Големите надежди

Автор: Чарлз Дикенс
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 11

Издател Изток-Запад
Преводач Невяна Розева
Брой страници 496
Година на издаване 2014
Корици твърди
Език български
Тегло 984 грама
Размери 14x24
ISBN 9786191524006
Баркод 9786191524006
Категории Европейска класика, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

"Никога не бива да се срамуваме от сълзите си." – Чарлс Дикенс

– Къде беше, малка маймуно? – каза мисис Джо, като тупна с крак. – Казвай направо къде беше, докато аз се измъчвах от страх и тревоги, инак ще те измъкна от ъгъла ти, ако ще да сте петдесет пиповци и петстотин гарджъровци!
– Бях на гробищата – казах аз от мястото си, като плачех и се потривах.
– На гробищата! – повтори сестра ми. – Ако не бях аз, отдавна щеше да бъдеш на гробищата. Кой те отгледа с двете си ръце?
– Вие – казах аз.
– Я кажи, защо съм го направила? – извика сестра ми.
– Не зная – проплаках аз.
– А аз зная! – каза сестра ми. – Зная, че никога вече не бих сторила такова нещо. И зная още нещо: че откакто си се родил, ни веднъж не съм свалила тази престилка. Не ми стига, че съм жена на ковач (и то на Гарджъри), ами още съм и твоя майка!
Но аз гледах унило огъня и не слушах вече думите й. Защото в злобно святкащите въглени пред мене се редяха беглецът от блатата с веригата на крака, тайнственият момък, пилата и ужасната клетва, поради която трябваше да извърша кражба в родния си дом…

от Силвиа / дата: 25 окт 2014

За мене ЛИК и Изток Запад винаги ще си останат едно цяло, едно конгломератно единенние на ум, интелект, душа, рацио и бойни изкуства, посред ством което читателя стига до извисяване на духа и тялото си като прилага практиките от книгите им в живота и тренировките си за да се извиси до нивото на големите майстори на азиатската традиция и да се запознае със западната философия и култура макар че сърцето му винаги ще е в Изтока защото сме Българи защото сме братя с Освободителите и защото там е кръвното ни родство а не с лицемерния продажен и безчувствен Запад от където извират всички Злини и само Изтокът ще спаси Човечеството от бъдещия Блекаут за когото говори Умберто Еко!

от Калина / дата: 24 окт 2014

Да внеса малко уточнение за тези, които не са съвсем наясно с издателствата - издателство Изток-Запад не е продължението на издателство ЛИК (до колкото имам представа и става ясно след бърза проверка в нета). ЛИК всъщност изобщо не е спряло да съществува и до днес. На мнение съм, че именно широкият спектър от "тежки" книги, които касаят класика, наука, история, психология и т.н са нужни повече от всичко на днешните четящи хора в България. Мисля, че има какво да прочетем от споменатите по-горе издателства ако имаме самочувствието на развиващи се хора.

от Цървуланковец / дата: 10 апр 2014

Изток-Запад са най-доброто издателство което сме имали
Книгите им са за ценители
Коментарът е редактиран от администратор.

от Преслав / дата: 09 апр 2014

Точно за това Изток-Запад са най-гоплемите защото издават ВСИЧКО!
Те покриват целия репертаор от жанрове и ако трябваше да избирам дали да остане само едно издателство в България с чисто сърце щях да кажа че Изток запад са достатъчни! Издават само най-доброто поднесено винаги по най-добрият начин!

от Владислав / дата: 09 апр 2014

Защо хаос? Едно издателство трябва да издава литература от един единствен жанр, може би? И какво лошо има да се издава Мирча Алиаде или Дан Симънс?

от Драгомир / дата: 09 апр 2014

Няма такова нещо като издателство "Изток-Запад" - никъде по света. Моите уважения към миналата му слава, но това което виждам, е хаос - то не е йога, дао, Димитър Йончев, прокълнатите любовници , безумно глупавата "Манифест на един бог", фентъзи, Морелси, Симънс (кой мозък ви накара?) и т.н. и т.н. И същевременно Симеон Радев и Цветан Тодоров! Кой болен мозък измисля този репертоар?

от Иво / дата: 08 апр 2014

Помня как издателство ЛИК, преди да стане Изток- Запад, издаваше книги, които ни отваряха очите. След това се комерсиализира по много глупав начин - безогледно издаване на какво ли не. Изгуби облика си, физиономията си на сериозно издателство. Сега - тази поредица "тежка" класика - Суифт, Дикенс, - при това в тази тежка подвързия и тези тежки цени... Имам чувството, че тези хора или са си надвили на масрафа и не им пука дали книгите им ще се продават, или живеят в някакъв измислен свят и не знаят какво правят.

от Ахаб / дата: 08 апр 2014

Нямам търпение за "Моби Дик"!

от Пътят на Жерава / дата: 08 апр 2014

Коректурата издиша, предпечата е сгафен, цялата полиграфия плаче за доизкосуряване... Опасявам се, че това е не добре обмислено издателстко решение, последвало загубата на дългогодишния редакторски екип на издателството и евентуалните промени в стратегията на издателството... Дано успеят да преодолеят тежкия момент и да се съвземат, защото "Изток-Запад'" винаги са били сред най-любимите ми издателства!

от Ели / дата: 06 апр 2014

Хубаво издание, но много тежка книга. Защо не издадоха Дейвид Копърфийлд? Къде по-приятна е. Даже Оливър Туист е много по-добра от тая.

от Крузенщерн / дата: 06 апр 2014

Гледам тази книга и си мисля, че големите надежди, че издателство "Изток-Запад" ще започне да издава по-качествени и достъпни книги, за съжаление не се оправдаха.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]