Героят от Прилеп Йордан Чкатров в драматично време за ВМРО

Автор: Кирил Тодоров

Коментари: 0

Издател РИК-"Ирин-Пирин"
Брой страници 408
Година на издаване 2015
Корици меки
Език български
Тегло 675 грама
Размери 17x24
ISBN 9789548505598
Баркод 9789548505598
Категории Биографии. Генеалогия, Художествена литература, Книги

Кирил Тодоров е роден в гр. София през 1943 г., женен, с трима синове и две внучки. Работи като инженер във военната промишленост, в ДКНТП и в системата на външната търговия (ВТО „Машиноекспорт”, Министерство на външната търговия, Търговска служба на НРБ в Италия, Посолство на НРБ в Мадрид). След политическите промени през 1989 г. се занимава с внос и продажба на техника от испански, италиански и турски фирми за клима-тизация, отопление и професионално ресторантьорско оборудване. От 2010 г. излиза в пенсия.

Интересите му към историята на македонското освободително движение датират от младежките му години. От 1995 г. проучва документи и публикува статии във в. ’’Македония” и списанията „Македонски преглед” и „Бъл-гария-Македония”, свързани с дейността на Ив. Михайлов, Наум Томалевски и Йордан Чкатров. Един от спонсорите е за отпечатването в България на том III от спомените на Ив. Михайлов.

Силно впечатлен от живота и дейността на героя от Прилеп Йордан Чкатров, в продължение на повече от 15 години К. Тодоров проучва архивни материали, публикации и книги в библиотеките и архивохранилищата на България, Сърбия, Македония, САЩ и други страни. Резултат от тези изследвания е настоящата книга, която излиза в навечерието на две големи годишнини: 70 години от гибелта на видния деец на ВМРО (през 2016 г.) и 120 години от рождението му (през 2017 г.)

Ключови думи: Промо -20%

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg