Червеното сари

Автор: Хавиер Моро

Коментари: 3

Издател Хермес
Преводач Мариана Китипова
Брой страници 472
Година на издаване 2014
Корици меки
Език български
Тегло 380 грама
Размери 14x21
ISBN 9789542614005
Баркод 9789542614005
Категории Биографични и автобиографични романи, Световна проза, Преводна художествена литература, Художествена литература, Книги

През 1965 г. Соня Майно, деветнайсетгодишна италианска студентка, се запознава в Кеймбридж с млад индиец на име Раджив Ганди. Тя е от скромно италианско семейство от покрайнините на Торино. Той принадлежи към най-могъщия род в Индия. Това е началото на една любовна история, която надживява дори смъртта. Влюбената италианка се отказва от своя свят и от миналото си, за да се отъждестви с новата си родина. В приказна Индия почитат двайсет милиона божества, говорят осемстотин езика и гласуват за петстотин политически партии. Смелостта, честността и всеотдайността на младата жена накрая я превръщат в богиня в очите на една шеста част от човечеството.
След огромния успех на „Индийската принцеса“ Хавиер Моро – неуморен изследовател и изкусен разказвач, описва в „Червеното сари“ историята на една европейка, озовала се в сложния и опасен свят на династията Неру-Ганди. Авторът ни въвлича в интригите на това колкото възхвалявано, толкова и охулвано семейство, и ни пренася в Индия – омайваща и разкъсвана от конфликти, но и непрекъснато променяща се.


НЕОБИКНОВЕНОТО СЕМЕЙСТВО ГАНДИ
Романът проследява живота на Соня в Индия, опитите й да се приспособи към местните обичаи, да усвои езика, да се интегрира в семейството на съпруга си и в местното общество. Специално място е отделено на отношенията между Соня и Индира Ганди, на все по-голямата близост, която се установява между тях, и на отношенията в първото семейство в Индия. Книгата обаче не е посветена единствено на Соня Майно – авторът представя и историята на Индира Ганди: нейното минало, кариерата й, особеностите на характера й, политическите й възгледи. След убийството й книгата продължава с живота на Раджив Ганди и неговото управление. През призмата на отношенията в семейството на Ганди читателят проследява ситуацията в Индия в решаващ за страната период, когато се оформя нейният съвременен облик.

от Мария / дата: 22 мар 2015

Страхотна книга.

от Запознат / дата: 27 яну 2015

До Петров:Имате някаква грешка, господине. Това е нова книга, не е възможно да е имала предишна цена. Авторът е много добър, книгата си заслужава.

от Ivan Petrov / дата: 26 яну 2015

Съжалявам много, но новата цена е шокираща. Книгата е много интересна, имах голям интерес за нея и бях си събрал пари спрямо старата цена, но вие сте я променили за съжаление.

Напиши коментар

Ще бъдат допускани само мнения свързани с конкретния продукт или автор.

Ще бъдат изтривани мнения:

  1. Съдържащи обидно или нецензурно съдържание
  2. Написани само с главни букви
  3. Написани на латиница
  4. Съдържащи препратки към други сайтове.

Други въпроси и мнения моля, изпращайте на [email protected]