Индуисткият път на пробуждането: Откровение и символи

Автор: Свами Криянанда

Коментари: 0

Издател Лик
Брой страници 288
Година на издаване 2003
Корици меки
Език български
Тегло 210 грама
Размери 0x0
ISBN 9546076171
Баркод 9546076171
Категории Източни религии, Религия, Хуманитарни науки, Книги

Както всяка друга религия индуизмът има два основни аспекта. Първият е външен или формален и включва ритуални поклонения, традиции и модели на обществено поведение. Другият аспект е вътрешен или духовен. Той е съществен и в прекия, и в преносния смисъл на думата. Защото съдържа в себе си същността на тази религия, а освен това е от голямо значение тази същност да бъде схваната, за да може индуизмът да бъде разбран като цяло. Този втори, съществен аспект на индуистката религия засяга също така отношението на човека към Бога, както и към висшата истина.

По своя вътрешен аспект древните учения на Индия са толкова всестранни, че би било почти абсурдно, ако отъждествим необхватността на техните възгледи с някоя конкретна религия. Благодарение на присъщото му изобилие от символи и образи, индуизмът е невероятно сложен, а поради това и изключително неправилно интерпретиран. Същевременно неговата истинска мисия е ясна и универсална: духовно просветление.
Така че целта на тази книга е преди всичко да разясни дълбоките учения, които също както океанските дълбини се крият под многобройните бушуващи вълни на повърхността.
Другата цел на книгата е да анализира някои от символите, с които хората обикновено се сблъскват при първата си среща с индуизма.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]