Болшевизъм, национал-социализъм, фашизъм (1917-1939)

Автор: Пламен Цветков

Коментари: 0

Издател Зограф
Брой страници 272
Година на издаване 2000
Корици меки
Език български
Размери 0x0
ISBN 954-15-0073-0
Баркод 954-15-0073-0
Категории Социология и политология, Хуманитарни науки, Книги

Предлаганият труд има за цел да осветли връзката между диктатурата и войната в конкретен исторически период - от края на Първата до началото на Втората световна война в Европа. В сравнителен план се разглежда и вътрешното развитие на България от 1918 до 1939 г. и се търси отговор на проблема, дали и доколко балканските държави спомагат за избухването на Втората световна война.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg

Пламен Симеонов Цветков, роден през 1951 г. в Берлин, е доктор на историческите науки, редовен професор по нова и най-нова обща история в Нов български университет.

Научните му интереси са в областта на политическата и дипломатическата история на България, Балканите, Европа и света пред ХХ век, както и на ранната история на българите и по-точно проблема за тяхното потекло.

Проф. Пламен С. Цветков е обнародвал повече от 10 монографии, над 50 научни студии и статии и повече от 300 публицистични материала. Специално трябва да се отбележи двутомната му работа по балканска история от българска гледна точка, публикувана в САЩ през 1993 г., както и трудът му за -България и Балканите от древността до наши дни. Автор е също така на поредица от книги за средните и малките държави в европейската политика в навечерието на Втората световна война и на монография с предизвикателното заглавие „Славяни ли са българите?\".
Женен, баща на три деца - една дъщеря и двама синове.