Небесни закрилници на дома (Колекция Румен Манов)

Автор: Румен Манов; Мариела Стойкова

Коментари: 1

Брой страници 232
Година на издаване 2017
Корици твърди
Език български, английски
Тегло 1538 грама
Размери 24x32
ISBN 9786199085004
Баркод 9786199085004
Категории Албуми с репродукции, Изобразителни изкуства, Изкуство, Книги

Автор на анотациите към колекцията: Мариела Стойкова

От много години домашните икони предизвикват в мен любопитство и възхищение със своята многообразност и изящество. Аз ги разглеждам като символ на домашния мир и уют. Винаги съм гледал на тях, не само като православни религиозни творения, а и като произведения на изкуството, в които се корени силният, несломимият български дух, оцелял през превратностите на вековете. Сякаш домашната икона е пряк път, прозорец към бога, а светците са посредниците между небето и земята. Всеки дом е имал своя посредник, своя патрон, към когото са отправяни най-дълбоките и откровени молитви. Това е един свят, изпълнен с очарованието на истинската вяра и божественост. Изпълнени с очарование и изключително майсторство, което граничи със загадъчност и мистицизъм, те стоят кротки и величествени, всеопрощаващи, сякаш наистина съединяват земята и небето. Тези пазители на дома са нашата памет, част от нашите корени. Затова съхранението и опазването на тези прекрасни произведения на българския дух и вяра е изключително важно. Защото за да расте дървото, трябва корените да са здрави, а корените на една държава са здрави, когато се съхрани паметта. Домашните икони са неразривно свързани с нашата историческа памет. (Румен Манов)

Ключови думи: Благовещение, Великден, 6 май - Ден на храбростта, Ден на независимостта, Промо -15%, У дома, Голяма Богородица, Време за любима книга, Черен петък

от Мариела Стойкова / дата: 04 юли 2017

Изпратих писмо до вас за корекция на авторството. Автор съм целия текст в каталога, а никъде не присъства името ми. Все още нямам отговор.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]