Моят живот

Автор: Бил Клинтън
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 0

Издател Сиела
Брой страници 952
Година на издаване 2004
Корици твърди
Език български
Тегло 1545 грама
Размери 23.5x17
ISBN 9546497428
Баркод 9546497428
Категории Биографии. Генеалогия, Художествена литература, Книги

В младите си години, когато току-що бях завършил право и нямах търпение да поема по своя път в живота, ми хрумна да оставя настрана за кратко моите предпочитания към четенето на художествена литература и история и си купих една от книгите, чиито заглавия започват с "Как да...": "Как да контролираме времето и живота си" от Алън Лейкин. Основната идея на книгата беше да се покаже необходимостта човек да си постави в живота краткосрочни, средносрочни и дългосрочни цели, след което да ги категоризира по реда на тяхната важност, като тези от група А бъдат най-важните, следвани от група Б и накрая група В. После под всяка цел да изброи конкретните действия, необходими за постигането й. Вече трийсет години все още имам тази книга с меки корици. Сигурен съм, че сред книжата си пазя някъде онзи стар списък, въпреки че не мога да го намеря. Обаче си спомням целите от група А. Исках да бъда добър човек, да имам добър брак и деца, да имам добри приятели, да направя успешна политическа кариера и да напиша една страхотна книга.
Разбира се, дали съм добър човек ще отсъди Бог. Знам, че не съм толкова добър, колкото ме мислят моите най-верни привърженици, или колкото се надявам да бъда, нито пък толкова лош, колкото твърдят най-ожесточените ми критици. Възнаграден съм безмерно от семейния ми живот с Хилари и Челси. Като живота на повечето семейства и нашият не е идеален, но е чудесен. Неговите недостатъци, както цял свят знае, са повечето мои, а основание за продължаването му ми дава тяхната любов. Не познавам човек с толкова много и толкова добри приятели. Всъщност с основание може да се твърди, че се издигнах до президентството на раменете на моите лични приятели, станалите сега легендарни FOB (Friends of Bill - Приятели на Бил).
Животът в политиката ми доставяше радост. Обичах предизборните кампании и обичах да управлявам. Винаги се стремях нещата да се движат в правилната посока, да дам на повече хора възможността да постигнат мечтите си, да повдигна самочувствието им и да ги обединя. Така отчитам постиженията си.
Колкото до страхотната книга, кой знае? Със сигурност е интересна.
Бил Клинтън

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]