица? Първите фараони са траки! Има тела, в които няма души. Защо Наполеон не е споделил виденията от престоя си в Хеопсовата пирамида? Пещерата на изчезналите деца. Приказката за цар Мидас има продължение. Коя е дама от Елче? Съществували ли са великаните? Календарът на майте не завършва с 2012 година.
Приятели,
изключително рядко се появявам в дискусиите ви и съзнателно не публикувам. Изчаках да премине 05.11.2011 и 11.11.2011 година, тъй като хората сами трябваше да почувстват и разберат какво се случи на тези дати.
... Тази топла и красива есен приключи на 05.11.2011 година, дата, на която се спуснаха новите енергийни полета и подготвиха отварянето на Портала на 11.11.2011 година. Порталът, през който ще започнат да се оттеглят от Земята тези, които не са издържали Подбора. Ще зачестят смъртните случаи вследствие на заболявания, катастрофи и бедствия, като с това ще се спомогне, до известна степен, за баланса на Земята.
На 11.11.2011 г. подборът приключи! Но ако все пак, по време на Прехода, някой направи голямата промяна в себе си, има шанс да остане. Преминаването през канала на Смъртта ще става плавно, всеки ще си отива, когато му дойде времето, няма да е масово и наведнъж. Ще има и катаклизми, но те няма да са с размерите на Потоп и да отнемат огромен брой животи.от Дон Дракона Уилсън / дата: 15 дек 2011

А бе, пичове, к'во стана?Откриха ли саркофага на Бастет?А Атлантида и скрижалите?Толкова ли са пълни лудниците, че тоя "автор" и онзи,лудият от Сандански(който пише нон-стоп коментари за книгата "История на анархизма" все още не са прибрани в някоя от тях?

от Анея Лея / дата: 14 дек 2011

Уважаеми участници в тези неправещи чест никому дискусии. Творческата изява е свободно пространство, и това дали е качествена или не се определя от интереса на хората и времето. Ако читателите продължават да се интересуват от тази поредица и откриват там нещо, което ги интригува и обогатява, то кому е нужна тази словесна кал? Времето ще покаже какво е вложил автора в своето творчество!

от Боцко Трънчев / дата: 11 дек 2011

Тя.... Простотията не върви по добитъка..... а по хората е тръгнала.

от Мария / дата: 21 окт 2011

И все пак, откъде са тези знания...достоверни ли са?! Как разбрахте, че са достоверни...дължите го на читателите си.

от Аврелиан / дата: 24 юни 2011

Коментарът е изтрит от администратор.

от аврелиан / дата: 24 юни 2011

Коментарът е изтрит от администратор.

от Мелина / дата: 02 яну 2011

Жалко е за злобата ,която се таи в нечии души,ако не ви се чете не четете,но и не корете защото има кой да ни съди и кори!Чети и отсявай ! Никой на сила не те кара да приемаш или да не приемаш

от Читател / дата: 02 яну 2011

Милане, вместо да пишеш коментарии, напиши нещо ново.

от Милан Асенов Миланов / дата: 01 яну 2011


Честита Нова година,
Пожелавам годината да е мирна, богата и щастлива!
По повод запитването на Ивонова - Да, това е Веса Маркова от София, живееща в бл. 326 III етаж. Това бе една от моите духовни учетелки.
Що се отнася до текста между читатели и автора, мога да отговоря, че всички са създадени от един човек, започнал да се представя като Космически наблюдател и приемайки уж други имена на читатели. Аз съм човек, умеещ да контактувам от циганин до министъ председател. Каквото повикало, такова и отговорило. Прощавам му!

от Иванова / дата: 29 дек 2010

Купих си книгите, заради едно от имената, на които сте ги посветили. Г-н Миланов искам да ви питам тази информация в книгите ви дали е подадена от Веса Маркова. Аз съм с прекрасни спомени за нея. Познавах я от преди 22 години. Много я уважавам и ще я нося в сърцето си.

от Мира / дата: 28 дек 2010

Като чета написаното, се хващам за главата и си мисля възможен ли е такъв диалог между автор и читатели. Възмутително е меко казано. Не е допустим такъв цинизъм от страна на участниците, но и на автора. Просто е срамно.

от Милан / дата: 17 дек 2010

Коментарът е изтрит от администратор.

от Сотир / дата: 17 дек 2010

Миланов, Прозрение много ти отива. Кораво ченге, а? Да ти кажа, на кръст ще те разпъна, но ще си кажеш всичко

от Прозрение / дата: 16 дек 2010

Всъщност отдавна трябваше да напишеш нещо за нашите тайни подземия, тези които ги таим вътре в себе си....тези които нощем прогонват сънищата ни, които стоят на прага на събуждането ни и не ни дават покой и в отвъдното. За тези подземия, които сега тук разпалват страстите, които застават на пътя ни към познанието, които клеймят всичко необозримо и необяснимо.... за тези подземия, които ни правят дори богохулници.....

от Прозрение / дата: 16 дек 2010

Милане, продължавай..... нека, който има уши да чуе и който има очи да види.... нека който е намерил пътя да не се отклонява от него, а който все още се лута в своите чисто човешки заблуди да бъде простен....

от Милан / дата: 16 дек 2010

Коментарът е изтрит от администратор.

от Стоян / дата: 16 дек 2010

Миланов/Погр***нов/Харитина, все същият човек - Милан Миланов -, се прави на печен чекист. С какво търгуваш? С доверието на обикновени, отрудени хора. Позор, Миланов, позор! И ще ти кажа, Миланов и Сие, че искрено те съжалявам задето седиш пред тоя компютър и очакваш някой да напише нещо за книгите ти
(които са пълен боклук), за да отгвориш, и то какво? - обиди към опонентите. Миланов, аз се забавлявам тази вечер с твоите глупости и утре ще те забравя, а ти ще чакаш цял живот да разбереш кой какво е написал за безподобните ти писания. Наистина жалко!

от Милан / дата: 16 дек 2010


Ами да, взех че се уплаших! Отекчавате ме с тъпоумието си, но това още повече повдига настроението ми, ето, че има хора, които мислят и милеят за мен. Освен това на читателите ще им стане интересно да видят колко нискостоящи хора все още има в България като вас и се надявам, че един ден все някога ще се вразумите. Не е за вярване, но...

от Харитина / дата: 16 дек 2010

Уважаеми дами и господа,

Не разбирам, какво е мнението ви за книгата? Чели ли сте я и защо не я коментирате, а като диваци се нахвърляте върху книги, които са ценни за нас българите. Вие сякаш искате народът ни да се чувства унижен? Това ли е желанието ви? Видяхме много родоостъпници и вие сред тях ли сте? Ако искате да напишете нещо, което не ви харесва в книгите, пишете конкретно. Заяждането ви с автора говори за безкрайно ниско съзнание и култура.

от Стоян / дата: 16 дек 2010

Господин Миланов, вие май се уплашихте. Държите се неадекватно. Според мен НЛО просто се шегува. Нямате ли чувство за хумор? Реакциите ви са смешни и жалки. И изобщо кой ви е излъгал, че сте писател?

от Милан / дата: 16 дек 2010


НЛО, престани да ме занимаваш с тъпотиите си! Предавай фасоните си на подобни като теб. Не сте интересни, а просто нищожества.

от НЛО / дата: 16 дек 2010

Миланов, горе ръцете! Обкръжен си! Хвърли химикалката и престани да пишеш тези пошлости, които развращават хора, и без това изпаднали в тежко положение покрай кризата. Ние, космическите ченгета, ще те следим неотклонно и ако продължаваш с безумните си писания, ще те пратим в една космическа черна дупка, ама много черна, много черна дупка...

от Милан / дата: 16 дек 2010

Коментарът е изтрит от администратор.

от НЛО / дата: 16 дек 2010

Миланов, разкрит си. Няма да се измъкнеш като се представяш за Погр***нов. Космическите ченгета следят всяка твоя стъпка. Ако искаш да се спасиш, просто спри да пишеш тези невъобразими глупости, с които развращаваш народа, и потърси помощ в специализирано заведение. Там ще ти обърнат подобаващо внимание - всички луди ще те слушат с огромен интерес.

от Христо Погребанов / дата: 16 дек 2010Да Ви се представя, аз съм Христо Погр***нов – погр***лен агент съм в Ст.Загора и имам филиал в Шумен. Та искам да попитам Космическия наблюдател и онзи Санчо Панса и другите откачалки защо пишете с анонимните си имена? Явно се криете, като ония дето сега им вадят досиетата, че са предавали ближните си. Ами хора бе, че то и вашите досиета ще се разконспирират един ден, а аз сега като погр***лен агент какво да пиша на кръста, като дойдете при мен? Че сте слуги на дявола е ясно, но нали пак при мен ще дойдете? Имената ваши да не ги ли пиша? А, защо намирате нещо грешно в Миланов, ами първо погледнете гредата във вашите очи, а не търсете сламка в неговите. И да попитам, чели ли сте книгите му? Ами на Данчето, в които именитата писателка пише, да не се четат книгите на Миланов, защото са вредни. Вие как щяхте да постъпите? Не ви прави чест да нападате някого, за които нищо не знаете. Да се остави да го плюе една жена с първобитно съзнание ли? Така, че пред0и да пишете помислете. Каквото повикало, такова отговорили! Е, не сте дорасли да ги разберете, но злобата ви ще ви изяде и доведе до мен. Очаквам Ви! Обичам Ви!

от Боян / дата: 16 дек 2010

Браво на космически наблюдател и Светла! И защо Миланов се държи като ощипана госпожица и използва такъв непристоен език? Защото истината боли. И защото ченгето си остава ченге и простакът си остава простак, колкото и да се прави на писател.

от ела / дата: 16 дек 2010

Последният коментар прави много лошо впечатление.Не бих си купила кнегата на някой, който по толкова грозен начин обижда една жена

от Милан / дата: 16 дек 2010

Светла, написаното от теб ме забавлява и ако искаш в следващата си книга мога да напише нещо и за твоя живот. А ако все пак решиш още да лаещ, първо се научи да пишеш по даден материал, както аз например написах за приятелката ти, която в книгите си пише “ Не четете книгите на Миланов, те са вредни!” Ето, давам ти образец по долу как се пише това:
ЗА ПРОШКАТА И ЛЮБОВТА!

Купих си “Съкровищата на тракийските царе“ - пета част, от Йорданка Николова, написана от единствената в света жена, говореща директно с Господ! След Мойсей!/ А някои, като Ванга, казваха, че говорят със “Силата”, светците./
В България има личности, които контактуват с по-висши, от хората, духовни същества, но има и такива, които говорят лично с “Господ.” Едни от тях са в психиатрията, припознавайки се като Наполеон, Крал Артур, княгиня Мери и.т., а в гр. Ст.Загора живее духовно посветена госпожица, изявяваща се като прероденото дете на Орфей и принцеса Арджуманд Бано Бегум - съпруга на принц Кхуррам, построил по-късно в нейна чест “Тадж Махал.” Та, тя, принцесата де, с нестихващ захлас разказва с часове, пред ошашавената публика, за нещастната си съдба - как принцът, станал по-късно император, я обсебил единствено за себе си, как не й разрешавал да общува с хората и как тя от мъка умряла... Тези изяви обаче бледнеят пред възможностите й, единствено и само единствено тя, да може да разговаря със създателя на Вселената - Господ, подобно на библейските пророци, имали някога честта да разговарят с Него и да записват думите Му. И за да не остане по-назад от тях Йорданка Николова – принцесата от “Тадж Махал”, записва разговорите си с Господ и ги издава в дневници, наречени “книги”, които наподобяват дневник на ученичка от седми клас.
Колко несправедливо говорят хората, че Йорданка Николова прави предсказания, продиктувани й от Господа, които в повечето случай не се сбъдват. И слава Богу! Защото според написаното, например, в дневника й 5 част – на 9 май 2009 г, Господ й е казал, че до два месеца вулканите Етна и Везувий ще се събудят! Има и още много несбъднати предсказания... Важното е, че нейният Господ винаги намира оправдание за несбъдналото се предсказание и Йорданка Николова продължава, без угризение на съвестта, смело да предсказва и пророкува. Уважение трябва да се отдаде на тази жена, а не съжаление, защото тя чрез думите на Господ ни учи: да даваме и искаме Любов и Прошка; да бъдем като нея незлобливи, неотмъстителни, незаядливи, да не клеветим, да не злорадстваме и да не злословим по чужд адрес и да Прощаваме, да Прощаваме, да Прощаваме! Но преди да Простим, на всяка цена трябва да изложим на показ “провинилото” се лице, като го посочим в книгата си, или по-всякакъв друг начин, за да види “виновният” колко се е омаскарил, като не е повярвал в Господните качества на Йорданка. Точно така, “виновният” трябва да бъде оплют и омаскарен не само от “свидното дете на Господ” - Данчето, а и от привържениците й. Нужно е “крадецът и плагиаторът” на “бестселърите” й - “Съкровищата на тракийските царе”, писателят Миланов да бъде залят с помията на злобата, завистта и отмъстителността, та ако успее да оживее, да пропълзи в правия Господен път! Колко всепрощаващо и благородно!
Когато е написал първа част на книгата си Миланов не е познавал госпожица Йорданка. Когато пише втора част на книгата си той цитира текстове от вече излязла книга на Йорданка Николова, като отбеляза коректно името й при всеки цитат.
“Благородните качества”, на “свидното дете на Господ”- Данчето, можете да откриете и прочетете в петата й “книга”, където преродената “принцеса”, Йорданка Николова, ръси щедро “благородни слова” спрямо Миланов, който й обещал да я привлече за участник в списване на “Алманах”, и който тепърва щял да се пише и излиза. Спонсорът на Миланов, М, пък я назначил във фирмата си, дал й само 500 лв., но в последствие се отказал от участието й./ Защо ли?/. Освен това Миланов взел, че постъпил нечестно спрямо “пророчицата” Йорданка, като й отмъкнал ТРИ ДИСКА СЪС ЗАПИСИ НА ВЕЧЕ ОТПЕЧАТАНИ НЕЙНИ “КНИГИ”. / Взехме дисковете, защото ако се беше осъществило въпросното списание “ Алманах”, да можем по-лесно да качим на компютър някои извадки от текстовете на издадените вече книги на госпожицата. А не да преписваме, от книгите й, които също имахме, за да става по-лесно и по-бързо от дисковете. Но, уви, така и не се направи въпросният “Алманах”/. Отново повтарям, че съкровените дискове съдържат само излезлите й вече “книги”, и които имам, дори надписани лично от Николова. Мога да уверя, че книгите й не съдържат “вредни и опасни енергии за хората”! Тя съобщава, че Миланов чел, откраднал и плагиатствал факти от тези “научно-безценни книги”, където Йорданка дава всекидневни сведения за времето – дали вали, дали е горещо в Ст.Загора, разговаря с хора, изписани само с инициали, честити на Господ празници, от време на време разказва къде е ходила, какво е чула и видяла и още безброй “открития” и предсказания, естествено повечето от тях са несбъднали се...
То да бе само Миланов, който е плагиатствал от нея. Ами същото се случило и с вече покойния професор Фол, който не само, че откраднал “откритията” на детето Господне – Йорданка / тя говори за това в интервю/, ами ги направил и достояние на научната мисъл, у нас, от свое име. Какъв кошмар, да правиш “научи открития”, а да не те удостоят поне с научна титла! /Както Стамен Стаменов от асоциация “Феномени” навремето я направи една от многото член-кореспонденти на МАИ – Москва, владееща екстрасензорни способности да предсказва и лекува!/
Колкото до темите и фактите, “книгите” на Николова и моите са на лице и всеки може да сравни какво обхваща написаното.
Трябва да признаем благородните качествата, които действително притежава Йорданка Николова. Тя честно и безкористно предупреждава хората да не четат книгите на Миланов, защото те носели отрицателна енергия и били вредни, защото той откраднал не от когото и да е, а от Господ! Така де, Господ е потвърдил това! Нека не я корим за тези “божествени” писания, защото те са заложени по рождение в нея,/макар както признава самата тя в дневника си, че дълго време била атеистка/, и тя е човек, и тя пише “книги”, но с “божествено излъчване”, нека хората четат нейните... / Много “ниска топка”, Господи!/
А иначе тя казва, че това е само роман! Да, Данче, книгата на Миланов е роман, и той никога не е крил това, но има и много разкрития и съобщения от Акаша. Искам да ти обърна внимание, че Вселенската Информационна Банка Акаша не е патентована само за теб, но и за всички посветени – да не говорим за Е.Блаватска, за Ани Безант, Кейси, Е.Рьорих, Слава Севрюкова, Ванга, Вера Кочовска. Дали имам Гуру или не – ти едва ли знаеш това, но за разлика от теб имах възможност да бъда няколко пъти в Индия, срещал съм се с Гуру-учители, посетил съм Тадж Махал и някои Ашрами. Данче, бил съм и в Памир, в Балбек и някои други силно духовни места, още много преди 1990 година.
Но защо, Господи, не си предупредил Данчето, че за злепоставяне и уронване престижа на даден човек ще бъде дадена на съд. Нима някой, който е прочел “книгите” й би могъл да намери и зрънце истина, която да уличи в плагиатство писателя Миланов? И още нещо, Господи, когато човек е незапознат, с различни научни и художествени издания, моля те, Господи, вразуми го да прочете поне в книгите на Владимир Цонев, Йордан Иванов, Ангел Личков и други, че още преди години е писано, че с името древен Египет се е обозначавала територията на днешна България.
Иначе Господи и аз съм за Прошката и за Любовта.

Милан Миланов

31.01.2010 г.
Коментарът е редактиран от администратор.
София

от Светла / дата: 16 дек 2010

Браво на "космически наблюдател"! Отдавна не бях чела нещо толкова свежо и забавно. Просто нямам какво да добавя, освен съжалението, че в тази "прекрасна територия, наречена България" има толкова голям брой са склонни да четат и вярват на търгаши като Милан Миланов. И още нещо - кой е издателя на подобни дивотии? "Издателско ателие аб" - собственик Анго Боянов, поет и изобщо уважаван човек. Разбирам, че сме в криза и всяка поръчка е важна, но чак пък толкова... Нужно ли е да замърсяваш пространството, издавайки всеки?
Коментарът е редактиран от администратор.

от Милан Асенов Миланов / дата: 15 дек 2010


Скъпи космически наблюдателю и Санчо-Манчо,

Благодаря Ви за добрите оценки! В следващата книга можете да прочетете още нещо за българите...
Скъпи читатели, по ваши желания публикувам неизвестни значения на всяка една буква от българската азбука:
“... Започва изграждането на междупланетната система за кореспонденция и уеднаквяване на символите в транспланетните слоеве. За целта е необходимо да се разкодира основната система от знаци, запазена и пренесена през вековете във видоизменената и усъвършенствана българска азбука. В нея и в буквосъчетанията, които са прикрепени към писмената българска символика се съдържа ключа към бъдещите промени, развитие, управление и контрол. Не е случаен изборът й, защото българщината е, ключа към великото единство на Кристала, пътя към необятния извън Всезирен простор и неговото преоткриване и управление. Българите са господстващата нация в света на реалното бъдеще. Всичко българско е носител на традициите на Бог и Боговете, на мъдростта на Върховенството, на силата и знанията на бъдещите реални преоткривания, върху които ще се изгради постоянно разрастващия се и разширяващ се извънвсемирен и извънвсезирен свят – света на Висшия разум и сmancho 4x4ъвършената хармония, управляван от законите на Кристалната и вечна любов. Това са българите – носители на миналото, настоящи воини, владетели на бъдещето. Ето защо и българската азбука е основен ключ към отварянето на Вселенските и Всемирните тайни, ключ към бъдещата реалност и вечната мъдрост. Разкодирайки тази система ще се отвори вратата към Новото време и света на реалните възможности в условията на вечната кристална мъдрост и любовта. И така:
Отворете тази врата и влезте в света на реалното бъдеще. Добре дошли и успех!

от космически наблюдател / дата: 08 дек 2010

Братя земляни,глобалните промени на вашата планета настъпват неизменно и необратимо.Българския народ,който е избран след генетичеки опити и многобрайни селекции и носи нашето ДНК,най-после започна да се домогва до Вселенските Истини,получавайки знания от книгите на нашия пратеник,известен сред вас като Милан Миланов.В същност неговото име не може да се произнесе,на земен език,защото вибрациите на името не могат да се възприемат анатомично от слуховите ви органи.
Милан Миланов е сегашното превъплъщение на великия Тангра,хан Кубрат и Стамболов,това е финалната комплексн инкарнация.Мисията му тепърва започва.Предстои му да преведе Великия Български народ през квантовия скок на финала на 2012г.Вие сте последователи на светлината-в космически аспект,не само в земна проекция.Вие сте пренесли знанията,опита и мъдростта на Твореца на тази красива планета,на тази прекрасна територия ,която наричате България.След началото на промените,в средата на юли 2013г.,Свещения Граал ще бъде намерен от нашия пратеник-Милан Миланов.Ще се появят седем седмици на седмия склон на седмия месец на годината 2013.Над планината Странджа ще бъдат видени в пурпурен цвят.Бройте склоновете на планината в посока югозапад на Малко Търново.Земното време не се припокрива с космичното такова,реалното време е извън вашето разбиране,затова е нужно преосмисляне на приоритетите и намиране на верния път.Дерзайте земни братя Българи,ако изкарате и тази зима добре ще е.Ако видим, че не успявате с оживяването,ще има хранителна инжекция от космоса.Ще даваме манджа с баките и ще ви бием с чарпаците по главите,че аман от олигофрени и малоумници в тази вселена.За подробна информация за помощите,обръщайте се към нашия пратеник Милан Миланов или брат му Милен Миланов.На него ще пратим помощите в седмия ден на седмия час на седма страница на седмата книга ,на седмия ред...

от mancho 4x4 / дата: 08 дек 2010

да,наистина в книгите както казват по горе е написана самата истина.как не съм я прозрял по рано,голям съм главанак!от сега нататък ниой да не си и помисля друго освен факта Исус Христос -българин и Египет право в България и Малко Търново центъра на България дето е заровена Бастет.Требе да предложим за го предложим за столица този град в Странджа.Аз се самопорицавам дето не съм знаел тез факти досега,Браво Милане,браво Миланов...,браво на по горе написаните прозрения.Милане,продължавай все така напред с оптимизъм има много хлеб в тая работа твоита,доказавай винаг на българите колко са велики.с парите от тва може дасе пенсионира всеки писател и ти.докато има кой да те чете страдайки от честолубие и коплексирано самочувствие колко е велик,ти гладен нема да си..браво за находчиостта ти!!!

от Мелина / дата: 06 сеп 2010

Г-н Миланов,бъдете благословен!Вие не само за мен ,но и за всички духовно зрящи читатели сте феномен,купих и петте части.
Дай Боже да издадете още пет!

от милена / дата: 20 юни 2010

Книгите са чудесни.В тях е описана истината,но истината винаги боли.Дано всички,които са ги прочели са разбрали посланията.Поздравления г-н Миланов

от ulja / дата: 19 фев 2010

Мисля, че голяма част от цитираните факти са истина, има промяна на географското разположение:)-навярно е нарочно

от Соня / дата: 17 окт 2009

Това, което съм чувала за книгата е, че е невероятно интересна. Чакам с нетърпение да я получа. Поръчах само част 1. Другите не са активни за поръчка. Дали са изчерпани?

от [email protected] / дата: 06 окт 2009

Благодаря за лошите и за добрите отзиви.И трите части на книгата ми можете да намерите в книжарниците на \"Хеликон\", а в София на щанд № 11 на площад \"Славейков\". Четвърта част на книгата ми под същото заглавие ще бъде на книжния пазар до края на месец Октомври.

от Emiliya P., / дата: 14 сеп 2009

отначало не ми допадна, но след това я изчетох с так1в интерес..както и втората..но третата не мога да намеря.. :(

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]