Влиянието. Психология на убеждаването

Автор: Робърт Чалдини

Коментари: 4

Издател Изток-Запад
Преводач Христина Буюклиева
Брой страници 506
Година на издаване 2018
Корици твърди
Език български
Тегло 591 грама
Размери 21x13
ISBN 9543211515
Баркод 9543211515
Категории Приложна психология, Книги

Хартиено издание

Наличност: ДА
Доставка: 3 дни

Цена: 24.00 лв.

Робърт Чалдини е най-цитираният съвременен социален психолог в света, а е написал само и единствено тази книга (определяна вече като класика). Как е възможно това? Тя наистина е най-информативната и увлекателна книга, написана някога, за влиянието на хората един върху друг, подкупваща читателя с лекия, достъпен стил и ефектно, като в криминален роман поднасяне на материала, а същевременно си остава строго научен труд, в който се анализират механизмите на мотивацията, усвояването на информацията и вземането на решения. Но обяснението на нейния успех следва да се търси другаде - в огромната практическа значимост на разкритите в нея принципи (затова и въз основа на нея са написани десетки други книги).
Всеки ден всеки от нас е в ролята на убеждаващ някого да вземе някакво решение (в личния живот или в професионалната си дейност) или сам е подложен на опити да му бъде оказано влияние - атакуват ни не само с телевизионни реклами или презентации в дома ни, ами буквално на всеки ъгъл някой невинно ни подава листче, картичка и се стреми да облекчи портфейла ни. Хората, които го правят, може и да не са чели точно тази книга, но са обучени да използват описаните в нея механизми. Жертвите им обаче обикновено не само не ги знаят, но дори и не ги подозират. Затова авторът непрекъснато ни учи как да се защитаваме от тези манипулации.
Разбира се, милионният й тираж не се дължи само на това - тя може да се ползва и като настолна книга от използващите чуждите несъзнавани реакции за свои цели, с подробно описаните в нея шест основни механизма, които карат човека да действа като автомат, без да мисли.
Оттук и огромната й значимост за бизнеса - навсякъде където трябва да се продават стоки или застраховки, да се убеждават клиенти, да се водят преговори, да се разработват рекламни или PR-кампании, маркетингови стратегии и т. н.
Не на последно място тя си остава и най-важната книга по психология на убеждаването, съответно едно от най-добрите учебни помагала (с петнайсет преиздания) по социална психология, конфликтология и мениджмънт.

Ключови думи: 4 април - Ден на психолога, Книги, които ще те променят, Ден на психолога, Открадни време за четене

от тихомир / дата: 18 май 2014

Наистина една от класическите книги.

от Лудия / дата: 16 яну 2014

Не случайно си избрал името 'Караджа'..

от Q / дата: 11 фев 2012

Една от най-добрите книги в сферата

от Караджа / дата: 01 юли 2010

Офф, много лоши спомени от тази книга - караха ни да я четем от университета. По никакъв начин не промеми нито държанието, нито мисленето ми...пари, хвърлени на вятъра.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg