Не пипай тази книга!

Автор: Ян ван Хелсинг
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 99

Издател Дилок
Брой страници 356
Година на издаване 2007
Корици меки
Език български
Тегло 398 грама
Размери 21x14
ISBN 9789549994674
Баркод 9789549994674
Категории Тайни и загадки, Езотерика. Духовни учения, Книги

"Светът около нас ще предлага винаги това, което сами излъчваме. Ако лъжем, ще бъдем лъгани. Ако ни е страх, ще се конфронтираме със страховете си. Ако резонираме с любовта, ще я привлечем към себе си. Ако живеем с радост, винаги ще намираме нещо, за което да се радваме. Ако изменим светогледа си, светът около нас като огледало ще ни покаже промяната."

Заради взривоопасното си съдържание, вече две книги на Ян ван Хелсинг бяха забранени. Не минава и ден без хората да са предупреждавани за "опасния германски автор".

Ян ван Хелсинг отново ще разтърси светогледа Ви! Не пипай тази книга! - защото след това наистина няма да е лесно да живеете по стария начин.
Ако сте човек, който не се интересува от тайни, който никога не е желал да бъде външно и вътрешно богат, който не се е питал как да постигне успех и добро здраве, тогава книгата не е за Вас. Ако обаче чувствате, че нещо в света наистина не е наред и продължавате да се интересувате от живота, от тайните на "просветения" ни век, това е Вашата книга. Само не казвайте, че не сте били предупредени! Ян ван Хелсинг ще Ви разкаже случки и истории, които ще Ви дадат власт над собствения Ви живот - а който има власт, носи по-голяма отговорност.

Изберете сами - да продължавате да живеете, както досега, или да промените съдбата си? Решението е изцяло Ваше.

"Атлантическото знание категорично заявява: човекът притежава сила на мисълта и чрез нея може да бъде Творец - да, той е не само част от Творението, но е и част от Твореца! Помислете още веднъж: Ние не само сме част от Творението, ние сме част от Твореца и имаме силата и средствата да творим сами!!!"
Ян ван Хелсинг

Ключови думи: Тайни и загадки, Топ 100 за 2015 година, Загадки и мистерии, Доказано добри книги, ТОП 50 Нехудожествена литература 2016, Хеликон топ 200 2016, Топ 100 за 2016 година, Топ 50 за последните 10 години, Топ 50 нехудожествена литература 2017, Топ 200 2017, Модерно е да се чете това, ТОП 50 нехудожествена литература 2018, Цветовете на есента, ТОП 50 нехудожествена литература 2019, ТОП 110 на десетилетието, ТОП 110 за 10 години, ТОП 100 март 2010 - март 2020, ТОП 50 нехудожествена 1.01.-30.06.2020, ТОП 101 Нехудожествена литература 2011-2020, ТОП 201 на десетилетието, ТОП 201 за 2020 година, ТОП 121 Нехудожествена литература 2020, ТОП 50 нехудожествена 1.01.-30.06.2021, Тайната история на Земята, Измамна реалност, ТОП 101 Нехудожествена литература 2021, ТОП 201 за 2021 година, ТОП 101 нехудожествена 1.01.-30.06.2022, ТОП 201 1.01.-30.06.2022, ТОП 101 Нехудожествена литература 2022, ТОП 201 2022, ТОП 201 1.01.-30.06.2023, ТОП 101 нехудожествена 1.01.-30.06.2023, ТОП 201 2023, ТОП 101 Нехудожествена литература 2023, Обичаме да четем

от Валери Стойнов / дата: 23 окт 2018

"Ние не само сме част от Творението, ние сме част от Твореца" и можем да творим сами и нещата за силата на мисълта, как можем сами да се справяме, а не да се оповаваме на Бог ми звучи като "Тогава змията каза на жената: „Изобщо няма да умрете!+ Понеже Бог знае, че в деня, в който ядете от него, очите ви ще се отворят и ще станете като Бога"

от М. Стоянов / дата: 27 апр 2017

Тази книга ми отвори очите за теми, за които малко се знае, но са интересни. Отдавна прочетох книгата и тя ми даде стимул да прочета повече за мистичната личност граф Сен Жермен.

от Еви / дата: 04 юни 2016

Не вярвах, че възможно, но тази книга наистина промени светогледа ми и промени начина ми на мислене. Страшно съм благодарна, че открих тази невероятна книга. Книгите на Ян са уникални и винаги има какво да научиш от тях, както и да опознаеш света, който човек не е предполагал, че съществува.

от Лина / дата: 21 юли 2014

През последните 2 месеца прочетох всички книги на Ян. Не мога да кажа дали вярвам или не на написаното в тях. Има неща, които ми допадат и съвпадат с моя начин на мислене от преди това, а има и такива, които не. Но мисля, че смисъла на която и да е книга не е да се "вярва или не" в нея, а да представи една различна и типична за автора гледна точка. Хелсинг успешно прави това и четенето на неговите книги може само да даде една по-различна перспектива на хората, които умеят да четат такъв тип литература. Най-важното е че провокира да се мисли и разсъждава, да се анализира, да се чете и друго, освен неговите книги, както и да се следи международната политическа обстановка. А това е същината на смисъла на художествената литература. Желая на всички, вкл и хейтърите тук, да имат време, желание и акъл, за да четат повече - каквото искат, каквото ги интересува, но да четат......

от Радослав Тошев / дата: 28 апр 2014

Всеки решава в какво и на кой да вярва.

Коит приема истинстс за Бог е кон с капаци.

от Илияна / дата: 17 апр 2014

Наистина не я пипайте тази книга. Пълна с измишльотини, които продава на наивници.

от Липите, липите! / дата: 13 апр 2014

Много добра книга. Пълна с истини.

от Nataliа / дата: 18 мар 2014

Книгата е уникална.

Авторът скача от тема на тема и шокира читателя със всяка следваща.

Четох книгата преди 2 години.
Почти всички теми в книгата бяха нови за мен. Разбира се, не е лесно да повярваш веднага на нова информация от такъв вид.

Съмнявах се в прочетеното.
Но не ги и отрекох. Искрено ми се искаше някои от тях да са истина и реших да ги проуча. Започнах да чета книгите дадени от автора като източник на информация. От книга на книга... все още чета книги вдъхновени от тази книга.

Даже да не повярвате в написаното... даже да ви се струват глупости... заслужава си да я прочетете. Ще имате едно наум!

Ще срещнете съвпадения с изписаното на много места, от най-различни източници. И няма да се учудвате, когато прочетете новина за "последното откритие на учените", което вече е споменато в книгата.

И само за миг си представете "Ами, ако е истина?"

от Владислав / дата: 19 дек 2013

Понеже е споменато в анотация- от кого са били забранени тези книги и кога, както и кои са тези хора, които предупреждават за "опасния германски автор"?

от Антворд Аламбда / дата: 01 дек 2013

Книга-убиец на мозъчни клетки.

от никто / дата: 09 ное 2013

Шарена черга от полуистини, пожелателно мислене и откровени липса на знания и интелект. 2012 мина, нищо от претенциозните му пазени в тайна предсказания не се случи, човекът просто печели пари на гърба на страхливците и неминуемият сегмент лапнишарани, дето все искат да вярват в нещо такова - съчинено.

от Аз / дата: 12 сеп 2013

Книгата е много интересна .

от Александър / дата: 20 фев 2013

книгата като цяло се състои от глави в които се говори/загатва за най-различни неща, част от които ме накараха да търся още информация и намерих! така че който се интересува от езотерика нека си я поръча, и няма да остане разочарован ако разбере същността на книгата.. тя е като едно резюме на доста теми :) като съдържание от което можете да търсите информация и има насоки :) мир

от kis / дата: 01 дек 2012

книгата ми хареса..силата на мисълта .работи..сами изграждаме живота си

от Виолетс / дата: 02 ное 2012

Писателят е страхотен,притежава покровителско умение на исказване.Всичките му книги са невероятни.

от Роботшилд & Мухоморган / дата: 02 авг 2012

Много хубава книга, научихме много за себе си!

от Ан / дата: 02 авг 2012

Книгата е добра но е като някакво "резюме" и направо слаба в сравнение с другите две по-ранни негови книги : :Тайните общества на 20-и век" томове I и II ....там вижте за какво става въпрос ....колко по-всеобхватни и подробни са ...

от imfx / дата: 27 юли 2012

стила и подхода на автора са много смели, това определено привлича читателите - факт

но е и факт че аз от цялата книга не излязох с нито едно ново смислено познание, послание, идея, или мисъл

а аз все пак я четох 2 пъти - щото хванах вампироубиеца в крачка, че послъгва или тенденциозно мисинтерпретва на дребно - за големите неща всъщност навсякъде се пази от лично мнение, а вместо това предпочита да дава цитати или примери чиято вярност е безпрецедентна общоприета или тотално непроверима - което пак ще ви отведе където той иска но без да го ангажира с позиция :)

и съвсем не казвам че всичко написано е лъжа или глупост, а само че е манипулирано :)

сори, наистина го почнах с интерес и желание, накрая го захвърлих почти с отвращение - лизгав ми е, така и не разбрах какво точно подло вирусче се опита да ми внуши и пробута скришом между всичките "факти"

всъщност 90% от книгата е трупане и затрупване с "факти", следвани от магическата фраза "сега задръжте малко, ще ви кажа по нататък и всичко ще стане ясно", и така до самия край събираме съспенс а пък то накрая нищо не става ясно - всичката му връзак и логика между фактите е толкова рехава че чак липсва, а във фактите винаги има зрънце истина но са използвани извън или в друг контекст, преиначени, доукрасени, нагласени както и за каквото му е изтрябвало - и накрая иху-аху: аз си имам ангел хранител, па вие глупаци кат си нямате навеждайте главици, новия ред ш ви оправи всички, геноцида не подбира - ***сси извода и заключението!

наистина не разбирам що толкова му се впечатляват хората - той човека си прави бизнеса просто, ако можеше и искаше да промени нещо нямаше да пише книжчици за надъхани псевдоконспиратори а щеше да предизвика смислена промяна, дори и това дето го пише ако е наистина толкова брутално и фундаментално че да подрони нечии интереси и да обърне света то просто нямаше да види бял свят пък автора щеше вече да е прилежно затрупан

та в резюме: поредната половинчата и размита история, разкриваща мааалко повече от предишната за да не се губи интереса на публиката, всичкото е театро и всичкото е просто за пари, тъжно

от Радо / дата: 17 юни 2012

След като видях, че повечето коментиращи изписват грешно дори името на автора ми стана ясно, че дори не са се опитвали да я разберат.

от Боряна / дата: 06 май 2012

много бих искала да видя коментар по някой от въпросите, които се дискутират в книгата от хора, които се занимават с това като професия - примерно някой биолог или историк, които непременно ще могат да дадат факти и да кажат дали в книгата се спекулира с някои неща или не

от Веселина Соколова / дата: 06 апр 2012

Коментар изтрит от администратора.

от Cvetelina / дата: 05 мар 2012

Книгата е много хубава!!!!

от Михаела / дата: 01 мар 2012

Ей неграмотни лапета, научете се да пишете, после коментирайте. Който не е харесал тази книга, той не я е разбрал ;).

от Cvetelina / дата: 14 фев 2012

Книгата е супер :)

от ert / дата: 09 яну 2012

Книгата дали е цензурирана за нашия пазар?

от !!! / дата: 04 яну 2012

Силата на мисълта е безгранична, стига човек да я използва в правилната посока.

от нормална / дата: 24 ное 2011

Истинска книга, не е за всеки!

от lord / дата: 05 ное 2011

Да Елгин, информацията е сила! Подобни книги са полезни за хората в този побъркан свят. Хората, те са като морето, могат да носят кораба, но също така могат ?? да го потопят на дъното.

от elgin / дата: 05 ное 2011

Препоръчвам тази книга на интересуващият се да разбере каде се крие разковничето на важни неща които трябва да се знаят, от все повече хора! Тази книга е за онези които по скоро проумяват че в света нищо не е случайно, всичко се прави с цел... всичко опира до власт, контрол над масите и печалба от всичкото - в ръцете на определени хора. Просто нищо не е оставено на случайността. А и илюминатът който е интервюиран в книгата го казва - 95% от хората не разбират че ние ги управяляваме и манипулираме, въпреки че им го показваме по доста начини!
А 95% не е никак малко... масмедията пък от друга страна е един от инструментите в техни ръце, който си вършат отлично работата.т.е. както е удобно за този "елит". А и не ме учудва защо и книгата е цензурирана в повечето държави. Ако човек се интересува и търси - намира отговор на всичко.

от билков / дата: 06 авг 2011

"Той ще повярва на Нютон,когато ябълката падне на главата му"

от лозанит / дата: 28 юли 2011


книга- окултизам

от Тодор / дата: 23 юли 2011

Добре, аз само не мога да разбера защо трябва да се нападате взаимно? И аз прочетох книгата преди една седмица. Разбира се, не се доверявам на 100% на всичко написано вътре, но има много неща, които ми бяха интересни. На всеки интересуващ се от този вид информация и тепърва запознаващ се с тези среди му препоръчвам да я прочете. А на тези, които не вярват в подобни работи бих им препоръчал хич да не я захващат или поне ако започнат да я четат да не подхождат с голям скептицизъм към написаното вътре!
Приятна вечер на всички! :)

от Жеко / дата: 18 юли 2011

"Тайните общества" са нива над тази

от kvo / дата: 23 юни 2011

книжни плъхове

от Албена / дата: 16 юни 2011

За мен тази книга не е нищо особено

от аврелиан / дата: 15 юни 2011

хайде някой да ми обясни ако му е възможно защо никой от тези хора не е излекувал рака,спина и още ред други заболявания,ами имат поле за изява и хора за спасяване и лечение колкото искат,да се захващат тия титани на силата на мисълта тия съвреминни джедаи и да се доказват.Май могат да лекуват само собствения си джоб от безпаричие и добре се справят както виждам от голямата им аудитория учени недоучени професор Вучковци.Да измислят и да ни кажат как със силата на мисалта да обезвреждаме атомна бомба по време на полет а не да пишат глупости в стил деникен и индиана джоунс които драскат и гъделичкат фантазията и ни бутат далеч от реалноста в която живеем.Че има измислени технологий за които не подозираме,има но мисля че тези които са платили за измислянето им знаят и как да ги опазят в тайна.Логично е да е така,и на мен лично ми е обидно който и да е и то с книга да ми споделя някакви измислени инфантилни детски на места граничещи с журналистическа порнография мисли и аз да тичам да му купувам глупостите -който и човек да е с малко ум и достоинство в главата би се замислил.Ще ти кажа и друго бил съм в доста секти ей така от любопитство съм се внедрявал ......толкова е тъпо и даже смешно как хората вярват на глупости но,са извинени беднотията глада отчаянието ги бутат натам.Други пък го правят от преситеност и любопитство и нерядко нещата отиват далече в негативен план.Та не залитай толкова по тия щуротий не е необходимо.Имам си жена и дете и обикновенните занимания които пълнят един живот и го правят пълноценен и в този живот няма място за граф сен жермен .......просто не ми е необходим ако дойде ще го пратя на ван хелзинг .

от аврелиан / дата: 15 юни 2011

Слушай сега Васулчо за да пиша по този начин за тези хайде да не ги наричам с истинските им имена значи имам причини и най малката от тях е че съм запознат всеобхватно с всички мисловни хватки на тия хитреци.Но щом ти повдигат духчето по непознат за тебе начин чети си ги неизбежно ще дойде и момента на изтрезняването.....при хора като теб нещата протичат като самолечение и едва като дойде прозрението иразберът че са навързани като поредните глупаци търсят истинско лечение.Разбирам че търсиш нещо ново нещо непознато нещо което ти пълни празната душичка.Няма да е лошо да ти спрът интернета и цифровата за един месец и да те тикнат в оня истинския гадния и реалния живот .....там където доброутро и добър ден не значат нищо .....образованието те прави смешен и се чувстваш като шматка.Там ако се оправиш значи си мъж.....иначе взимай си хелзинг дънов лазарев малахов рьорих блаватска и още незнам кой събирайте се една по масивна групичка и обсъждайте колко са прости другите и интелигентни вие.Понеже си с образование оставих точките и запетаите да ги сложиш ти.

от Васил / дата: 08 май 2011

Avrelian,ти си тъпо и просто човече!А най-дрезнеща е упоритоста на този тип хора.

от Re / дата: 07 май 2011

Не съм чела книгата, исках първо да се запозная с отзивите за нея.
Но нещо силно ме впечатли! Бива ли хора, изчели толкова книги, да не могат да пишат правилно! Срам!

от dobi / дата: 24 апр 2011

Невероятно е колко много откачалки виреят в територията, наречена България. И какво количество неграмотност! Да се смее ли човек, да плаче ли...

от ignat / дата: 24 апр 2011

Прочетох я, след като бях чел: прозренията на севрюкова, реймънд райф, изгубените открития на василатос, следите в небето, паралелни светове, розуел, свободната енергия на тесла и други загадки - едгар кейси и предсказанията на други проницатели за света, кодът алиментарис за забрана на билките. Като стил и особено последната част на книгата с размишленията на автора не ми допадна. НО имаше интересни примери, които ми помогнаха да допълня знанията си по темата. Един извод си направих от прочетеното, извод който и Мадлен Алгафари порвърди в няколко нейни интервюта, светът се пробужда за духовното, навсякъде по земята. Чака ни труден период - бедствия и войни, може да прочетете и за хаарп и психотронните и климатични оръжия, геоинженерството. Учените си позволиха много и кривнаха в неправилната посока. Но има надежда и тя е в самите нас.

от аврелиан / дата: 16 апр 2011

Радвам се че няма повече мнения за тази книга,дано това означава,че все по малко хора се връзват на подобни глупости.Преди около седница БПЦ извърши ,нещо което отдавна трябваше да направи.Показа на хората,кои са всъщност ванга и петър дънов.Мисля си че ако имахме възможноста да пътуваме из космоса да видим необятността и красотата на нашата галактика,може би по лесно щяхме да разберем Божиите закони ,и колко смешни са нашите мечти,колко сме лъгани и кой всъщност управлява тази планета.Но кой ли го интересува.Всеки е заплетен в някакви борби едни за оцеляване други за подобряване на стандарт и бизнес и така.Значи имат силата и моща изразена ядрено оръжие да разкъсат земята на парчета,това го имат,а не могат да направят така че за всеки да е добре да живее мирно и спокойно.С течени е на времето малко по малко каде сдоза истина каде с повече лъжа е внушено на хората,нещата са така и няма как да бъдат другояче,поставени сме в условия да бъдем чисти Бого противници,иначе унищожение.Само че това временно разрешение за нарушаване на извечните закони няма да е вечно.

от доро / дата: 24 мар 2011

изпратете един линк, да прочета нещо, който има възможност

от avrelian / дата: 27 фев 2011

добре бе ама защо залиташ толкова по тези глупости бе 4овек.колкото до арабския свят-има една дебела книжка....тайни войни се казва доста пресяти словоблудства има но ако си в нещата ще уловиш истината.да убеден сам .....света няма да е сащия след има няма 20 години но не заради ван хелзинг и такива като него-а вапреки тях.и колкото и нескромно да зву4и аз сам в средата на истинския живот - ане тоя измисления които мислят 4е живеят пове4ето хора.мисля с главата си -не желая който и да е единак сектант да ми показва пьтя в живота.ти могеби си тарсеща и финна душа на която е омразнало еднообразието от живота.....но 4етеш нездрава литература.....наи малко да те доведе до леки психи4ни проблеми.има и голяма доза гордост в даржанието ти ако я покриваш само с 4етене от 4-годишен и музика ....не е много. православен християнин сьм от мьжки пол......и моля най смирено ако имаш време ....а ти каза 4е си имаш много от него.....про4ети какво са писали по вапроса двама руски светители-игнатий брян4анинов и теофан затворник .....много савременно зву4и казаното от тях и се отнася за нас вси4ки.....ако си ве4е доволно заразен от савременния високо технологи4ен заробващ душаи тяло неоварваризам .....жал ми е за теб.....ако проявиш минимален интерес не 4ети в нета .....там се губи свежеста на мисьлта.убеден сьм -и дума няма да про4етеш.....

от neverever / дата: 22 фев 2011

avrelian, престани да се изказваш вече! Виж какво става в арабския свят и - както съветва ван Хелзинг - не питай кой и защо организира цялата работа, а КОЙ ПЕЧЕЛИ от всичко това? Не сме аз и ти, нали? Музикантче съм (среден род, изписвам го несъкратено, за да стоплиш ;-) и няма как да съм офисна мишка, която няма време да чете книги. Работя когато, където и колкото искам, разполагам с ужасно много време. Ти пък колко ли и какви ли си прочел/-а, а най-интересното е какво ли си запомнил/-а? На 4 год. започнах да чета, преди това знаех вече нотите и искам да знаеш, че музикантите са друга раса хора, интернационална. Не се заблуждавай, че нещата ще останат такива, каквито са, колкото и да (не) ти харесват. "Ученият" също се изказа малко по детски за правата линия - Айнщайн не беше ли вече доказал, че дори тя е относително права? Ще поживеем, ще видим - няма смисъл да хвърчат обиди насам-натам. Времето (не Ян ван Хелзинг) ще покаже кой крив, кой прав...

от avrelian / дата: 09 фев 2011

и свастиката наистина не е изобретение на хитлеристката пропаганда=просто е копирана от римската империя.поздрава е аве цезар -пре4упения крьст е символа на колелото на историята и така....

от avrelian / дата: 09 фев 2011

искам само да попитам тия които се вазхищават от ван хелзинг кога за последно са работили нормална работа сас средна физи4еска натовареност.имам наблюдения 4е вси4ки са някакви буквояди 4акащи поредната простотия да излезе на пазара.ми нали ако има и капка истина досега военните да са го..удушили..и да работят с тия неща бе......като вметка само искам да кажа 4е сам из4ел по4ти вси4ко което има на пазара и то не е кои знае какво а пак за нау4ната му стоиност не ми се говори.....света полудява бавно но сигурно 4етете библията а не само това което ви гадели4ка фантазията.....и както виждам и без ван хелзинг да ми го казва 4овек все още трябва да яде и диша за да живее.....промяна няма откак бог го е сатворил.губите си времето дано все някога го разберете .....апропо ако г-н хелзинг прави някаде сбирка с по4итатели ще ми е интересно да присаствам......е ако не е само за избрани де.искам да пия от извора на правата вяра.....шегувам се по ще ми е интересно да гледам реакцията на адептите му ......дано не се повтори историята с дьнов и офицерските сапруги......би било жалко.

от Симона / дата: 07 фев 2011

Хубавото е, че много хора се събудиха. Много хора започнаха да си задават въпроси и да търсят отговори. Нещата, за които пише автора са 99% истина и 1% неизвестност. Но има едно изречение в книгата, което ми направи силно впечатление - пътувайте и вижте. Аз така и направих. До преди 17 години и идея си нямах, че свастиката е символ, който се използва от будисти и индуси за добър късмет и койти задължително се рисува на вратата на дома. Просто вярвах на прочетеното в учебниците и енциклопедиите, че свастикатата е измислена от Хитлер и е символ на най-лошото в историята ни.... Авторът бил лунатик, психар ....?!? Само времето ще покаже!

от Радина / дата: 29 яну 2011

Ехо, "учения"... човека не е психар, просто ти си ограничен. Недей да вярваш, никой не те кара. Не те знам до колко си учен и какво учиш, но ако не знаеш или не се интересуваш от окултното по-добре не говори. Защото от това което аз съм чела има много факти и неща които учудващо много си пасват. Това е наука, а не занимание на някой психар, както го нарече. Хората които я хулят са хора, чиито поглед не може да достигне отвъд нещата които виждаме. Трябва да бутнат, да видят... То си го пише, че книгата не е за такива хора.

от учен / дата: 01 дек 2010

Абе хора,защо не си признаете че си загубихте времето да четете един психар?Тоя лумпен не знае какво е права линия.Докато умните се наумуват,лудите се налудуват!

от milanova / дата: 05 ное 2010

всичките книги на хелсинг ми харесват много и се радвам, че ще идва. за тия неща трябва да се пише и да се обсъждат, щото като гледам и в бг какво става, той човека си го е казал. трябва и да се интересуваме повече.

от читател / дата: 04 ное 2010

много силна книга

от avrelian / дата: 12 окт 2010

да сравни6 книгата на ван хелзинг и на дякон кураев е все едно да каже6 дарвено желязо.

от Момо / дата: 11 окт 2010

А случайно сега попаднах на това в сайта на Дойче веле http://www.dw-world.de/flashcms/theorie/bg/bg_theorie_popup.htm.
Прекалено много общо със загадките в книгата

от avrelian / дата: 10 окт 2010

който желае може да про4ете книгата на андрей кураев,казва се ;на6ето поражение;но не е много леко 4етиво и трудно се смила.просто да сравните как разсаждава един мега интелигентен но от4аян 4овек,и да прецените колко неравна е битката която води.

от ВНЛ / дата: 10 окт 2010

С голямо внимание започнах да чета книгата, и я изчетох докрай. Доста, и най-различни такива неща са минали като четиво през мен. Някога имаше един израз за подобен род съчинения " На принципа на комтилацията и еклектиката" . В по-голямата си част свободно боравене с различни факти, извадени от конекста им. Но има и точни попадения. Книгата е за подготвени , зрели хора, способни да отсеят нещата и да извлекат дори и малкото зрънце, което се съдържа тук. А това, казват, било вече успех. Но според мен не бива да се приема всяка страница 1:1.

от avrelian / дата: 06 окт 2010

виж сега драги неверевер не те знам мъж ли си жена или
среден род така 4е извиняваи нека 4итателите вазприемат тона ми като на спокоино говоре6т 4овек .колкото до кирилицата съгласен съм с теб но пи6а бавно и това не ми допада а и нямам време.виждам а и ти сам спомена по горе 4е си 4ел една книга на тези теми ми не е много.има6 ли представа колко са вероятно не.цитирам библията за6тото това е истината аз не бих се хванал за ян ван хелзинг в никои слу4аи и жий 4ове4е ти каз 4е съм приварженик на теорията на дарвин.сме6но е след като цитирам библията а тя какво об6то има с дарвин. мойе би 6те ми обясни6.прекалява6 маимуни в думите си не видях.но видях 4е имам изтрито изказване хаиде ти познаи за6то.виж сега то не бе6е дънов то не бе6е стоян диловски лазарев ка6пировскида ти се замае главата все умници.това си е жива психоатака.трябва да те е срам 4е 4ете6 тия зарази вса6тност друго изоб6то 4ел ли си.или аз пи6а така за6тото съм подкупен от правителството на 6татите и целта ми е истината да не излезе наяве.ако си мои врастник за6то не си даде6 детето на ян ван хелзинг да го вазпита. аз не бих дал моето.не забравяи да си поръ4а6 един двигател с алтернативно гориво 4ух 4е ги давал като бонус за тези които са 4ели книгата 2 пъти.и бих казал 4е в главата ти е парви4ен булион.изкристализираи поне една свястна мисал моля те.откаде си ти бе стана ми интересен.дано може6 да го про4ете6.

от Valq / дата: 03 окт 2010

ОМГ ... Както са го написало .. звучи мнооогоооо зловещо бе .. Боже ... ще си струва ли ако я взема??

от neverever / дата: 18 авг 2010

Иван и 4itatel от 27.02.2009 са май едно и също неграмотно човече, което едва ли е успяло да изчете докрай, камо ли да се опита да проумее каквото и да било от написаното в тази интересна книга... Смешен е и призивът на \"здравомислещия\" ааа от 16.04.09, който е убеден, че всеки може да напише такава книга - затова не я купувайте. Напишете си я сами. Друга мъдра глава, avrelian, поучително цитира в коментарите си библията или задава риторичен въпрос от сорта на \"баба ти все с автомобил ли се е движила\" (как са живели древните хора без поуките на това германче). В същото време не е в час с \"ш\", \"ч\" и къде се поставят запетаи, но явно е открил липсващото доказателство от теорията на Чарлз Дарвин, че сме били произлезли от маймуните и е готов да се изправи на ТВ диспут срещу автора на книгата. Вещият aqvillio, който демонстрира знания на тема гностици се страхува от забогатяването на Ян ван Хелсинк и пледира \"да не наливаме бензин в колата му\", купувайки книгата. А в нея пише кой и защо има интерес колите да не се карат с алтернативни горива и чрез други източници на енергия. Задължително трябва да има такива екземпляри по форумите. Още преди падането на Стената ми попадна подобна книга - \"Били ли са те на земята\". Има много книги на такива теми, но който иска - да не чете и да си вярва в първичния бульон. Нали в Средновековния мрак земята беше плоска, а после - добре де, кръгла е, но не се върти и т.н. Впрочем, Швеция вече се гордее, че ще бъде първата държава, в която ще се премахнат парите в наличност и всяко разплащане ще става само по електронен път; чипове се слагат не само на кучета и др. странни работи се сбъдват. Хм, дано описаното в книгата не се окаже напълно истина...

от Калата / дата: 16 авг 2010

Книгата като цяло не е лоша,но е по-скоро комерсиална, отколкото ценна с нещо и доста измислена в опита си да навърже 50 неща наведнъж (това са минусите за мен.)Всъщност забранените два тома (Черните и белите "Тайни общества 1и 2"), които също са преведени и тук ги продават са истинската класика,чието съдържание в случая е силно орязано и лошо свързано. Но за по-осредненото ниво читатели и тази става.

от GaLi...xD / дата: 21 юли 2010

Интересно заглавие...Само ,че автора не е ли помислил че някой може да послуша съвета"Не пипай тази книга"..Малко анти-реклама...

от Лъчо / дата: 16 юни 2010

Все още се намират неграмотни хора, които не могат да пишат
на български и такива, които броят парите на другите-кой колко е изкарал и пр.........!!!
Надали някой се е "уплашил за рекламката", защото тази книга
е уникална и няма от какво да се плаши, а трябва всеки един човек
на тази планета да я прочете!

от avrelian / дата: 16 апр 2010

интересно как са живяли хората в древноста без мадрите напатствия на ян ван хелзинг добре 4е се роди тоя 4овек та освободи силата на мисалта.бих искал да знам от кои то4но таини и само нему познати извори 4ерпи тия 4удни знания и колко то4но народ оправи с тия 6туротии.6те ми се един от вас 4етя6тите да отиде и да поживее с него само една седмица и 6те разбере за какво иде ре4.докато има глупави 6те има и хитри.

от avrelian / дата: 16 апр 2010

интересно.едно мое мнение е премахнато .за6то ли .но донякаде ме и радва зна4и някои се е упла6ил за рекламката на книгата.за незнае6тите само 6те кажа 4е това не е единствената книга на тая тема.по4ти всяка нация си има контингента от пи6е6ти които се напават на тази тема но разли4ията между тях са незабележими.и ако се разрови 4овек му става и безинтересно.а някои запитал ли се е за6то подобни ли4ности не излизат на телевизионен диспут и да приведат доказателства за тварденията си.за6тото не могат а коефициента таинственост работи за тях.симпати4ни са ми но някак вси4ко е за пари.как да вярва 4овек.

от ИСТИНА / дата: 12 апр 2010

Книги са забранявани по времето на Хитлер и Сталин, а сега забраняват отново........... Супер демокрация

от ИСТИНА / дата: 12 апр 2010

ОТГОВОР: Книгата е забранена защото в ТОТАЛИТАРИЗАМ свободата на словото е забранена............

от Иван icebullet / дата: 26 мар 2010

Книгата наистина е само за хора, който се стремят към истината, към самоусъвършенстване и желание за щастлив и многообразен живот!Относно тези които я хулят, съжелявам да не сте я купували, нито чели!Все пак избора си е ваш ;)

от aqvilio / дата: 21 мар 2010

Още ли се намират хора които купувайки си подобен род книги сипват бензин в колата на Ван Хелзинк или оправят месечния му бюджет а още по-добре за него ако го направят милионерче. И като сте жадни за истини, и като ви ги каза Ван Хелзинк, и след като ги знаете вече,е какво от това.Може би ще вдигнете леко стандарта и на нас простия народ прилагайки на практика знанието на тези истини. Послепис: През втората половина на първи век се появяват т.нар. гностици ( гносис от гр. глагол гносео означава знание).Тези тайнознаещи са разпространявали и са пишели древните апокрифи.Те са просъществували известно време благодарение на това че много голяма част от хората живеещи в римската империя са били неграмотни. Този човек е съвременен гностик, който гони лични интереси.Оттук насетне това което пише са само ловко структурирани фрази.

от Гергана / дата: 19 мар 2010

Уникална книга! На мен лично ми хареса и то много. Прочетох я с интерес и удоволствие. Но както предопреждава и самият автор със заглавието и и "ако сте човек, който не се интересува от тайни..." - тази книга не е за вас! Но "Ако чувствате, че нещо в света не е наред..." и искате да раберете какво се случва, това е Вашата книга!!!
"Силата на мисълта е безгранична, стига човек да я използва в правилната посока "

от aqvilio / дата: 18 мар 2010

Автори като този,като Дан Браун и подобни са ловки бизнесмени на които им минава номера.Те добре обмислят темата и влизат в премерен риск. Той се състои в това да инвестират определена сума в дадено издателство. След това следва една професионална реклама със спекулативната тема хикс, игрек или зед и набеждават книгата за т.нар. бестселър а пък може и на всички времена. След това е въпрос на време лапнишараните от България да го направят богат или от другаде това за него е вече без значение

от avrelian / дата: 11 мар 2010

аз я 4етох за6тото ми я препора4а една приятелка знаех какво е но исках да се убедя.бадете предпазливи и умни само добре наредени думи едва ли 6те ни оправят живота 6те трябва не6то пове4е от развинтената фантазия на това герман4е.но сам напално сагласен 4е на света живее доста боклук които ако се премахне и много не6та няма да са така.жалко е ако 4акаме някои да ни со4и патя тои отдавна е посо4ен в една мадра книга.и там пи6е......не е дадено на 4овека които ходи по земята да оправя стапките си.а дали 6те вярвате и следвате.....избора е ва6 наказанието са6то .лека проллет ви желая

от АЗ ЛЕГИОНЕРЪТ / дата: 28 дек 2009

Дали всички ни манипулират? Зависи на какво ще се поддадем. Силата е не в мускулите а в съзнанието, така че от нас зависи на какво ще се поддадем. А тази книга наистина е предизвикателство още от корицата...

от гого / дата: 01 дек 2009

Владиславе, показва, че не само не си чел книгата, ами и анотацията даже - тази книга НЕ Е ЗАБРАНЕНА. Забранени са другите две на автора "Тайните общества 1&2". Но си е твоя работа разбира се :))

от lumil / дата: 01 дек 2009

Човекът ни е предупредил,че на някои от нас ще ни подейства доста зле книгата и се е чудил дали въобще да я пише.Дава пример,че и човекът измислил електричеството не е знаел че на електрически стол по-късно ще умират хора.Всеки трябва сам да си направи равносметка и да извлече най-доброто от цялата информация която ни залива.Аз за себе си открих много отговори!
Но продължавам да търся,най-вече със сърцето си!

от владислав / дата: 25 ное 2009

абе пичове айде само ми тоговрете(за тия с негативните мнения)=ЗАЩО Е ЗАБРАНЕНА

от Мики / дата: 04 ное 2009

Уникална книга. Но не мисля, че всеки може да я разбере.

от тарабара / дата: 21 окт 2009

Някой от нещата са верни с дръги не сам съгласен

от Свилен / дата: 16 окт 2009

Поне на мен, книгата ми хареса. Иначе съм съгласен с "Бистър" ... дори и аз в момента се опитвам да Ви манипулирам :D

от Даниела Тодорова - Кабала / дата: 09 окт 2009

Прави ми впечатление,че точно тези,които хулят книгата пишат по следния начин "тАпа книга", " пАлни глупости" и т.нат.-))). Не е нужен коментар по тези изказвания,но само това може да предизвика будния читател да си я купи и да я прочете!

от Бистър / дата: 09 сеп 2009

Абсолютно всичко, което възприемаме, ни манипулира.
Книгите особено много.
Дори коментарът, който четете, ви манипулира. По един или друг начин.

от Просветена / дата: 08 сеп 2009

Книгата е страхотна,но не е за всеки.Тези,които не са готови да научат нещо повече да не я четат.

от Цветана Аександ,ова / дата: 20 авг 2009

Не съм чела книгата само отзивите но факта, че някой ще ми казва какво да правя ми се струва, че тази книга иска да МЕ МАНИПУЛИРА

от nakata i veni / дата: 18 юли 2009

това е истината която всички трябва ДА знаят И ДА се замислят върху нея

от Велика / дата: 02 май 2009

Ама моля ви се РРР,тази книга изобщо не е забранена,другата е забранена.Тази просто си е комерсиална

от РРР / дата: 29 апр 2009

Книгата е супер!Аз съм във възторг от това,че нещата за които бях убедена че са истина,са поднесени по този начин!
Как няма да забранят книги ,които изобличават стремежа за собствена изгода на "просветените".
Всичко случващо се в света и в България го потвърждава!

от Манве Сулимо / дата: 17 апр 2009

Тази книга е невероятна , но за да вникнеш в материята трябва да имаш сетива за да почустваш и достатъчно развит и необременен разум за да усмислиш.
Хората,които знаят всичко и имат отговор на всички въпроси не трябва да пипат книгата,тя е предназначена за тези,които продължават да търсят отговори.

от ааа / дата: 16 апр 2009

Хора,Вие дето защитавате кникага просто не сте с всичкия си.Всеки може да напише такава книга.Призовавам здравомислещите да не я купуват за да не се ядосват на такива като автора.

от Б / дата: 10 апр 2009

Прочртете новата му книга!!! Нправо кърти!

от Миро / дата: 25 мар 2009

относно тези които хулят книгата мога само да напиша че автора още в началото предупреждава с няколко думи че книгата не е за всеки и вие напук сте я прочели и щом да говорите така за съдържанието и значи до голяма степен сте се засегнали и не сте от хората които искат да претърпят някаква промяна в себе си и сте готови да станете "роби" на някои групи от хора които възнамеряват да завладеят света чрез Новия световен ред и не само това да не говорим че не искате да си помислите върху това че ние имаме силата да творим сами

от 4itatel / дата: 27 фев 2009

мно тапа книга мно проста мноо ма мноо проста напрау по проста от нея няма...

от Иван / дата: 27 фев 2009

ТОва са пални глупости наи тапата книга която сам 4ел досега много тапа по хубо не я 4етете ужасна е отжрат

от Шехерезада / дата: 20 яну 2009

Незнам на мен нещо...така като гледам и слущам не ми е много по вкус, но може и да е интересна.

от еймърс / дата: 07 яну 2009

Великолепна книга

от USA resident / дата: 28 дек 2008

Zeitgeist?- да, но и повече...Открийте за себе си.

от читател 09 / дата: 08 дек 2008

Книгата е много добра, показва богага ерудиция и натрупан жизнен опит, въпреки младостта на автора.Не е толкова взривоопасна,всички тези неща са казвани години наред от редица автори, но тук са синтезирани, подредени и чудесно поднесени.Има над какво да се замислим... и не само, заради тази книга...

от Май / дата: 01 дек 2008

На пръв преглед и поглед, ми прилича на Zeitgeist ....

от svetla / дата: 22 окт 2008

уникална книга-просто я прочете!

от 2 / дата: 28 сеп 2008

така е силата на мисълта наистина съществува и ние творим нашият живот.така че внимавайте какво си пожелавате

от Читател / дата: 21 авг 2008

Подкрепям казаното от автора. Силата на мисълта е безгранична, стига човек да я използва в правилната посока.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Атланти, извънземни, заговори на масони, тайни бази под земята и още много други загадки  има вътре. Истината е  някъде там...


Интересна книга, която дава доста възможни отговори и поставя сериозни въпроси!
Прочети и разбери!

Полина Костова, Хеликон Бургас

Ян ван Хелсинг (роден на 22 март, 1967 в Dinkelsbuhl), е спорен немски автор, който изследва теориите на конспирация и теми като световното господство.