Неудобната истина

Автор: Ал Гор
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 4

Издател Младинска книга
Брой страници 325
Година на издаване 2008
Корици меки
Език български
Тегло 770 грама
Размери 23x19
ISBN 9789549715101
Баркод 9789549715101
Категории Екология, Природни и точни науки, Книги

Глобалното затопляне, причината за което е необмисленото поведение на човека, предизвиква поредица от неприятни събития - екстремен климат, наводнения, суша, епидемии.
С помощта на повече от 900 научни изследвания Ал Гор убедително описва глобалните промени в климата, природните бедствия и какво трябва да направим, за да запазим нашата планета Земя здрава.
Затварянето на очите пред неудобните истини не означава, че те ще изчезнат. Напротив - те ще се задълбочават все повече.
„ ... моята цел е да споделя с вас не само любовта си към Земята, а тревогата си за нейната съдба.
Искам да изразя и убеждението си, че това, с което се сблъскваме, не е единствено причина за тревога, но и, колкото и парадоксално да звучи, основание за надежда. Както много хора знаят, на китайски думата израз за „криза" се състои от два символа . Първият е за „опасност", а вторият - за „благоприятна възможност."
Кризата в климата наистина е изключително опасна. Тя всъщност е истински планетарен проблем. Вече повече от 20 години две хиляди учени от 100 страни работят в сложно и добре организирано научно сътрудничество и са достигнали до единодушното убеждение, че всички нации на Земята трябва да работят заедно за разрешаването на кризата с глобалното затопляне."

от Емил Петров Богданов от Свищов / дата: 24 юли 2016

Първо прочетох книгата, а след това гледах и филма.
Има резон проблемът, но: АЛ ГОР, Междуправителствената експертна група за изменение на климата към ООН (Intergovernmental Panel on Climate Change United Nations) и екипът заснел въпросния филм казват почти правилната "дума": 'глобалното затопляне' вместо правилната: 'мафия', която вече е тривиална, тъй като открих същността и отговарящото на нея правилно наименование на явлението именувано досега с наименованието: 'мафия', което до написването и излизане от печат определям да се именува с наименованието: Явлението-Злдто Х (Мафия),
Търся издателство, с което да сключа договор за въпросната книга, а ако ме свържете с АЛ ГОР или с Междуправителствената експертна група за изменение на климата към ООН (Intergovernmental Panel on Climate Change United Nations) ще бъде непомалко правилно.

от Николай Куманов / дата: 15 мар 2009

Все още не съм гледал филма,но прочетох книгата.Мисля че всеки трябва да я прочете...Кара те да се замислиш за много неща.

от Александра / дата: 20 юли 2008

Филма е един от тези, които човек би трябвало да изгледа, без да си търси оправдания. И не само да гледа, а да се замисли върху въпросите, които сами ще нахлуят в главата му.

от Николай / дата: 09 юли 2008

Гледах филма. Потресаващ е! Дано книгата да е по-добра!

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]