Българската самостоятелна църква в Илирия (фототипно издание)

Автор: Архимандрит Кирил Рилски

Коментари: 0

Издател Булга-Медиа
Брой страници 126
Година на издаване 2012
Корици меки
Език български
Тегло 151 грама
Размери 14x21
ISBN 9789549670103
Баркод 9789549670103
Категории Православна църква, Християнство, Религия, Хуманитарни науки, Книги

Преиздаването на книгата на архимандрит Кирил Рилски — „Българската самостоятелна църква в Илирия и нейната апостолска древност – кратък историко-канонически очерк“ — не е случаен акт. Това издание идва в контекста на въпросите на деня, които преживява българският народ, и историческото обосноваване на техните отговори. То идва и като ретроспекция на темите и идеите, занимавали поколения наред интелигенти и умни писатели, изследователи и мислители.

В нашата писмена култура има много непопулярни, а и направо непознати на последните поколения текстове, извори и коментари относно българската политическа, културна и религиозна история. Гледните точки на техните автори, идеите, тълкуванията често са съвсем различни от официалните научни позиции, осмислящи историческите факти и засягащи съдбата на народа ни.

Тези страници съвсем не са малко. Може да се каже, че това е една пълноводна река с много притоци и ръкави. Този текст е един от тях, а с издаването на настоящата книга целим и съдействаме да стане отново активен.

С това издание се цели още и популяризиране на идеята за автохтонния, т.е. балканския произход на българите, както и за тяхното пълноценно участие в историческите събития на Балканския полуостров преди и след идването на голямата Христова идея. Историята на българската самостоятелна църква в Илирия, разказана от архимандрит Кирил Рилски, ни връща към духовната история на човечеството, връща ни и към ранното християнство и българското място в неговата история.

Ключови думи: Време за книга, Есен с книга

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]