Въздействие

Автор: Джейн Остин
Рейтингът се формира от продажбите в системата на Хеликон

Коментари: 6

Издател Хермес
Преводач Валентина Рашева-Джейвънс
Брой страници 240
Година на издаване 2016
Корици меки
Език български
Тегло 272 грама
Размери 13x21
ISBN 9789542615897
Баркод 9789542615897
Категории Европейска класика, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

Последният и най-зрял роман на Джейн Остин!

Ан Елиът, красивата и изтънчена дъщеря на суетен и разточителен баронет, е проявила лошия вкус да се влюби в беден моряк, чиято единствена препоръка са личните му качества. Това не може да се допусне! Осем години по-късно Ан все още тъгува по изгубената любов. И изведнъж се появява ТОЙ – преуспял и свободен, готов да се обвърже с всяка жена, освен с онази, която го е отблъснала. Но лесно ли се забравя истинската любов? Когато си срещнал жената на мечтите си, можеш ли да отдадеш сърцето си на друга?

Ключови думи: Само за жени, Знаменити писатели за любовта

от Reader / дата: 13 юли 2016

Барбара Палвин знае ли, че е на корица на книга?

от Светла / дата: 11 юли 2016

Под това заглавие е била издадена книгата от издателство "Народна култура" 1992 г. Това е и много по-коректен превод на оригиналното заглавие, което е "Persuasion?. "Доводите на разума" всъщност е руската интерпретация на заглавието, дословно пренесена и в България, но няма нищо общо с оригиналното заглавие. Що се отнася до корицата - това вече е въпрос на вкус.

от Лола / дата: 11 юли 2016

Книга, която от години е позната в България под заглавието "Доводите на разума", да бъде преиздадена като "Въздействие"... това е от онези дребнички детайли, които много дразнят. Надявам се поне преводът вътре да не е на нивото на корицата.

от Николай Узунов / дата: 23 юни 2016

Шегувате се с тази корица, нали Хермес???

от LG / дата: 06 юни 2016

Да, вече го обявиха от издателството , това е "Доводите на разума" с ново заглавие.

от Елайза / дата: 05 юни 2016

"Доводите на разума" ли трябва да е това?

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]

Джейн Остин (на английски: Jane Austen) е английска писателка. Родена в Стивънсън, Хемпшър и умира на 18 август 1817 Уинчестър.

Дъщеря е на хемпиширски свещеник и израства в голямо семейство,подобно на семейство Бенет от "Гордост и предразсъдъци". Джейн Остин е личност, потънала в дълбока неизвестност, но от спомени за нея е определяна като затворена в себе си и вечно замислена. За личността на писателката, можем да гадаем по нейните произведения. Само с най-голямата си сестра тя споделя тайните си, пишейки и? откровени писма.

Родена е в семейството на Джордж и Касандра Остин. Джейн има шестима братя и само една сестра - Касандра.Баща и произхожда от стара кентска фамилия, бил е стипендиант на колежа св. Йоан в Оксфорд, а майка и? Касндра Ли е дъщеря на дворяни от стар, но обеднял род. Джейн Остин е била предпоследно дете.Семейството и е било бедно и само е поддържало домакинстото си. Двама от братята и?, Джеймс и Хенри, вървят по стъпките на баща си, който заедно със съпругата си е имал успешна кариера като банкер, и стават банкери. Но другите и? двама братя, Франсис и Чарли, си намират военоморска служба. Касандра оказва голямо влияние върху творчеството на Джейн. Тя бива определяна като затворена, себична и много горда, затова не била всеобща любимка, но с по-голямата си сестра е споделяла всичко. И ако не бяха многобройните им писма нямаше да знаем почти нищо за Джейн Остин. За съжаление , опасявайки се от нескромността на бъдещите биографи на Джейн Остин, повечето от кореспонденцията със сестра си, Касандра изгаря, за да не се състави погрешно мнение за Джейн и това да повлияе пагубно на творчеството и?. Съдбата на Остин не предполагала бележити авантюри и увлекателни приключения, затова тя прекарва целия си живот заобиколена от любящи роднини. Живяла 42 години, тя умира от неизвестна болест и е погребана в Уинчестър. Последните и? месеци били мъчителни, но роднини твърдят, че тя не е била погълната от жалост и скръб. Даже възкликнала Боже, дай ми търпение! Молете се за мен!. Романът и? "Разум и чувства" спечелва огромна популярност и става много известен. Голяма популярност печелят също Гордост и Предразсъдъци и Ема.

Произведения

* "Разум и чувства" (Sense and Sensibility) - 1811
* "Гордост и предразсъдъци" (Pride and Prejudice)- 1813
* "Мансфийлд парк" (Mansfield Park)- 1814
* "Ема" (Emma)- 1816
* "Доводите на разума " (Persuasion)- 1818
* "Абатството Нортангър" (Northanger Abbey)- 1818
* "Лейди Сюзън" (Lady Susan)