Живот без ограничения

Автор: Ник Вуйчич
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 1

Издател Вакон
Преводач Кристина Димитрова
Брой страници 278
Година на издаване 2015
Корици меки
Език български
Тегло 375 грама
Размери 14x21
ISBN 9789549535853
Баркод 9789549535853
Категории Биографии. Генеалогия, Художествена литература, Книги

"Обикновено именно предизвикателствата по пътя ни показват кои сме всъщност."

Роден без крака и ръце, още от дете на Ник Вуйчич му се налага да преодолява невъобразими трудности. И той не само успява да превъзмогне физическия си недъг, но се впуска в живота с такова настървение, че днес води едно динамично, щастливо и пълноценно съществуване, с каквото малко хора могат да се похвалят. Липсата на крайници не пречи на Ник да бъде напълно самостоятелен, да лови риба, да свири на барабани, да плува и дори да кара сърф.
Ник се изявява като мотивационен говорител и обикаля цялото земно кълбо с мисията да вдъхне вяра и сили на тези, които ги нямат, и чрез своята история цели да докаже, че ограниченията са единствено в ума ни. Вуйчич невинаги е бил толкова уверен, колкото е днес. Като всеки човек и той е изпадал в трудни моменти на самота и съмнения, но именно неговата различност го дарява с търпение, борбеност и мъдрост. Той се опитва да приема това, което не може да промени, и да се съсредоточава върху онова, което може.

В "Живот без ограничения" Ник Вуйчич ни повежда по безкрайните препятствия на своя живот и ни разказва уроците, които са го превърнали в забележителната личност, която е днес. Кален с изключително чувство за самоирония, с доброта, вяра и целеустременост, Ник ни учи как да поемем отговорност за собственото си щастие. Кара ни да си представим какъв би бил животът ни, ако всичко беше възможно, а после ни доказва, че наистина е така. Всяко ограничение, което си поставяме, е наше собствено дело. И няма по-сигурно доказателство за думите на Ник Вуйчич от собствената му невероятна история.

Ник Вуйчич (1982) е роден с рядка генетична аномалия - тетра-амелия, която се изразява в липсата на четирите крайника. Детството му преминава в постоянна физическа и емоционална борба, но благодарение на любящото си семейство той преодолява трудностите. Днес Ник е мотивационен говорител, който изнася лекции за вярата, надеждата, смисъла и силата на собствените ни възможности в десетки страни. Основател е на неправителствената организация "Живот без крайници". Женен е и в момента очаква второто си дете.
от Мина / дата: 11 май 2015

Много вдъхновяваща!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

    Роден с генетична аномалия, подрастващият Ник Вуйчич обмисля самоубийство. Миг преди фаталния край той преосмисля своето съществуване и решава да се бори. Откривайки своята вътрешна сила, Ник Вуйчич всекидневно се бори с трудностите на своя живот. Впрегнал силите на собствените си възможности, той успява да живее като нормален човек, кара сърф, лови риба, има съпруга и очаква второто си дете. Днес Ник е мотивационен говорител, който изнася лекции за вярата, надеждата и смисъла в десетки страни.

Яна Станева, Хеликон Сливен

    Историята на един невероятен човек, роден без ръце и крака, но постигнал много повече в живота си от повечето хора, родени здрави. Преминал безкрайни трудности, за да превърне недъзите си в благословия , „научавайки се да следва Божията пътека“.
     Изключително мъдър и позитивен, Ник Вуйчич се превърна в опора и вдъхновение на милиони хора по света.
     Независимо от естеството на проблемите, с които всеки от нас се сблъсква, тази мотивираща книга ще ви даде целеустременост, вяра в доброто и надежди за по-добър живот, живот без ограничения.

Катя Христова, Клиент Хеликон Шумен

„Всичко в този свят е дело на надеждата.”
Мартин Лутър Кинг-младши


През 1982 година в Мелбърн, Австралия се ражда едно момче, чийто родители кръщават Николас. Още с първите глътки въздух, които поема малкия Ник, става ясно, че за него е отреден тежък живот. Живот на физически и емоционални страдания, защото страда от рядко увреждане – синдромът тетра-амелия. Това е малформация, при която човек се ражда без четирите си крайника. За щастие, момчето израства в любящото семейство, което никога не се отказва от него и го подкрепя в най-трудните моменти по пътя към преодоляването на физическите и психически ограничения. Днес Ник Вуйчич е на трийсет и две години, щастливо женен и в очакване на второто си дете. Обича да рисува, да плува, дори кара сърф. Изявява се като мотивационен оратор. Изнася лекции по цял свят и вдъхва надежда и вяра на хиляди хора. А животът му е повече от щастлив и пълноценен.
С книгата си „Живот без ограничения“ (изд. Вакон) Вуйчич иска да насърчи читателите си да превъзмогнат нещастията с помощта на надеждата, вярата, любовта и куража, за да открият смисъла на живота си, собственото си предназначение и пътя към хубавия живот, като разказва свои лични преживявания. Заглавията на всяка една глава от книгата на Вуйчич са всъщност съвети към човека, който я държи: „Стани чудото, което чакаш“, „Обичай се, макар да си съвършено несъвършен“, „Положителна нагласа за напредък“, „Ставай след всяко падане“, „Приемай добрите възможности“, „Нека мисията ти е да даваш“... Самият Ник казва: „Установих, че за да живея без ограничения, се нуждая от:
Ясна цел
Надежда, която е толкова силна, че не може да бъде сломена
Вяра в Бог и неограничените възможности
Любов и да се приемам какъвто съм
Положителна нагласа за напредък
Борбен дух
Желание за промяна
Сърце, склонно да се довери
Жажда за нови възможности
Способност да преценявам рисковете и да се смея на живота
Призванието да помагам първо на другите“
Живот без ограничения“ е откровена и безкрайно положителна книга. Тя е насочена към хора, изгубили вяра в себе си, в собствените си способности, в добротата на другите, в живота. Тя вдъхва сила и надежда. След като я прочетох се убедих, че няма значение кой си, откъде идваш, как изглеждаш. Важно е как се чувстваш и как се възприемаш. Важното е да се обичаш такъв какъвто си. Да обичаш хората.
Прочетете тази невероятна и вдъхновяваща история за силата на човешкия дух и укрепете своя! Живейте без ограничения!

"Може да изпитваш трудности. Може да паднеш и да ти се струва, че нямаш сили да се изправиш. Познавам усещането, приятелю. Всички ние го познаваме. Животът не винаги е лесен, но след като преодолеем изпитанията, ставаме по-силни и признателни за шансовете, които ни се предоставят. От истинско значение са животите, до които се докосваш, и начинът, по който ще завърши пътят ти."
Ник Вуйчич

Мариета Иванова, Хеликон Русе