Терапевтичен справочник по медицинска Онкология

Автор: Под редакцията на К. В. Тимчева

Коментари: 0

Издател Парадигма
Брой страници 320
Година на издаване 2019
Корици меки
Език български
Тегло 256 грама
Размери 11x17
ISBN 9789543263769
Баркод 9789543263769
Категории Наръчници и справочници по медицина, Медицина, Книги

Съвременната онкологична наука разглежда злокачествените тумори като системни заболявания на целия организъм. Лечението им е комплексно - включва оперативно лечение, лъчелечение, както и системно лекарствено лечение.
Системното лекарствено лечение заема много съществена част от комплексното лечение на онкологичните заболявания. В него се обединяват терапевтични подходи с повече от половинвековна давност - цитостатично лечение, хормонална терапия, както и съвременни терапии с давност от последните 15-20 години: таргетна (прицелна) терапия, имунотерапия.
Медицинската онкология е наука за правилата на приложение на изброените лекарствени методи при болни със злокачествени тумори, с изключително бързо развитие в последните години, което поставя твърде високи изисквания към упражняващите тази професия. Непрекъснатото обучение и запознаване с новостите е необходимо, за да се гарантира съвременно и максимално ефективно лечение на пациентите с тези заболявания.
Системното лекарствено лечение може да се провежда з различни етапи от комплексното лечение на злокачествените новообразувания - преди хирургично или лъчелечение (неоадювантно лекарствено лечение), след радикална оперативна интервенция (адювантно лечение); като поддържаща терапия при метастазирало заболяване, която води до подобряване качеството на живот и увеличаване на преживяемостта.
„Терапевтичният справочник по медицинска онкология“ е плод на съвместния труд на широк кръг спец с дългогодишен опит в областта на лекарственото на злокачествените тумори. Правилата за лечение на основни нозологични единици са съобразени с Европейските правила за лечение (ESMO guidelines), както и със съответните европейски регистрации на лекарствените продукти.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]