Хомеопатичният лечебник на доктор Тайц

Автор: Борис Тайц

Коментари: 0

Издател Хомо-Футурус
Брой страници 272
Година на издаване 2003
Корици меки
Език български
Тегло 209 грама
Размери 0x0
ISBN
Баркод
Категории Хомеопатия, Медицина за всеки, Книги

“С настоящата си книга д-р Борис Тайц предлага на вниманието на широката публика своя богат жизнен и клиничен опит. В увлекателен, повествователен стил той разглежда в хронологичен ред важни периоди от живота на човека. Лечението на разгледаните заболявания е представено в изключителен правилен алгоритъм - нормален имунологичен отговор - профилактика на заболяванията - подпомагащи процедури - хомеопатични медикаменти - алопатични медикаменти. Особено полезни са разделите, третиращи неонаталния и кърмаческия период от живота на детето - истински наръчник не само за родителите, но и за семейните лекари сега, във времето на общопрактикуващите медици, много от които не са специалисти по детски болести.
Моментното увлечение на автора към психологизъм не е самоцелен езотеризъм и в никакъв случай не омаловажава медицинската стойност на неговия труд. То е в резултат на интелигентния му усет за цялостен подход към проблемите на пациента и е продиктувано от широчината на възприятието му за болестта като процес. Макар и да предлага прости схеми за самолечение, д-р Тайц многократно припомня, че хомеопатията е безвреден метод само в ръцете на опитен лекар-хомеопат. Веруюто му за лекаря на бъдещето е „специалист, който владее целия спектър от народни и официални методи на медицината - от тайните на древните лечители, до супермодерната инструментална, лабораторна диагностика и съвременните терапевтични средства!"
Книгата е с подчертано профилактична насоченост, което я прави изключително ценна. В нея авторът ни представя задълбочения си медицински подход на утвърден лекар с богат клиничен опит и впечатляваща житейска мъдрост, позволяваща му полезни благонапътствия.
Горещо препоръчвам „Хомеопатичният лечебник на д-р Тайц" както на широката читателска аудитория, така и на общопрактикуващите лекари и специалистите, още повече че тя носи в себе си основното послание в медицината, завещано ни още от Хипократ: primum non nocere!”
Д-р Иван НЕСТОРОВ - специалист по детски болести, лекар хомеопат, преподавател към Центъра за обучение и развитие на хомеопатията - Париж, Франция, председател на Българската хомеопатична медицинска организация

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]