Кризата в Европа. Поглед отвътре

Автор: Симеон Дянков

Коментари: 0

Издател Сиела
Брой страници 282
Година на издаване 2015
Корици меки
Език български
Тегло 316 грама
Размери 14x21
ISBN 9789542816492
Баркод 9789542816492
Категории Икономика, Книги

Хартиено издание

Наличност: ДА
Доставка: 3 дни

Цена: 2.00 лв.

*Продуктът е с фиксирана цена,
не се комбинира с други отстъпки.


Електронно издание

Наличност: ДА

Цена: 9.00 лв.

Като познат анализатор, Симеон Дянков хвърля светлина върху причините за европейската криза, като проследява събитията зад вратите на европейските институции и предлага решения за намаляване на бъдещи рискове.

Книгата търси отговори до къде се простират хипотетичните граници на идеята за обединена Европа и дали решенията са в провеждане на повече централизирана политика. Бившият вицепремиер отделя специално място на събитията у нас от 2009 до 2013 г. и прави равносметка за цената, която е трябвало да се плати, за да се предпази България от най-лошите последици на кризата.

Ключови думи: България между Изтока и Запада

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

     Симеон Дянков е известен на българската публика предимно като министър на финансите от първото правителство на Бойко Борисов и не толкова като автор на експертни книги по макроикономика и световно признат специалист в тази област. Неговата книга „Кризата в Европа. Поглед отвътре“ (изд. Сиела) е на път да промени тази представа и да разсее негативната аура, която носи всяка политическа кариера. За себе си Симеон Дянков винаги е смятал, че е експерт и дори учен, ако икономиката се приема за наука, и не се е възприемал като политик, въпреки заеманите политически постове. Роден през 1970, учил в Ловешката гимназия, после международни икономически отношения, след това в различни чужди университети, накрая защитил и докторска дисертация, Дянков е признат за изключителен ум и специалист от най-висока класа от всички светила в сферата на икономиката. „Кризата в Европа. Поглед отвътре“ ще предизвика интереса на всички, които се интересуват от световните политически и икономически процеси и истинските причини за кризите и най-вече за кризата, застигнала Европа в периода от 2009 до 2013 година. Специфичните механизми, които движат цялото функциониране на глобалната икономика, могат да бъдат разбрани и осмислени от малцина, а вие не се съмнявайте, че Симеон Дянков е един от хората, които схващат в дълбочина и детайли самата същност на това функциониране. Книгата му осветява на достъпен език важни моменти от кризата, която по времето на неговата дейност във финансовото министерство засяга минимално страната ни и заслугата за това, разбира се, е негова. Мерките, които той предлага и въвежда, извоюват на България изваждане от списъка на държавите в риск и добавянето й в списъка на стабилните европейски икономики, със спазени заложени дефицити и намаляване на рисковете. „Кризата в Европа. Поглед отвътре“ разглежда и разкрива на читателите непознати страни от дейността на европейските финансови и икономически институции, което обяснява причините и следствията на явления, които остават скрити за медиите. Част от темите в „Кризата в Европа. Поглед отвътре“ са въвеждането на еврото, усложнената ситуация в Гърция, Кипър и Португалия, нуждата от финансова дисциплина. Симеон Дянков смята, че такива книги са полезни за обществото и ще бъдат от полза на бъдещите поколения икономисти и политици.

от Хеликон