Петдесет нюанса освободени

Автор: Е Л Джеймс
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 41

Издател Бард
Преводач Гергана Дечева
Брой страници 704
Година на издаване 2012
Корици меки
Език български
Тегло 482 грама
Размери 14x20
ISBN 9789546553430
Баркод 9789546553430
Категории Секс, еротика, Книги

“Кулминация на най-горещата трилогия на десетилетието!”
Ню Йорк Таймс

„Петдесет нюанса" създаде нова културна вълна, която отнесе всички табута и освободи желанията на жените!

Правата за филмирането на трилогията са закупени от Юнивърсъл Пикчърс.

Когато неопитната Анастейжа Стийл среща властния и поразителен Крисчън Грей, между тях пламва чувствен романс, който ще преобърне живота им. Шокирана, заинтригувана и накрая отблъсната от странните му еротични наклонности, Ана настоява за по-дълбоко обвързване. Решен да я задържи, Крисчън се съгласява.
Сега двамата имат всичко – любов, страст, интимност, богатство и целия живот пред себе си. Но Ана знае, че няма да е лесно да обича своя господин Петдесет нюанса, а връзката им ще ги изправи пред предзвикателства, за които не са подозирали. Ще се наложи Ана да свикне с разточителния стил на живот на Крисчън, без да пожертва своята индивидуалност. А Крисчън ще трябва да преодолее нуждата си от контрол и да пребори демоните от мъчителното си минало.
И когато изглежда, че двамата заедно ще преодолеят всички пречки, лошият късмет, злобата и съдбата ще се обединят, за да сбъднат най-дълбоките страхове на Ана.

Ключови думи: Горещи страсти, Топ 50 за последните 10 години, Книги-филми, Очаквани книги-филми през 2018, Любовта е страст, ТОП 110 на десетилетието, ТОП 110 за 10 години, ТОП 100 март 2010 - март 2020, ТОП 101 Художествена литература 2011-2020, ТОП 201 на десетилетието, Любов и страст

от Ида / дата: 25 юли 2018

Нека не бъдем високомерни и лицемерни - и най-интелигентния човек притежава инстинкти и нагони.Колкото са по-подтискани ,толкова по-жестоко си отмъщава природата му с депресии и т.н.Ако ви се чете такъв тип литература - четете и не се срамувайте...

от trustno1 / дата: 06 май 2017

Коментарът е изтрит от администратор.

от Ани / дата: 06 май 2017

Книгата е страхотна, стига човек да може да разбере същността й! Тези, които само разбират порнографията и явно я четат за нея, много ясно, че нищо няма да разберат от нея!

от Александра / дата: 02 ное 2016

Ренета, нещо си се сбъркала май. Веднъж си въодушевена за книгата, веднъж си отвратена, и ти не знаеш като гледам. И престани да копи-пействащ един същ коментар, не е толко умен и оригинален, че да го разпространяваш чак толкова.

от Ренета / дата: 19 апр 2015

Направи ми впечатление, че когато гласувах с много слаба книга, звездичките станаха от три на четири! Не знам на какъв принцип е гласуването, но тук специално рейтинга трябваше не да се покачи, а да падне с моето гласуване! Затова ставам вече предубедена към показаните звездички на книгите. Човек просто трябва да чете и сам да си вади изводите за книгите.

от Ренета / дата: 19 апр 2015

Клиширана история, чела съм много по-добри еротични романи. Този не предизвика никакъв интерес в мен, дори ме отврати с изразите си и липсата на любов. Поне да бяха описани по пълнокръвно образите на героите и чувствата им, а те са представени схематично. Книгата е 500 страници, запълнени с напълно безсмислени ситуации и липса на чувства.

от Иван Генов / дата: 30 мар 2015

Опитах да прочета нещо от тази серия ... Нищо не излиза, чисто комерсиална и елементарна графомания за пари ... Да я чете, който иска и не го казвам от снобизъм.

от ккккккккккк / дата: 09 мар 2015

СПОЙЛЕР


Наистина има хора които не разбират смисъла на тази трилогия. Тя не е само секс както си мислят всички още преди да са прочели за какво става на въпрос. Аз прочетох книгите и наистина описанията са достаа но наистина много ми харесаха. Отначало Крисчън е мрачен и изолиран но след като среща ана всичко се променя в края на първата книга те се разделят защото той я наранява,във втората се събират,дори той и признава че я обича.Женят се. Във третата книга дори ана забременява. Това не се харесва много на крисчън но..... Дори имат и второ бебе. Така че не е само секс както казват мноого хора. Дори и във филма няма чак толкова много,въпреки че очаквах да има много повече от това.

от Заза / дата: 03 мар 2015

Коментаръ е изтрит от администратор.

от Kalina Sotirova / дата: 25 фев 2015

Според мен, май никой от вас не е разбрал същността на романа. Вярно пълен е със секс....груб секс. Но зад маската на всичкия този лукс, на цялото това наказване с камшици и жажда за власт, се крие друго. Един мъж, който още в ранна детска възраст е бил лишен от детство и чието детство е било изпълнено с насилие е избрал живот изолиран от другите. Крисчън Грей не допуска никой близо до себе си, мисли, че няма сърце. На пръв поглед той е студен, мрачен, в погледа му има нещо зловещо. Само човек, който е чел и трите части ще разбере, че всъщност този мъж може да бъде пречупен. Тази трудна задача се пада на Анастейжа Стийл. Романтична, нежна, девствена, неопитна и дръзка - всичко това обърква Крисчън още в мига, в който се виждат за първи път. Тя не се интересува от парите му, не иска да бъде покровителствена и да живее в лукса, който той й предлага. Тя предпочита независимостта и се дразни, когато той иска тя да живее без да работи и да се наслаждава на парите му. Впечатлен е от това, че тя е все още девствена, че няма опит...в нищо от това, което той има. Моментът, в който осъзнава, че не иска да я наранява е последната сцена, когато той я пребива с колана. Тя го напуска, а той остава стъписан от факта, че наистина съжалява че го е направил. Той осъзнава, че обича Ана. Начинът, по който тя подхожад, разбирането й за това какъв е бил живота му, търпението, което проявява - всичко това го обърква. Чуди й се как още е с него и как е възможно да го обича. Той я защитава, слага света в краката й ( хм...дали в днешно време има такива мъже ). На каря на тази история, двамата имат деца и са озъзнали колко време им е било нужно. Крисчън е създал семейството, което е нямал. Вече не са му нужни всички онези камшици, нагайки, белезници, въжета и т.н. Той е щастлив и осъзнава, че точно това му е липсвало.
Гледах филма преди да съм чела пъвата част и след това реших да започна да чета от вторта книга. Прочетох и третата, и реших отново да прочета романа. Само че този път започнах от първата книга. Сега, слеед като прочетох трилогията разбирам, че съм направила добър избор с този роман. За да разбереш такъв роман обаче, трябва да четеш между редовете.

от съвет / дата: 25 фев 2015

боже колко хора имат неосъществени порно желания и тук коментиращите. Заитересувах се и позачетох книгата , пълен боклук . Маркиз дю Сад поразкрасен и в съвременна обстановка .Накакъв ремейк , книгата издиша , сцените се повтарят . Истински порно роман. За филма не ща и да го гледам. Не съм воайор . По достоен порно роман в нашата обстановка е Наташа Блядка като агент на КГБ сексуален .
от Кама Сутра започват еротичните романи , който не я чел да чете , по практична и здравословна е

от Ивелина / дата: 17 фев 2015

И трите книги ми допаднаха

от Катерина Стоянова / дата: 23 ное 2014

Книгата ми хареса. Макар да не съм почитателка на любовните или еротични романи. В нея има много страст и е без значение дали отговаря на някакви литературни еталони. По-скоро бих я нарекла '50 нюанса женска сексуалност". Съжалявам, че намирам други такива книги.

от Илияна / дата: 19 юли 2014

Всеки си има мнение по въпроса! Но не мога да разбера какво толкова оплювате книгата?... Г-н Узунов мога да ви уведомя, че имам сериозен приятел от вече три години и прекрасен сексуален живот.. Това че искам да прочета един от най-хубавите романи излизали в последно време не знаех, че ме прави незадоволена?... И аз не чета никакви си ужаси и фентъзи и са пълни измислици за мен, но не ходя да оплювам пишейки коментари под такъв жанр книги.. Смешни сте като почнете така!! Всеки сам избира какво иска да прочете и какво му харесва.. Начетох се на негативните коментари и останах възмутена... Книгата е супер за хората, които не са я чели и си падат по такъв жанр книги силно я препоръчвам!!!

от Безпристрастен / дата: 01 сеп 2013

Не съм Администраторът. Но много ми се иска да се обърна към всички. Чета мненията за тази и други книги. За някои са по няколко, за други са по няколкостотин. Но не помагат на Търсещия да прецени бива ли я книгата или не. Или е мого охулена, или обратното. В почти всички случаи обаче без никакви аргументи. Ако преобладават критичните мнения, почитателита ги обявяват за зложелателни. Ако преобладават хвалебствените, съм прочитал, че авторът и роднините му здраво го разхвалват, за да му вдигнат продажбите. Но нито едните, нито другите представят конкретни аргументи.
И това ме кара да се обърна към всички ви (не само коментиращите този роман, а и други) не ви ли се иска да има един сайт или вестник с реална и обоснована критика, а не платена – за литература, кино, театър и др.? Да отсява зърното от плявата и да служи за ориентир на интересуващите се? Защото отдавна „такова животно няма”! ТОВА Е ВЪПРОСЪТ! Можем да започнем сами, като пишем по-аргументирани оценки. Или пък не можем, защото не всеки читател е анализатор. Той или харесва, или не харесва и толкоз. Но май на всички ни трябва някакво такова МЯСТО.
Та така... какво мислите?

от Pavlina / дата: 11 юли 2013

Не мога да разбера защо книгите които са писани за любов, а следователно и за секс( акт който би следвал ако двама човека най- малкото се харесват) се считат за порнографски, нисши и прочее... трябва да сме закостенели и да се хвърляме на живо да го изживяваме ами хората, които не могат, а искат да усетят интимност дори и косвено??! Ами чети си и нещо друго, но се развличай, дерзай с по- леки и ненатоварващи книги защо трябва всички да четем философия или история(нямам нищо против двете все пак ги следвам), но просто за отпускане :))) не съм я чела, но ще я прочета :)))

от АННА БЪЛАША / дата: 19 мар 2013

В интерес на истината тази я прочетох най-бавно. Отне ми седмица!!! Хубава е, но определено това беше частта, в която Анастасия ми беше най-неприятна! Толкова голяма мания за независимост, а същевременно адски зависима и честно казано - да и таковам на претенциите! :))) След всички прочетени книги, обаче, ми стана ясно едно нещо - мъжа ми има нова задача - Aim to please as Mr. 50 shades of fu**ed up! хаха

от nina / дата: 10 мар 2013

много са хубави книгите

от Dimitrina / дата: 10 фев 2013

И трите части ми харесаха, наистина не се натоварва човек като ги чете,единствено са малко повечко разтъкани

от М.Петкова / дата: 15 яну 2013

10х за тази книга. Много хубаво се отпочива с нея.

от Диана / дата: 10 яну 2013

До Василена: на всички ни се изясни преди половин година, че по изисквание на Е Л Джеймс, заглавието трябва да бъде преведено буквало, без абсолютно никакви интерпретации, промени, лица, цайси, щори и така нататък, както и грей да е преведено като цвят, както и да не се превеждат имената на герите по друг начин, освен както ще се произнасят във филма. Анджелина Джоли не е Ангелинка. Или бъркам. Направи си труда ако назнайваш други езици да видиш как е преведено в цял свят, пък тогава се оплачи ако искаш на Е Л Джеймс, По нейно изискване името й се изписва без точки, заглавието на книгата е брандирано и е и фирма. Все едно да преведеш Фолксваген като Кола за народа. На който му харесва - да я чете, на който не му харесва да не чете. Чак пък и налагате менния на хората дали да си я купят, ама тя пак е изчерпана. Големите усилия на сума народ да определят книгата като боклук доведе само до едно - стана най-продаваната книга в България за миналата година. И не само там.

от Татяна / дата: 10 яну 2013

Не съм съгласна с Веси. Тъй като книгата е американска, а те използват думите разговорно, заглавието трябва да бъде "50-те цаиса на Грей"!

от Веси / дата: 10 яну 2013

Аз пък смятам, че заглавието трябва да е "50-те щори на Грей". Всеки друг превод е безобразие!

от Татяна / дата: 10 яну 2013

Не познавам преводача, не защитавам и издателите! Не съм се докосвала до трилогията и не смятам да го правя, но коментарът на Василена потресе мен!
Как не се спряхте с недоносените си коментари? Как всички в тази страна ви закърмиха на английски език? Откъде се извъдихте такива лингвисти?
Василенче, книгата е написана на английски език и заглавието й е преведено на български от хора с поне малко повече опит и знания от теб. Ако не беше така, нямаше да им се възложи тази задача. Защо не си сложите училищното образование под дюшека и не си кротувате? Явно погледът ви не стига по-далече от него? Този буквализъм може би е вървял в часовете по английски, но за превод на художествено произведение се изисква повече въображение.

от Василена / дата: 10 яну 2013

Надявам се много хора да не се разочароват заради превода. Какви са тия нюанси, та чак освободени. На какъвто и език да погледнеш заглавието е 50 сенки. Просто съм потресена. Първо са 50те сенки на Грей, след това 50 по-тъмни сенки и това следва да е 50 освободени сенки.

от Фентъз / дата: 11 ное 2012

Ми сигурно е влизал, какво ви бърка ?!

от Aloysius Pendergast / дата: 10 окт 2012

М, уви, започва да ми се изяснява. Но какво пък, нищо не пречи да опитам и аз отново!
Ето един чудесен прочит на книгата:
http://линкът е изтрит от администратора

от към Aloysius Pendergast / дата: 09 окт 2012

Нали ти е ясен принципа на селективното допускане на мнения. Тоя линк дето са го оставили ще да е някоя роднина на някой тука. Бе издателства, дистрибори - мижай да те лажем, такава каша е, че и други нечистотии. Иначе за книгата към господин Узунов - вие в спалята на колежките си влизал си сте, че познавате така добре сексусалния им живот? Мъжете не харесват такива книги, защото отдавна са престанали да бъдат идеал в очите на жените си, И вината не е само в жената. Или интелектуалното ви ниво е твърде високо, за да четете за секс. Направо ви се чудя дали го правите с погнуса.

от Aloysius Pendergast / дата: 08 окт 2012

Прощавайте, аз ли се бъркам, или Хеликон не беше "платформа за препратки към други сайтове", както ми беше услужливо обяснено след изтриване на мой линк в коментар? Тук като гледам проблеми с коментара на Мария Стефанова от 29.09 няма, та явно това важи само, ако съдържанието на линка не се харесва на издателя и/или книжаря.

от Вил / дата: 07 окт 2012

Защо пък да е "плашещо тъпа" ?! На мен лично трилогията ми харесва и смятам,че е интересна. Това,че превода не е толкова добър е отделен въпрос!

от Николай Узунов / дата: 07 окт 2012

Хаххахахахаха, тази книга я прочетоха колежките ми, които са незадоволени. Явно липсата на партньор довежда до комерсиализирането на подобен род низки книги. Но, все пак в България има фолк, има плейметки, логичното допълнение за мозъчното развитие на българите е тази трилогия :)
Приятно четене на всички, които нямат сексуален живот!

от Към Каролина / дата: 02 окт 2012

За какво разкрепостяване говорим?! Та това си е чиста проба порнография!!!

от Мария Стефанова / дата: 29 сеп 2012

Тук е направена много добра рецензия на книгата - http://линкът е изтрит от администратора

от Лили / дата: 24 сеп 2012

Има ли happy end трилогията? :)

от Каролина / дата: 17 сеп 2012

Трилогията е много интересна и е предназначена за по-младата и по-разкрепостена част от хората. Много ясно че няма да я препоръчам на майка ми или баба ми.

от buba / дата: 16 сеп 2012

Вчера пуснах запитване в книжарници Ориндж и ми казаха, че на 14 я пускат за печат и ще я има в книжарниците от 17 :)

от Моника / дата: 15 сеп 2012

Да, вече е пусната по книжарниците! Книгата е невероятна! просто не мога да се откъсна от нея!

от Милена / дата: 14 сеп 2012

Има ли я вече книгата по книжарницата

от Мирена / дата: 14 сеп 2012

На 14 или 17 ще излезе? Стана ясно, че ще е по-рано от предварително обявената дата.

от Отчаян / дата: 04 сеп 2012

Плашещо тъпа трилогия.

от Ренета / дата: 01 сеп 2012

ДААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Вълнуващият финал на тази любовна история показва за пореден път, че човек открива себе си, когато намери истинската си половинка. Тогава и изглеждащите невъзможни препятствия стават преодолими пречки за двама души, които се обичат истински.

Кристина Бобева, Хеликон София - Славейков

След като се омъжва за богатия Крисчън Грей, Анастейжа разбира, че най-големият й страх е да не го загуби. Той е в състояние да я обърка и побърка за части от секундата, а тя обръща подредения му и контролиран свят с главата надолу.  Една книга за разкош, лични граници, секс и взаимоотношения на два различни свята. Съвременна приказка за Пепеляшка и още нещо...

Борислава Милева, клиент на Хеликон Шумен