Растеж накъде?

Автор: Благовест Георгиев

Коментари: 0

Издател Парадигма
Брой страници 396
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 669 грама
Размери 17x24
ISBN 9789543262403
Баркод 9789543262403
Категории Социология и политология, Хуманитарни науки, Книги

...най-забележителните неща в тази книга са преди всичко мащабът на авторовия поглед и на следващо място, вещината, с която той изпълнява задачата си.
...паметта ми не ми подсказва за препратка към подобен труд у нас. Работа, в която не е забравено, че икономиката е социална наука и че икономическата практика иманентно продуцира неизбежни социални последици. Георгиев неотклонно се придържа към тази линия, защото само така хората могат да оценят същността и проявленията на действието на една или друга икономическа система, която е определяща и решаваща за техния начин на живот.

доц. д-р Йордан Дойков

Благовест Георгиев изследва ирелевантността на различни модели на икономически растеж от гледна точка на противоречието между оскъдността на ресурсите и „силата на населението" (Малтус). Това противоречие е усилено от целта на свободния пазар - печалбата, чието максимизиране неизбежно преминава през конвейрното производство на стоки и услуги за масова консумация, консумация самоцелна, подчинена на печалбата, а не на реални потребности на хората.

Все още няма мнения за тази книга.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на service@helikon.bg