Дамата с камелиите

Автор: Александър Дюма-Син
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 9

Издател Пулсио
Брой страници 216
Година на издаване 2006
Корици меки
Език български
Тегло 130 грама
Размери 16x11
ISBN 954949005X
Баркод 954949005X
Категории Романи и повести. Световни, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

И когато бог разреши на куртизанката да се влюби, тази любов, която отначало изглежда като прошка, почти винаги се превръща за нея в наказание. Няма опрощаване на грехове без възмездие. Когато една жена има минало, за което се упреква, и се почувствува изведнъж завладяна от дълбока, искрена, непреодолима любов, на каквато никога не се е смятала способна, когато жената е признала тази любов, тогава любимият господствува напълно над нея. Колко силен се чувствува той, че има право жестоко да й каже: "Вие не вършите нищо повече от любов, отколкото сте вършили за пари."

Ключови думи: класика

от Администратор / дата: 25 авг 2014

Изданието е с изчерпан тираж към настоящия момент, не разполагаме с информация от страна на издателството за предстоящо допечатване.

от поля / дата: 23 авг 2014

Как мога да си я закупя?Кога ще я има в наличност?

от Катерина / дата: 23 яну 2013

за6о не е нали4на а я жидях ж книйарнизата!

от антон / дата: 13 окт 2012

книгата е интересна

от Историчката / дата: 12 сеп 2012

Да. Доколкото знам истинското име на Маргьорит Готие е било Мари Дюплеси, прочута за времето си куртизанка. Дюма-син е имал слабост към момичета, тръгнали надолу по моралната стълбица. Заради майка му е - тя и баща му нямат брак, в гражданския регистър той е записан като син на друга жена. Романсът му с Мари е бил известен на цял Париж и когато излезнала книгата, за никого не е било тайната кои са героите, описани в нея.

от Таня / дата: 12 сеп 2012

Прочетох из някои форуми мнения и едно от тях беше по-скоро анализ на книгата. Авторът на анализа твърдеше, че всъщност Арман Дювал е всъщност самия Александър Дюма, който е бил лудо влюбен в нея. Някой има ли подобна информация за истинската история около книгата?

от Кати / дата: 24 май 2011

Плаках докато четох тази книга.

от Надежда / дата: 24 май 2011

\"Обичам те\"!Може би току що казахте това на човека до вас,а дали някога сте се замисляли какво е любовта?Учудващо е,че книга написана преди повече от 160 години може да звучи колкото архаично
толкова и съвременно за нашия толкова бързо развиващт се свят.Свят,в който всички се стремим към тази любов и в същото това време с такъв страх бягаме от нея.

от Лора / дата: 29 яну 2010

Невероятна книга. Наистина интригуваща и затрогваща.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

"Дамата с камелиите" е  произведението,с което Александър Дюма-Син остава в световната литература.Той написва този роман на 24-годишна възраст, поставянето му на сцена има изключителен успех,а популярността на Дюма-Син достига своя връх.Както и самият автор споделя,това е една изключителна история,"ако тя беше нещо обикновено,нямаше да си заслужава труда да бъде написана". Да,наистина е изключителна,защото е истинска.През 1844г. младият Дюма се запознава в операта с двадесетгодишната Алфонсин Плеси,известна като Мари Дюплеси.По това време тя вече е популярна и предпочитана компаньонка в Париж.Писателят се влюбва в нея,но чувствата му са противоречиви-трудно му е да дели Мари,която не иска да се откаже от начин си на живот.Следва раздяла.Три години след запознанството им Мари умира от туберкулоза. Искреността на чувствата и дълбочината на характерите и преживяванията намират своята проява в романа "Дамата с камелиите".Обаятелен и привлекателен е образа на Маргьорит Готие,която си позволява "лукса" да се влюби истински.Романтични и драматични са отношенията й с младия Арман.Любовта им е невъзможна и обречена,защото се сблъсква с порядките на обществото,с прагматичността и реалността.Ето и няколко споделени и изстрадани истини от страниците на романа:"Бих предпочел спомен в моя вреда,отколкото забрава."
"Винаги е трудно да утешиш болка,която не познаваш."
"Само мъжете имат силата никога да не прощават".

Кристина Калайджиева - Хеликон Благоевград

Влюбвали ли сте се някога? Влюбвали ли сте истински, така че да забравите за всичко, за целия свят? Да забравите дори себе си?
Ако някога сте познавали любовта, разказът на Арман Дювал, ще ви върне отново към нея. Ще ви припомни, че тя съществува, че я има, и е сред нас. Единственото, което трябва да направим е да я открием, но поглеждайки първо себе си. Този разказ, този истински разказ, изживян във време пропито от норми и канони, обградено в стереотип, ще ви разкаже, че граници няма и всичко е възможно. Защото сърцето никога не пита в кого да се влюби. Всичко просто се случва. А ние се понасяме по течението от щастие, ревност, наслада и мъка. Убеждавайки всеки, че няма значение в кого сме се влюбили. Важно е ,че обичаме.

Елена Митева, Хеликон – Пловдив, Център